Αργεί η δράση στον στίβο

Τρίτη, Ιανουάριος 12, 2021 - 1:15μμ

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην 35χλμ στα Μέγαρα που έχει οριστεί για τις 24 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή πολλών Πατρινών είναι ο πρώτος αγώνας της χρονιάς και θα είναι και ο πρώτος που θα αναβληθεί.

Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι προγραμματισμένος να μετρήσει για το ranking καθώς αποτελεί μία από τις λίγες ευκαιρίες που έχουν στο σύνολο τους (πλην εξαιρέσεων) οι αθλητές και οι αθλήτριες του βάδην για αξιολογημένο αγώνα. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρχουν διεθνείς κριτές. Με τα ισχύοντα μέτρα και την υποχρεωτική καραντίνα των επτά ημερών στις διεθνείς πτήσεις, δημιουργούνται εμπόδια για τη διεξαγωγή καθώς είναι δύσκολο να βρεθούν πρόθυμοι κριτές να έρθουν στην Ελλάδα και να παραμείνουν σε επταήμερη αυστηρή καραντίνα και φυσικά το ίδιο να ισχύσει και κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα (σε κάποιες χώρες η καραντίνα είναι αυστηρά 10ήμερη).

Επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει, όμως ανεπίσημα οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες είναι ενήμεροι πως θα υπάρξει νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Πιθανώς το ίδιο ισχύει και για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου στα Τρίκαλα. Αυτό έχει προγραμματιστεί για τις 31 Ιανουαρίου όμως το μέτρο της απαγόρευσης του συγχρωτισμού θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του μήνα. Επίσης για το συγκεκριμένο αγώνα προβλέπεται μεγάλη μετακίνηση αθλητών και συνοδών από όλη την Ελλάδα. Οι πιθανότητες αναβολής του αγώνα και μετάθεσης του σε νέα ημερομηνία είναι πολλές.

Με βάση την μέχρι στιγμής πορεία των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αμφίβολη είναι και η διεξαγωγή του τρίτου κατά σειρά πανελληνίου πρωταθλήματος, αυτό του κλειστού στίβου που έχει προγραμματιστεί για το σαββατοκύριακο 13-14/2.

Εκτός των τριών αυτών πρωταθλημάτων οι Αχαιοί αθλητές έχουν χάσει κι άλλους αγώνες. Μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία (από τις προγραμματισμένες) ημερίδες κλειστού στίβου στου Λαδόπουλου.

Φυσικά ματαιώθηκε και το πρώτο πρωτάθλημα αγωνιστικής περιόδου 2020-'21, αυτό του μαραθωνίου...

Τ.S

Υποστήριξη: SilkTech