Τσιτσιπάς: «Στην Ελλάδα δεν έχουμε τόσο σημαντικό κίνημα τένις όπως το Ιταλικό»

Τετάρτη, Ιανουάριος 13, 2021 - 11:32πμ

Για τη χρονιά που έφυγε, τους στόχους που έχει από εδώ και πέρα αλλά και για την Ιταλία, την οποία χαρακτήρισε δεύτερο σπίτι του, μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός για να προετοιμαστείς. Αλλά νιώθω πολύ καλύτερα μέρα με τη μέρα. Πήρα λίγο διακοπές, τώρα μπορώ να εργαστώ σε πολλές πτυχές του παιχνιδιού μου στις οποίες πρέπει να βελτιώσω.

Είμαι έτοιμος να πάω στην Αυστραλία και θα παίξω επίσης το ATP Cup με την Ελλάδα, το οποίο με ενδιαφέρει πολύ», ανέφερε αρχικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sky Sport Italia ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ενώ μεταξύ άλλων μίλησε και για τους τελικούς ATP που από φέτος θα γίνονται στην Ιταλία.

«Είναι μία καλή είδηση. Η Ιταλία είναι ένα δεύτερο σπίτι για μένα, ο πολιτισμός μας είναι παρόμοιος και οι άνθρωποι είναι πολύ ζεστοί. Έχω πολλούς φίλους στην Ιταλία. Δυστυχώς, στην Ελλάδα, δεν έχουμε τόσο σημαντικό κίνημα τένις όπως το ιταλικό».

Ο Ιταλός τενίστας, Τζάνικ Σίνερ, είπε πως το τένις χωρίζεται σε τρία μέρη: για το 70% το μυαλό είναι σημαντικό, για το 20% το σώμα και για το 10% η τεχνική, με τον Τσιτσιπά πάντως να έχει διαφορετική άποψη:

«Θα έλεγα ότι η ψυχική δύναμη μετράει για το 50%, μετά το 30% είναι η φυσική κατάσταση και 20% η τεχνική. Η τεχνική είναι πολύ σημαντική για μένα»

Όσο για την περασμένη χρονιά τόνισε: «Η σεζόν ήταν πολύ παράξενη, το τένις δεν είχε ποτέ τόσο μεγάλο διάλειμμα. Προφανώς προπονήθηκα, μετά διάβαζα πολλά βιβλία και προσπάθησα να βρω μια νέα ρουτίνα. Προσπάθησα να μάθω γαλλικά και να διευρύνω τους ορίζοντές μου. Τώρα ελπίζω ότι το τένις μπορεί να επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς».

Υποστήριξη: SilkTech