Δράκου: «Η διοργάνωση στη Νίκαια ήταν ένα πρώτο «σοκ» για εμένα»

Τετάρτη, Φεβρουάριος 10, 2021 - 8:02μμ

Η Νόρα Δράκου ήταν ένα από τα έντεκα μέλη της ελληνικής αποστολής που συμμετείχε το τριήμερο 5-7 Φεβρουαρίου στο μίτινγκ κολύμβησης της σειράς "Golden Tour Camille Muffat", στη Νίκαια της Γαλλίας.

Η Πατρινή πρωταθλήτρια, η οποία είχε και γενέθλια κατά τη διάρκεια των αγώνων (συμπλήρωσε τα 29 της χρόνια), «έπεσε» σε τρία αγωνίσματα (50μ. ελεύθερο, 50μ. και 100μ. ύπτιο), αλλά οι επιδόσεις της δεν ήταν στο επίπεδο που περίμενε, όπως παραδέχεται και η ίδια.

«Ήταν ένα πρώτο τεστ για να δούμε πώς πάει η προετοιμασία και σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε. Σίγουρα δεν ήταν αυτό που περίμενα. Η προπόνηση μου πάει ανέλπιστα καλά, αλλά το αποτέλεσμα δεν έχει βγει ακόμα στους αγώνες. Ήταν ένα πρώτο «σοκ» για μένα η διοργάνωση της Νίκαιας.

Παραμένω αισιόδοξη και είμαι σίγουρη ότι θα έχει αίσια έκβαση όλη αυτή η προσπάθεια, την οποία κάνω. Αναλύσαμε τα αποτελέσματα με τον προπονητή μου και είμαι έτοιμη για τον επόμενο αγώνα, που ελπίζω να μην αργήσει» δήλωσε η Δράκου, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

Ούσα το πιο έμπειρο μέλος της εθνικής ομάδας, με παρουσία σε μεγάλες διοργανώσεις για πάνω από μία δεκαετία, η 29χρονη πρωταθλήτρια εξέφρασε την χαρά της για το αγωνιστικό επίπεδο των νεότερων Ελλήνων κολυμβητών: «Είμαι πολύ αισιόδοξη για τα νέα παιδιά. Πρόκειται για μια σπουδαία φουρνιά. Βρισκόμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Τα παιδιά παλεύουν πολύ και είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικά. Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι με τη βοήθεια της Ομοσπονδίας, του κράτους και της Ολυμπιακής Επιτροπής, μπορούν να πετύχουν σπουδαία πράγματα στο μέλλον».

Η Δράκου σχολίασε και το συνεχιζόμενο αποκλεισμό της κολύμβησης από τα αθλήματα που μπορούν να προπονούνται, κατ' εξαίρεση των περιορισμών: «Με λυπεί το γεγονός ότι αμέτρητα παιδιά βρίσκονται εκτός νερού. Πολλοί είναι αυτοί που σήμερα δεν κολυμπάνε. Κι όμως, έχουμε πάρα πολλά κολυμβητήρια στην Ελλάδα και θα μπορούσαν, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, να μπουν στο νερό και άλλοι αθλητές. Ξέρω ότι έχουν γίνει πολλές προσπάθειες από την Κολυμβητική Ομοσπονδία και από γονείς για να αποκατασταθεί η συγκεκριμένη αδικία.

Είναι πολύ κακό να μένουν τα παιδιά αυτά εκτός νερού και να μην μπορούν να εκπληρώσουν τους στόχους τους. Οι επόμενες ημέρες μάλλον θα είναι πιο δύσκολες. Όμως ο προσανατολισμός δεν πρέπει να αλλάξει. Τα παιδιά πρέπει να επανέλθουν στο νερό».

Υποστήριξη: SilkTech