Φόρμουλα 1: Ο Χάμιλτον ανανέωσε με τη Μερσεντές και πάει για το... 8ο

Παρασκευή, Φεβρουάριος 12, 2021 - 11:02πμ

Μετά από αρκετό καιρό διαπραγματεύσεων και άπειρα σενάρια που ακούστηκαν σχετικά με το μέλλον της συνεργασίας τους, Χάμιλτον και Mercedes θα βρίσκονται μαζί για ακόμη μια αγωνιστική σεζόν.

Ο Σερ Λιούις Χάμιλτον υπέγραψε ένα νέο συμβόλαιο με τη Mercedes, διάρκειας ενός χρόνου με αποτέλεσμα, ο Πρωταθλητής να διεκδικήσει άλλο έναν τίτλο σπάζοντας το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ που τώρα έχει ισοφαρίσει με 7 τίτλους ο καθένας. 

Ο Βρετανός ήθελε 4ετές συμβόλαιο με ρήτρα να αποφασίζει εκείνος για τους team mates του. Η ανακοίνωση της Mercedes AMG Petronas F1 Team αναφέρει πως το συμβόλαιο που υπογράφτηκε είναι διάρκειας ενός χρόνου.

Ήταν ένα σήριαλ. Τόσο ο Χάμιλτον όσο και η Mercedes επέμεναν ότι η υπογραφή μιας νέας συμφωνίας θα ήταν τυπική, αλλά δεν έγινε έτσι. Μάλιστα ο διευθυντής της ομάδας Τότο Βολφ αποκάλυψε πως οι συνομιλίες είχαν τελματώσει. Εννοώντας πως ο Χάμιλτον ήθελε 4ετές συμβόλαιο με δικαιώμα επιλογής team mate και η Mercedes AMG Petronas F1 Team ήθελε 1 χρόνο συμβόλαιο και άγνωστο αν δεχόταν την ρήτρα team mate. Βεβαίως ο Ζαν Τοντ ανέφερε πως «Η κυριαρχία του Hamilton στην F1 είναι μεγαλύτερη από αυτή του Μίκαελ Σουμάχερ.»

Ο ίδιος ο Σερ Λιούις αναφέρει με το γνωστό του πολιτικά ορθό στυλ «Είμαι ενθουσιασμένος που θα γίνω μέλος για 9η σεζόν στην Mercedes AMG Petronas F1 Team.  Η ομάδα μας έχει επιτύχει απίστευτα πράγματα  και ανυπομονούμε να οικοδομήσουμε την επιτυχία μας ακόμη περισσότερο, ενώ συνεχώς θέλουμε να βελτιωθούμε, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.

Είμαι εξίσου αποφασισμένος να συνεχίσω το ταξίδι που αρχίσαμε να κάνουμε το μηχανοκίνητο αθλητισμό πιο διαφορετικό για τις μελλοντικές γενιές, εστιάζοντας σε τομείς όπως η βελτίωση της ποικιλομορφίας και η ενίσχυση των περιβαλλοντικών διαπιστευτηρίων και είμαι ευγνώμων που η Mercedes υποστήριξε εξαιρετικά την έκκλησή μου για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.»

Και ολοκλήρωσε «Είμαι περήφανος που αναφέρω ότι προχωράμε αυτήν την προσπάθεια, εγκαινιάζοντας ένα ίδρυμα αφιερωμένο στην ποικιλομορφία και την ένταξη στο άθλημα. Εμπνέομαι από όλα αυτά που μπορούμε να οικοδομήσουμε μαζί και ανυπομονώ να επιστρέψω στην πίστα το Μάρτιο».

Η συμφωνία διασφαλίζει ότι ο Χάμιλτον θα συνεχίσει τη μακροχρόνια συνεργασία του με τη Mercedes που απέδωσε έξι παγκόσμιους τίτλους από την αποχώρησή του από τη McLaren στα τέλη του 2012. Ο Χάμιλτον βοήθησε τη Mercedes σε μια σειρά επτά διαδοχικών πρωταθλημάτων κατασκευαστών εκείνη την περίοδο - ρεκόρ για την Formula 1 - και έσπασε το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες οδηγών στην Formula 1 πέρυσι, ξεπερνώντας τον Μίκαελ Σουμάχερ.

O διευθυντής της ομάδας Τότο Βολφ αναφέρει «Είμαστε πάντα στο ίδιο μήκος κύμματος με τον Λιούις, αλλά η πολύ ασυνήθιστη χρονιά που είχαμε το 2020 σήμαινε ότι χρειάστηκε λίγος χρόνος για να ολοκληρωθεί η πολύπλοκη διαδικασία.

Μαζί, αποφασίσαμε να επεκτείνουμε την σχέση μας, για άλλη μια σεζόν και να ξεκινήσουμε μια μακροπρόθεσμη  προσπάθεια για να κάνουμε το επόμενο βήμα στην κοινή μας δέσμευση για μεγαλύτερη ποικιλομορφία στο άθλημά μας. Ο Λιούις είναι πολύτιμος πρεσβευτής της μάρκας μας και των συνεργατών μας.

Η ιστορία της Mercedes και του Σερ Λιούις Χάμιλτον, έχει γραφτεί στα βιβλία ιστορίας του σπορ, τις τελευταίες οκτώ σεζόν και είμαστε ακόμα «πεινασμένοι» να προσθέσουμε περισσότερα κεφάλαια σε αυτό.»

Υποστήριξη: SilkTech