Τα γραφεία της Ολυμπιάδας στην «Αλάμπρα»

H οικία Γκολφινόπουλου στα 1955

Τα πρώτα γραφεία της Ολυμπιάδας ήταν αρχικά επί της οδού Κορίνθου (και Φιλοποίμενος) και ακολούθως σε ένα μικρό δωμάτιο, στο αρχοντικό νεοκλασικό επί της Μεσολογγίου και Υψηλών Αλωνίων, οικία Γκολφινόπουλου, η γνωστή «Αλάμπρα» λόγω του παρακείμενου κινηματογράφου και του καφέ που στεγάστηκε για δεκαετιες στο ισόγειο του Μεγάρου. Το δωματιάκι ήταν στο ισόγειο από την πλευρά της Μεσολογγίου.

Πολύ αργότερα οι αθλοπαιδιές της Ολυμπιάδας έφυγαν από την Αγίου Ανδρέου (και Πατρέως, αργότερα και Κολοκοτρώνη) και πήγαν στη διασταύρωση των οδών Φωκαίας και Πριγκιποννήσων, εκεί όπου και τα γραφεία της.

Εν τω μεταξύ από τα μέσα της δεκαετίας του '70 οι προπονήσεις γίνονταν στο Εθνικό Στάδιο της Πάτρας που είχε ήδη διαμορφωθεί (εγκαινιάστηκε με την ολοκλήρωση των κερκίδων και του κλειστού γυμναστηρίου το 1979). Σε αυτό συνεχίζεται ακόμα η καθημερινή προπόνηση των αθλητών.

Γενικά οι προπονήσεις γίνονταν όπου υπήρχε πρόσφορο έδαφος! Σε προαύλια σχολείων, στο Δασύλλιο, στην Κομπέ (ΚΟΜΔΕ, Κέντρο Οχημάτων Μηχανημάτων Δημοσίων Εργων) στον Αγιο Αλέξιο κ.α.

Τ.S

Υποστήριξη: SilkTech