Νικόλας Κανελλάκης: New kid on the block!

Πέμπτη, Ιανουάριος 14, 2021 - 2:00μμ

Ένας από τους καλύτερους νέους της γενιάς του είναι ο Νικόλας Κανελλάκης της Απολλωνιάδας που στα 16 του ήδη, φέρει τον επίζηλο τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.

Γεννημένος το 2004 και με ύψος 1.91μ. είναι μαθητής της Β' τάξεως στο Πειραματικό Λύκειο και φιλοδοξεί να σπουδάσει οικονομικές επιστήμες, ίσως στην ΑΣΟΕ στην Αθήνα ή στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Είναι ο τομέας που τον ελκύει για την επαγγελματική του αποκατάσταση, σε κάθε περίπτωση δε προτεραιότητα είναι και οι μεταπτυχιακές σπουδές.

Ξεκίνησε από μικρός τον αθλητισμό με ένα σύντομο πέρασμα από την κολύμβηση, μα γρήγορα τον κέρδισε το μπάσκετ. Πρώτος σταθμός οι ακαδημίες μπάσκετ του Απόλλωνα, με πρώτο προπονητή τον Βασίλη Καπερώνη. Το 2016 μεταγράφηκε στον Προμηθέα και το καλοκαίρι επέστρεψε στην «μελανόλευκη» οικογένεια, ενισχύοντας -για την ώρα- την Απολλωνιάδα.

Έχει αγωνιστεί στα πρωταθλήματα παμπαίδων, παίδων, εφήβων και στην Α1 ΕΣΚΑ-Η με την ανδρική ομάδα της Απολλωνιάδας. Με τον Προμηθέα ευτύχησε να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας κατακτώντας την 1η θέση στο πανελλήνιο παιδικό πρωτάθλημα! Αγωνίζεται ως «1» και «2» και διακρίνεται για την έφεσή του στο σκοράρισμα και το καλό περιφερειακό σουτ.

Καλύτερη στιγμή στην καριέρα του, ασφαλώς η πορεία προς το χρυσό μετάλλιο του παιδικού πρωταθλήματος και χειρότερη ο τρόπος που τέλειωσε η περσινή χρονιά...
Ινδάλματά του ο Σπανούλης, «επειδή μπορεί με μια φάση στο τέλος να σου πάρει το παιχνίδι» και ο Διαμαντίδης «λόγω της μπασκετικής του ευφυίας», ενώ από τους παλιούς ξεχωρίζει τον Φάνη Χριστοδούλου και από τους ξένους τον Μάικλ Τζόρνταν.

Ο Νικόλας Κανελλάκης, που διακρίνεται για την ωριμότητά του, θέλει να παίξει σε όσο το δυνατόν πιο ψηλό επίπεδο μπάσκετ, να «του βγει» μέχρι το τέλος. Αυτή την περίοδο μαθαίνει, γεμίζει από εμπειρίες προπονούμενος στην πρώτη ομάδα του Απόλλωνα και περιμένει πως και πως να ξαναρχίσει η δράση στο παρκέ.

Ευχαρίστησε όλους όσοι τον έχουν βοηθήσει στην καριέρα του, δηλαδή την οικογένειά του και τον πατέρα του Σπύρο, όλους τους προπονητές που τον δίδαξαν κάτι και ειδικά τον Γιάννη Ελευθεριάδη που είναι το πρότυπό του και φυσικά τον Απόλλωνα για την εμπιστοσύνη που του δείχνει.

Τα καλύτερα έρχονται στην Περιβόλα!

Τ.S

Υποστήριξη: SilkTech