Νέα συγκλονιστική εξομολόγηση Μπεκατώρου- "Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν να τον σπάσω στο ξύλο"

Πέμπτη, Ιανουάριος 21, 2021 - 6:36μμ

Συγκλονίζουν τα όσα είπε η Σοφία Μπεκατώρου σε νέα της συνέντευξη στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Η Ολυμπιονίκης μας η οποία άνοιξε τον δρόμο για να μιλήσουν και άλλες γυναίκες που έπεσαν θύματα βιασμού η κακοποίησης συγκλονίζει με την εξομολόγησή της για τα όσα βίωσε και για το πως αισθάνθηκε η ίδια θάβοντας μέσα της για χρόνια αυτή την τόσο τραυματική εμπειρία που έζησε στα 21 της χρόνια στην Ισπανία. Δίνει απαντήσεις σε όσους την αμφισβήτησαν και περιγράφει την ατμόσφαιρα μέσα στην οποία η ίδια εγκλωβίστηκε νομίζοντας ότι δεν θα την πιστέψει κανείς και πως στο τέλος η ίδια θα έβγαινε κατηγορούμενη. 

Η Σοφία Μπεκατώρου θέλησε να μιλήσει χωρίς να την διακόψει κανείς και να βγάλει από μέσα της όλα όσα βίωσε στα χέρια αυτού του ανθρώπου αλλά και όλα τα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι να νιώσει έτοιμη να μιλήσει. 

 Η αποστολή στην Ισπανία και η πατρική φιγούρα

«Ήταν μια αποστολή στην Ισπανία στην οποία για πρώτη φορά είχαμε μαζί μας έναν παράγοντα της ομοσπονδίας. Τότε είχαμε μεγάλο πόλεμο με την ομοσπονδία και μας είχαν πολεμήσει πολύ», λέει. Και συνεχίζει: «Εμένα μου είχαν επιτεθεί και μου είχαν πει ότι δεν περίμεναν τίποτα από εμένα. Ήταν ένας παράγοντας που ήταν πιο φιλικός και πιστεύαμε ότι θα διεκδικήσει τα δικαιώματά μας. Κάθε φορά που πηγαίναμε στην ομοσπονδία διαπραγματευόμασταν. Μέχρι τότε πιστεύαμε ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν με το μέρος μας. Πιστεύαμε ότι δεν ήταν κακοπροαίρετος. Αυτός μίλαγε στον πρόεδρο για εμάς. Όταν λοιπόν ακούσαμε ότι θα είναι μαζί μας χαρήκαμε».

Το φιλί και η πρόσκληση στο δωμάτιο

«Στους αγώνες καταλάβαμε την 5η θέση και είμασταν ικανοποιημένοι», συνεχίζει η κα Μπεκατώρου. «Την τελευταία ημέρα αποφασίσαμε να βγούμε να γιορτάσουμε. Όταν επιστρέφαμε μείναμε στο τέλος με τον παράγοντα και μιλούσαμε. Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο γύρισε και με φίλησε. Έμεινα έκπληκτη. Απομακρύνθηκα από κοντά του. Ο ένας στο ένα πεζοδρόμιο και ο άλλος στο άλλο. Συνεχίσαμε προς το κοινό μας ξενοδοχείο. Μέσα στο ασανσέρ σταματήσαμε στον δικό του όροφο (το δικό μας δωμάτιο ήταν πιο πάνω) και μου είπε να πάω στο δωμάτιό του. Του είπα “δεν υπάρχει λόγος” και μου είπε “έλα δυο λεπτά να σου μιλήσω. Φοβάσαι;” Και απάντησα ότι δεν ήμουν κανένα κοριτσάκι και πήγα.

Αρχικά μιλούσαμε για τους αγώνες και σιγά σιγά άρχισε να με πλησιάζει. Με τα πολλά άρχισε να απλώνει τα χέρια του παραπάνω και με έριξε στο κρεβάτι. Του είπα ότι δεν θέλω και δεν υπάρχει συναίνεση. Όταν εγώ αγρίευα εκείνος σταμάταγε. Όταν σηκώθηκα να φύγω μου είπε “που πας τώρα;” Και του είπα “δεν μπορείς να καταλάβεις ότι σου λέω ότι δεν θέλω;” Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τον σπάσω στο ξύλο αλλά σκέφτηκα ότι έχει μεγάλη δύναμη στην ομοσπονδία. Όταν τελείωσε συνειδητοποίησα ότι με είχε βιάσει και πως ότι κι αν του είπα εκείνος δεν σταμάτησε και πως ακόμα και αν του είπα ότι δεν ήθελα την συνεύρεση εκείνος δεν σταμάτησε. 

Έφυγα, ανέβηκα στο δωμάτιό μου. Η συναθλήτριά μου κοιμόταν. Έκανα μπάνιο και ήθελα να βγάλω όλη μου την σάρκα από επάνω μου. Ένιωθα θυμωμένη και αδικημένη που δεν είχα βάλει τις φωνές. Αυτό είχε γίνει όμως. 

Είχαν τελειώσει οι αγώνες και γυρίσαμε πίσω. Όταν όλο αυτό τελείωσε και περνούσαν οι μέρες τόσο χειρότερα ένιωθα. Είχα μια σχέση τότε και το μοιράστηκα με τον σύντροφό μου. Ήθελε να αντιδράσει να πάει να τσακωθεί. δεν τον άφησα. Ήταν και εκείνος αθλητής και ποιος θα με πίστευε.

Κάθε φορά που ξεκινούσε η προετοιμασία ένιωθα εγκλωβισμένη και του είπα μην μιλήσεις και εκείνος το δέχτηκε. 

Ο παράγοντας στις 2 εβδομάδες ήθελε να με συναντήσει. Είχε καταλάβει ότι ήμουν εξοργισμένη και θα μίλαγα. Του είπα ότι μετά από αυτό που έκανες δεν σε εμπιστεύομαι καθόλου. Μιλήσαμε έξω από τα Αστέρια στην παραλιακή στην γλυφάδα και μπαίνοντας το αυτοκίνητο προσπαθούσε να δει πως εγώ το έχω πάρει και τι θα έκανα. 

Το πρώτο που τον ρώτησα ήταν “πως μπόρεσες να μου το κάνεις αυτό; Θα μπορούσες να ήσουν πατέρας μου”. Φαντάζεσαι να το έκανε αυτό κάποιος στο παιδί σου; Κατάλαβε ότι είχα συνειδητιοποιήσει τον βιασμό. Προσπαθούσε να μου δείξει ότι θα με αφήσει να ηρεμήσω. Του είπα ότι δεν θέλω να με ξαναενοχλήσει ποτέ και να μην με ξαναπάρει τηλέφωνο και τον απείλησα ότι αν τολμήσει να με ξαναπλησιάσει θα τον καταγγείλω. Από τότε  δεν μιλήσαμε ποτέ ξανά γι’ αυτό το θέμα. 

Υποστήριξη: SilkTech