Διαψεύδει για πρωτόκολλο, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ ο Προμηθέας

Πέμπτη, Φεβρουάριος 18, 2021 - 11:06πμ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Προμηθέας Πατρών δίνοντας απαντήσεις και διευκρινήσεις για ζητήματα σχετικά με την ψήφο του ως προς την αναβολή του αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, για την τήρηση του Υγειονομικού πρωτοκόλλου στον δικό του αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, καθώς και τις σχέσεις των Αχαιών με την ΑΕΚ. 

«Ψηφίσαμε υπέρ της τήρησης του νόμου και όσων είχαμε ψηφίσει ως ΕΣΑΚΕ, ακολουθώντας πίστα την εισήγηση του επικεφαλής ιατρού και επιστημονικά υπευθύνου του υγειονομικού πρωτοκόλλου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος,» αναφέρει ο Προμηθέας σχετικά με την ψήφο του για την αναβολή του αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, εξηγώντας πως «ο επιστημονικός υπεύθυνος του ΕΣΑΚΕ ανέφερε ότι δεν δικαιολογείται αναβολή του αγώνα, σύμφωνα με το Υγειονομικό πρωτόκολλο, διότι ο ΠΑΟ είχε μόνο ένα κρούσμα παίκτη».

Σχετικά με την τήρηση του Υγειονομικού πρωτοκόλλου στον αγώνα Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Προμηθέας, οι Αχαιοί τονίζουν: «Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στη Θεσσαλονίκη, μόλις παρουσίασαν κάποια μέλη του σταφ λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση ύποπτα συμπτώματα, εφαρμόσαμε ότι προβλέπεται από το Υγειονομικό πρωτόκολλο (απομόνωση, έλεγχος κλπ).

Είναι εγκληματικό να λέγεται ότι γνωρίζαμε ότι κάποιος αθλητής ήταν θετικός ή είχε συμπτώματα και τον βάλαμε να παίξει ή να συμμετάσχει στον αγώνα με το ΠΑΟΚ. Και φυσικά αυτοί που το ισχυρίζονται πρέπει να οδηγηθούν στον εισαγγελέα για διάδοση ψευδών ειδήσεων».

Όσον αφορά τις σχέσεις του με την ΚΑΕ ΑΕΚ, μετά την αρχική απαγόρευση των «κιτρινόμαυρων» προς τους τρεις διεθνείς τους να συμμετάσχουν στην προπόνηση της εθνικής την περασμένη Κυριακή (14/2), ο Προμηθέας εξηγεί: «η σχέση μας με την ομάδα της ΑΕΚ, την οποία εμπλέκουν στα σενάρια τους αυτοί οι δημοσιογράφοι είναι άριστη. Εννοείται πως αν η Διοίκηση της ΑΕΚ είχε κάποια απορία για το Υγειονομικό πρωτόκολλο που τηρήσαμε τότε θα είχε επικοινωνήσει μαζί μας αφού τόσο με τον κ. Αγγελόπουλο όσο και τον κ. Χήνα έχουμε άριστη επικοινωνία και σχέσεις».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Προμηθέα Πατρών:

«Όλες αυτές τις ημέρες παρακολουθούμε και διαβάζουμε διάφορα δημοσιεύματα από συγκεκριμένη δημοσιογραφική κατεύθυνση που αφορούν τον Προμηθέα. Περιμέναμε μέχρι σήμερα να δούμε κάποια επίσημη τοποθέτηση από κάποιο θεσμικό παράγοντα που έχει ως ευθύνη την προστασία της αξιοπιστίας του μπάσκετ αλλά, προφανώς, μάταια περιμέναμε.

Γράφτηκαν πολλά ψέματα και παρόλα αυτά περιμέναμε να ολοκληρωθεί όλη αυτή η αναίτια επίθεση που είχε ως μοναδικό στόχο να αποπροσανατολίσει το φίλαθλο κοινό. Γι’ αυτό, λοιπόν, μετά τη πάροδο αρκετών ημερών θα θέλαμε να αναφερθούμε στα εξής:

Ψέμα πρώτον: Γράφτηκε ως γεγονός ότι ο Προμηθέας ψήφισε κατά της αναβολής του αγώνα ΠΑΟΚ-ΠΑΟ, ενώ ο ΠΑΟ είχε 7 κρούσματα. Είναι απολύτως ψευδές. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής του ΕΣΑΚΕ με θέμα την αναβολή του αγώνα ο επιστημονικός υπεύθυνος του ΕΣΑΚΕ ανέφερε ότι δεν δικαιολογείται αναβολή του αγώνα, σύμφωνα με το Υγειονομικό πρωτόκολλο, διότι ο ΠΑΟ είχε μόνο ένα κρούσμα παίκτη, ενώ το πρωτόκολλο που όλοι είχαμε ψηφίσει ανέφερε για τρία κρούσματα.

Ο εκπρόσωπος μας (κ. Μήλας) όπως και ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ ( κ. Δουβής) ψηφίσαμε υπέρ της τήρησης του νόμου και όσων είχαμε ψηφίσει ως ΕΣΑΚΕ, ακολουθώντας πίστα την εισήγηση του επικεφαλής ιατρού και επιστημονικά υπευθύνου του υγειονομικού πρωτοκόλλου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Ψέμα δεύτερον: Γράφτηκαν πολλά για την τήρηση του Υγειονομικού πρωτοκόλλου από την πλευρά του Προμηθέα στον αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Εννοείται ότι τηρήσαμε αυστηρά το Υγειονομικό πρωτόκολλο και όλοι το γνωρίζουν αυτό. Άλλωστε, ήμασταν υπό τη καθοδήγηση και σε επικοινωνία με την ΕΟΚ, η οποία είναι υπεύθυνη για το θεσμό του κυπέλλου.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχει και γραπτή επικοινωνία με τους αρμόδιους υπαλλήλους της ΕΟΚ για την ορθή τήρηση του πρωτοκόλλου εκ μέρους μας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στη Θεσσαλονίκη, μόλις παρουσίασαν κάποια μέλη του σταφ λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση ύποπτα συμπτώματα, εφαρμόσαμε ότι προβλέπεται από το Υγειονομικό πρωτόκολλο (απομόνωση, έλεγχος κλπ).

Είναι εγκληματικό να λέγεται ότι γνωρίζαμε ότι κάποιος αθλητής ήταν θετικός ή είχε συμπτώματα και τον βάλαμε να παίξει ή να συμμετάσχει στον αγώνα με το ΠΑΟΚ. Και φυσικά αυτοί που το ισχυρίζονται πρέπει να οδηγηθούν στον εισαγγελέα για διάδοση ψευδών ειδήσεων. Βέβαια, αυτοί οι δημοσιογράφοι που διαδίδουν τέτοια ψέματα βάζουν και ένα «αν» στην αναφορά τους ή ένα ερωτηματικό στο τέλος για να είναι νομικά καλυμμένοι.

Είναι, όμως, εκτεθειμένοι στο φίλαθλο κόσμο και στο ίδιο το άθλημα του μπάσκετ. Επιπλέον, πρέπει να τονίσουμε ότι η σχέση μας με την ομάδα της ΑΕΚ, την οποία εμπλέκουν στα σενάρια τους αυτοί οι δημοσιογράφοι είναι άριστη. Εννοείται πως αν η Διοίκηση της ΑΕΚ είχε κάποια απορία για το Υγειονομικό πρωτόκολλο που τηρήσαμε τότε θα είχε επικοινωνήσει μαζί μας αφού τόσο με τον κ. Αγγελόπουλο όσο και τον κ. Χήνα έχουμε άριστη επικοινωνία και σχέσεις.

Από τη στιγμή που αυτό δεν έχει γίνει μην προσπαθούν κάποιοι δημοσιογράφοι να δημιουργήσουν θέμα μεταξύ των δύο ομάδων γιατί οι σχέσεις μας ήταν, είναι και θα είναι άριστες. Άλλωστε αντίπαλοι είμαστε μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Έξω από αυτές είμαστε όλοι συμπαίκτες. Ο αθλητισμός ενώνει τόσο τις Διοικήσεις όσο και τον υγιή φίλαθλο κόσμο και πρέπει όλοι όσοι προσπαθούν με ψεύδη να δημιουργήσουν φανατισμό και να μας διχάσουν να απομονωθούν από όλη τη φίλαθλη κοινότητα.

Ψέμα τρίτον: Αναφέρθηκε ότι ανοίχτηκε φάκελος από ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ και παρέμβαση εισαγγελέα. Εννοείται πως δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο γιατί δεν υπάρχει αντικείμενο. Θα επιθυμούσαμε όμως να υπάρξει αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα για όσα γράφονται και για όση λάσπη ρίχνουν κάποιοι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι. Και εκεί τα «αν» και τα ερωτηματικά δεν ισχύουν.

Υ.Γ. Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε ξανά με το συγκεκριμένο θέμα όση λάσπη και όσα ψέματα και αν θελήσουν κάποιοι δημοσιογραφικοί κύκλοι να ρίξουν. Ο φίλαθλος κόσμος έχει κρίση και καταλαβαίνει».

Υποστήριξη: SilkTech