Νικηφόρα πρεμιέρα της Εθνικής με πρωταγωνιστή τον Χριστόδουλο Κολόμβο

Σάββατο, Ιανουάριος 9, 2021 - 2:02μμ

Νικηφόρο ήταν το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών μετά από 11 ολόκληρους μήνες αγωνιστικής απραξίας λόγω της πανδημίας του covid - 19, που είχε ως αποτέλεσμα την ματαίωση των διεθνών διοργανώσεων.

Η Εθνική μας ομάδα επικράτησε άνετα με 12-3 της αντίστοιχης της Γαλλίας, στον αγώνα που έγινε στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του φετινού World League με πρωταγωνιστή τον Πατρινό φουνταριστό, Χριστόδουλο Κολόμβο.

Θα διεκδικήσει έτσι, το Σάββατο (9 Ιανουαρίου), στον αγώνα απέναντι στην Ισπανία (21.00 ώρα Ελλάδας), την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης που θα γίνει στην Τιφλίδα (προκρίνονται οι τρεις πρώτες ομάδες).

Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου ήταν εμφανώς ανώτερο και κυριάρχησε από τα πρώτα λεπτά της συνάντησης όταν και προηγήθηκε με 3-1 στην πρώτη περίοδο και με 7-3 στο ημίχρονο.

Η διαφορά εκτοξεύτηκε (10-3) στα 7 γκολ στο τέλος της τρίτης περιόδου και οι Έλληνες έδειξαν ότι ο αγώνας απέναντι στους Γάλλους ήταν μια «καλή προπόνηση» για τα σπουδαία παιχνίδια που θα ακολουθήσουν το Σαββατοκύριακο.

Είναι χαρακτηριστικό πως, η Εθνική μας, δεν δέχτηκε γκολ για δύο ολόκληρα 8λεπτα (3ο και 4ο), μετά το τρίτο γκολ των Γάλλων στο 0.02'' της δεύτερης περιόδου.

Η Ισπανία, αυριανή αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας, στον αγώνα που προηγήθηκε, νίκησε 18-17 τη Σερβία στα πέναλτι (8-8 η κανονική διάρκεια).

Τα οκτάλεπτα με τη Γαλλία: 3-1, 4-2, 3-0, 2-0

Η Εθνική ομάδα παρατάχθηκε με την ακόλουθη 13άδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 3, Μουρίκης 3, Κολόμβος 2, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

Τα γκολ των Γάλλων πέτυχαν οι: Βανπεπερστρά, Βερνό, Μαρζουκί.

Υποστήριξη: SilkTech