Νίκος Νικολόπουλος: Πόσα και ποια ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία επιχορηγήθηκαν κ. Δήμαρχε;

Δευτέρα, Φεβρουάριος 15, 2021 - 9:32μμ

Είναι γνωστό ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, αποτελεί επένδυση της κοινωνίας στο μέλλον, διότι προάγει την σωματική και ψυχική υγεία.

Σήμερα λόγο την πανδημίας που βιώνουμε, βρίσκει τα αθλητικά σωματεία εκτός της αδράνειας, με απόφαση πολιτείας, και στον κίνδυνο αναστολής λειτουργίας, λόγο των μηδενικών εσόδων.

Ως κρατική οντότητα ο κάθε Δήμος οφείλει, να μεριμνήσει και να στηρίξει το δημόσιο αγαθό του αθλητισμού. Όχι με λόγια, αλλά με πράξεις.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ο πρόεδρος του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» κ. Νίκος Νικολόπουλος, κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση στον Δήμαρχο κ. Πελετίδη, ελπίζοντας να αποβάλει την Επιλεκτική Αλαλία που τον διακρίνει, ενημερώνοντας τους αθλητικούς παράγοντες και τα ερασιτεχνικά σωματεία για τις αποφάσεις του Δήμου.  

Αναλυτικά:

"Κύριε Δήμαρχε,

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων την 5/2/2021 σχετικά με την εγγραφή των Αθλητικών Σωματείων στο Μητρώο της ΓΓΑ, γίνεται αναφορά ότι ο Δήμος θα στηρίξει τις διεκδικήσεις των ερασιτεχνικών σωματείων.

Όπως γνωρίζετε, λόγο της Πανδημίας που βιώνουμε, τα αθλητικά σωματεία του Δήμου μας χρειάζονται σήμερα την αρωγή μας για να υπάρξουν και να προσφέρουν και στο μέλλον υγιή ενασχόληση στην νέα γένια.

Γι’ αυτό το λόγο οφείλουμε, εκτός των ευχολογίων και των ανακοινώσεων, ως Δημοτική Αρχή να συμβάλλουμε στην οικονομική τους στήριξη.

Άλλωστε τόσο το νομοθετικό πλαίσιο, όσο και ανάλογες αποφάσεις Δήμων και Περιφερειών προχώρησαν στην έκτακτη χρηματοδότηση σε σωματεία που δραστηριοποιούνται στη ζώνη ευθύνης τους.  

Ως Δημοτική παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» κατά την προεκλογική περίοδο, έχουμε δεσμευτεί στην ουσιαστική στήριξη των αθλητικών σωματείων με την παροχή, τόσο σε αθλητικό υλικό όσο και οικονομικά με τη θέσπιση αθλητικού τέλους.

Επειδή κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2020, πριν τις επιπτώσεις της πανδημίας στον αθλητισμό, ως Δήμος έχουμε αποφασίσει την οικονομική ενίσχυση, ερασιτεχνικών αθλητικών συλλόγων του Δήμου μας με το ποσό των 100.000€, σας καλώ όπως με ενημερώσετε:

  • Από τον Κωδικό 00-6735.00000 του προϋπολογισμό του Δήμου, που αφορά την οικονομική ενίσχυση Ερασιτεχνικών σωματείων για το 2020, ποιο ποσό χορηγήθηκε στα σωματεία;
  • Πόσα και ποια σωματεία επιχορηγήθηκαν από τον συγκεκριμένο κωδικό;
  • Με ποια διαδικασία και κριτήρια υπήρξε τυχόν οικονομική ενίσχυση προς τα σωματεία;
  • Υπήρξε από πλευράς του Δήμου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αθλητισμού, η καταγραφεί των προβλημάτων και οι λύσεις που θα πρέπει να αναλάβει η Δημοτική Αρχή, για να μην υπάρξει τυχόν αναστολή λειτουργίας σωματείων; 

Κλείνοντας,  θα είναι λυπηρό να δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα, να σταματάνε την λειτουργία τους επειδή δεν πράξαμε το αυτονόητο, σε αντίθεση με ότι έπραξαν άλλες Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας".

Υποστήριξη: SilkTech