Κόντρα στην παράδοση και τις απουσίες (14:30) η Παναχαϊκή με τον Εργοτέλη

Σάββατο, Φεβρουάριος 20, 2021 - 10:02πμ

Τη δεύτερη σερί αναμέτρησή της στην Κρήτη δίνει η Παναχαϊκή μία αγωνιστική πριν το φινάλε του πρώτου γύρου – εξπρές – της Super League 2. Οι «κοκκινόμαυροι» φιλοξενούνται (14:30, live στο sportin.gr) από τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο για την 10η αγωνιστική.

Το συγκρότημα του Νίκου Παπαδόπουλου έχει να αντιμετωπίσει, πέρα από την κόπωση και τις απουσίες, την πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας.

Ο Εργοτέλης προέρχεται από 5 νίκες στα 6 τελευταία του παιχνίδια, στα οποία έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έναν πόντο από την κορυφή και με ματς λιγότερο.

Στατιστικά και βαθμολογίες

Οι Κρητικοί έχουν την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας με μόλις 3 γκολ παθητικό, ενώ αντίθετα η Παναχαϊκή που έχει την καλύτερη επίθεση με 11 γκολ και βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 14 βαθμούς, δύο λιγότερους από τους σημερινούς της αντιπάλους.

Η αναμέτρηση αναμένεται εντυπωσιακή, ενώ οι δύο «μονομάχοι» στο τερέν του Παγκρήτιου, θέλουν να εκμεταλλευτούν το αποτέλεσμα του ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα στις δύο ομάδες που βρίσκονται από πάνω τους, τον Ιωνικό και τον Λεβαδειακό.

Απουσίες και επιστροφές

Ο Νίκος Παπαδόπουλος θα στερηθεί για ακόμα μία αγωνιστική τις υπηρεσίες των Κουσκουνά και Σταμόπουλου, που έμειναν στην Πάτρα με τραυματισμό (ο δεύτερος είναι και τιμωρημένος στη σημερινή αναμέτρηση), με την ελπίδα να του έχει μαζί του στο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής με την Ξάνθη στην Αγυιά, ενώ επιστρέφουν από τραυματισμό οι Πλιάτσικας και Αργυρόπουλος.

Εξαιρετικά αρνητική παράδοση – Μόνο ήττες στην Κρήτη

Στην τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων πριν έναν χρόνο, συγκεκριμένα 23/2, στην Αγυιά, η Παναχαϊκή είχε επικρατήσει με 2-0, στο πρώτο παιχνίδι της εποχής Μπάρλου, ενώ ο Εργοτέλης έχει πάρει τα 4 προηγούμενα παιχνίδια, τα 3 εκ των οποίων στο Παγκρήτιο με το ίδιο ακριβώς σκορ, 2-1!

Κανένα ματς των δύο ομάδων δεν έχει έρθει ισόπαλο ποτέ (!) με τους Κρητικούς να έχουν τη μερίδα του λέοντος με 11 νίκες, από το 2003 και την Παναχαϊκή να έχει μόλις 3, όλες στην Αγυιά!

Υποστήριξη: SilkTech