O ξεχωριστός Ανδρέας Μπιτσάκος

Τρίτη, Ιανουάριος 5, 2021 - 1:15μμ

Δεν έχει κλείσει ακόμα τα 16 του ο Ανδρέας Μπιτσάκος (γεν. 27-4-2005) και ήδη έχει στο ενεργητικό του σημαντικές επιτυχίες με το σκουφάκι του ΝΟΠ.

Γιος του (μπασκετμπολίστα) Στάθη Μπιτσάκου και της (πολίστριας) Αγγελικής Τσίστα, κυριάρχησε τελικά το DNA της μαμάς. Κι έτσι από 3 ετών τον είδαμε στις πισίνες κι όχι με την πορτοκαλί μπάλα!

Είναι μαθητής της Α’ Λυκείου και θέλει πολύ να γίνει ψυχολόγος, να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στον τομέα αυτό, με το δικό του γραφείο / ιατρείο. Μέχρι τότε όμως θα παίζει πόλο!

Ψηλό παιδί (ήδη 1.87μ.) δέθηκε με τις πισίνες απ’ όταν τον έπαιρνε μαζί της η μητέρα του, σε αποστολές αγώνων. Και από την Α’ δημοτικού καθημερινά στο κολυμβητήριο, πρώτα κολύμβηση και μετά πόλο. Παίζει φουνταριστός, 4άρι και γενικά σε όλες τις θέσεις, ενώ ανήκει στην εφηβική ομάδα. Παίζει όμως και στην ανδρική στην οποία έκανε ντεμπούτο την περίοδο 2018-’19 έχοντας ήδη 2 συμμετοχές και 1 γκολ!

Έχει αγωνιστεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του ΝΟΠ, ήτοι μίνι παίδων, παίδων, εφήβων και νέων! Κορυφαίες στιγμές, η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μίνι παίδων το 2017-’18 και το χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο παίδων 2019-’20.

Όσο για τους στόχους του; «Θέλω πολύ να βοηθήσω στην άνοδο του ΝΟΠ στην Α1, αυτός είναι ο πρώτος στόχος μου. Φυσικά θέλω να γίνω διεθνής, και τώρα, στην εφήβων μα και στην Εθνική ανδρών. Ονειρεύομαι μια συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Είναι ανιψιός του Δημήτρη Μπτσάκου, τον οποίο θεωρεί πρότυπό του, όπως και από τους σύγχρονους, τον Άγγελο Βλαχόπουλο. Μέλος της οικογένειας των Μπιτσάκων, είναι κάτοχος ενός σπάνιου ρεκόρ, έχει παίξει (μίνι παίδες ΝΟΠ) συμπαίκτης στο ίδιο παιχνίδι με τα πρώτα ξαδέλφια του, Κωνσταντίνο Τσίστα και Χρήστο Μπιτσάκο!

Καλύτερη στιγμή του, η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στην έξτρα διαδικασία στον τελικό των παίδων το 2020, που χάρισε στον ΝΟΠ την 3η θέση και χειρότερη η ήττα στον τελικό των μίνι παίδων το 2018.

Ιδιαίτερα εγκεφαλικός παίκτης, διακρίνεται από την σταθερότητα στο παιχνίδι του. Ρωτήθηκε αν θα άλλαζε κάτι στους κανονισμούς του πόλο και απάντησε: «Ναι! Πρέπει να αφήνουν να εξελίσσεται η φάση στον φουνταριστό για να γίνει η φάση πιο θεαματική!».

Κατέληξε με ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά του, στον γυμναστή του Πάνο Βουλουξή και σε όλους τους προπονητές του: Μιχάλη Μπαρτζελά, Θανάση Κοντάκο, Παναγιώτη Βασιλόπουλο, Βασίλη Λαμπάτο και Κώστα Σακκαλή».

Τ.S

Υποστήριξη: SilkTech