Καλό κατευόδιο Νάσο!

Δευτέρα, Φεβρουάριος 8, 2021 - 12:03μμ
Νασόπουλος, Πετρόπουλος και πολλοί ακόμα κατά τη διεκδικηση των Μεσογειακών του 2019

Όταν ο Νάσος ξεσκάρισε στη γειτονιά εγώ σπούδαζα και μετά φανταρικό. Όταν ήρθε στον Απόλλωνα έπαιξε βόλεϊ κι όχι μπάσκετ. 

Έτσι γνωριστήκαμε πολύ αργότερα όταν πετυχημένος πια δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης, του πήγαινα ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ κανένα άρθρο μου που έγραφα «ερασιτεχνικά».

Ένα απόγευμα μπαίνοντας στην εφημερίδα με το κείμενο μου ανά χείρας, ακούω μια ευδιάθετη φωνή από το βάθος «Καλώς τον coach  με τα σεντόνια του… κρατήστε δύο σελίδες!», είχε αυτό το αστείρευτο σκωπτικό χιούμορ, που ήξερε μέχρι που να το πάει για να μην γίνει χλευασμός.

Εκείνο το απόγευμα μου έμαθε την «οικονομία του δημοσιογραφικού λόγου» και προέκυψαν το ΕΠΙΣΤΗΛΙΟ, οι ΡΩΓΜΕΣ και στο δικό του sportin του πρωτοποριακού portal THE BEST το ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ. Σαράντα άρθρα μου συνολικά, που δεν ήσαν «σεντόνια».

Είχε προηγηθεί η συνεργασία μας στο ΦΑΡΟΣ FM όταν ο Νάσος έκανε το «Πρωϊνό magazino» με την καλή μας φίλη Ρούλα Κωστακοπούλου κι εγώ με τους επίσης καλούς φίλους Μαρία Φλαμή και Γιώργο Αυγερόπουλο το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΘΕΩΡΕΙΟ κάθε Σάββατο απόγευμα. Τότε είχε την ιδέα να βγαίνω στην εκπομπή του για ένα σύντομο αθλητικό σχόλιο. Από ιδέες ο Νάσος είχε πάντα περισσότερες από όσες χώραγε ο χρόνος.

Φίλοι όμως γίναμε στις εφημερίδες κι έκτοτε συχνά πυκνά τηλεφωνιόμαστε στα ξεκούδουνα και πίναμε καφέ χαλαρά συνήθως στην Τριών Ναυάρχων, με τις συζητήσεις μας να περιστρέφονται στην πολιτική κατάσταση και την Πάτρα που αγαπούσε πολύ.

Μου έκανε και διάφορες άλλες χαριτωμένες «ρεμούλες» με τον κοινό μας φίλο Χρήστο Παπαδημάκη, αλλά ας αφήσουμε και τίποτα για εμάς.

Η τελευταία και κορυφαία συνεργασία μας με τον Νάσο ήταν το καλοκαίρι του 2017 όταν κληθήκαμε να σηκώσουμε μαζί με τον Θοδωρή Μενεγή, που δεν γνώριζα τότε αλλά θεωρώ φίλο τώρα, το μεγάλο βάρος της σύνταξης του Φακέλου Υποψηφιότητας της Πόλης μας για την ανάληψη των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων. Δουλέψαμε όλοι εντατικά, δώσαμε την ψυχή μας, αλλά χωρίς τον Νάσο ο Φάκελος δεν θα ήταν έτοιμος έγκαιρα. Είχαμε λιγότερο από ενάμισι μήνα στη διάθεση μας.

Ο Νάσος έφυγε ήρεμα, γαλήνιος στο σπίτι του ανάμεσα στους αγαπημένους του ανθρώπους, δίνοντας  αγόγγυστα τη γενναία μάχη για τη ζωή του με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία, για να αφήσει και στα στερνά μια ακόμη πολύτιμη παρακαταθήκη.

Ο Νάσος έφυγε από κοντά μας σαν βιολογική οντότητα, αλλά θα συνεχίσει να περιφέρεται ανάμεσα μας η κοινωνική και πνευματική του αύρα!

Καλό κατευόδιο φίλε!

Τάκης Πετρόπουλος

Υποστήριξη: SilkTech