Κι όμως κάποιοι κάνουν μπάνιο σήμερα και μάλιστα νυχτερινό! ΦΩΤΟ

Κυριακή, Ιανουάριος 17, 2021 - 2:06μμ

Πρέπει να είναι απορία εκατομμυρίων ανθρώπων "μα πως κάνουν μπάνιο σε τόση παγωμένη θάλασσα;".

Κι επειδή είναι και δική μας ρωτήσαμε τους πλέον αρμόδιους, τους χειμερινούς κολυμβητές και μάλιστα τους πλέον τολμηρούς αυτούς που κάνουν νυκτερινό χειμερινό μπάνιο!
Αυτή τη περίοδο η θερμοκρασία στη θάλασσα, στην Πάτρα, είναι μάξιμουμ 17 βαθμοί Κελσίου. Και εκτός νερού μεταξύ 5-10 (τη νύχτα).

Υπάρχει μια παρέα τεσσάρων νεαρών που δοκιμάζουν τις αντοχές του. Μιλήσαμε με έναν εξ αυτών, τον Φώτη Κουντούρη.

«Το νερό δε θα το χαρακτήριζα τόσο παγωμένο, όσο αποθαρρυντικό. Είναι το πως θα μπεις μέσα στη θάλασσα και ο καλύτερος τρόπος είναι, αρχικά, μέχρι το ύψος της μέσης, ώστε να δώσεις χρόνο στην καρδιά να επεξεργαστεί, την θερμοκρασία του νερού.
Είμαι χειμερινός κολυμβητής 5 χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και της φετινής χρονιάς, και μου αρέσει.
Δεν σταματάω καθόλου τα μπάνια διότι καλό είναι να έχεις επαφή με τη θάλασσα, έστω με μικρά κενά, της τάξεως μίας βδομάδας για να μπορεί ο οργανισμός, να προσαρμοστεί, στις μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές θερμοκρασίας, τόσο νερού όσο και του κλίματος έξω από αυτό.
Φέτος λοιπόν είπα να το πάω ένα επίπεδο παραπέρα ξεκινώντας τη μέρα στις 6 και με μια μικρή προετοιμασία ενός "backpack" και τρώγοντας μια κουταλιά μέλι συνοδευόμενη από ένα ποτήρι νερό ξεκινάω για να πάω στη θάλασσα στις 6:20 ώστε στις 6 και μισή με 7 παρά να είμαι έτοιμος για βουτιά!
Κάθομαι μέσα στη θάλασσα 5-10 λεπτά μάξιμουμ, παραπάνω διάρκεια δεν κάνει καλό. Πάντως θα ήθελα να είναι πιο κρύες οι συνθήκες για καλύτερη σκληραγώγηση».

Αυτά είπε μιλώντας στο sportin.gr ο Φώτης Κουντούρης, χωρίς όμως να μας πείσει να αρχίσουμε τα θαλασσινά μπάνια εν μέσω ...Λέανδρου! Εσάς σας έπεισε;

* Ο Φώτης Κουντούρης είναι 22 ετών και ασχολείται παράλληλα με την ποδηλασία, ενώ είναι αθλητής πυγμαχίας της Παναχαϊκής, προπονούμενος με τον Νίκο Πλέα για τον οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια.

Τ.S

Υποστήριξη: SilkTech