Με 15 και τον Κολόμβο στα προκριματικά του World League η Εθνική

Πέμπτη, Δεκέμβριος 31, 2020 - 5:02μμ

Πολύτιμη ήταν η κοινή προετοιμασία της Εθνικής ομάδας ανδρών με την αντίστοιχη της Ρουμανίας, η οποία ολοκληρώθηκε στις 30 Δεκεμβρίου το πρωί, με τη «γαλανόλευκη» να παίρνει έπειτα από καιρό γεύση φιλικών παιχνιδιών.

Οι διεθνείς βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σημείο της προετοιμασίας τους, καθότι πλησιάζει με τον ερχομό του νέου έτους η συμμετοχή στο Προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ, όπου ο στόχος είναι «ιερός»: Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και η συνέχιση της παράδοσης της ελληνικής υδατοσφαίρισης ανδρών, με τις διαδοχικές παρουσίες στην κορυφαία αθλητική γιορτή του πλανήτη επί δεκαετίες (1976, Μόντρεαλ η τελευταία απουσία).

Οι Ρουμάνοι του Σάκη Κεχαγιά και του Πάνου Βέργου ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στην Ελλάδα, ενώ όσον αφορά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ο Θοδωρής Βλάχος ανακοίνωσε ότι ενόψει προετοιμασίας με τις ΗΠΑ (2-5 Ιανουαρίου) και World League συνεχίζουν 15+1 παίκτες.

Στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας θα διεξαχθούν από 8-10/1  τα προκριματικά του φετινού World League, με τη συμμετοχή άλλων 7 εθνικών ομάδων: Κροατία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Ισπανία. Η Εθνική, στο πρώτο της παιχνίδι (7/1), αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Γαλλίας.

Οι 3 πρώτες εθνικές ομάδες της τελικής κατάταξης, προκρίνονται στο Super Final της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στην Τιφλίδα, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα από την FINA.

Ο Θοδωρής Βλάχος επέλεξε να συνεχίσει με 16 παίκτες και συγκεκριμένα με τους: 

Μουρίκη, Γενηδουνιά, Καπότση, Δερβίση, Σκουμπάκη, Αργυρόπουλο-Κανακάκη, Ζερδεβά, Γκιουβέτση, Καλογερόπουλο, Γούβη, Γαλανίδη, Φουντούλη, Βλαχόπουλο, Κολόμβο, Παπαναστασίου, ενώ ο 16ος παίκτης θα είναι ο Δημήτρης Νικολαΐδης, ο οποίος θα ενσωματωθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην προετοιμασία.

Εξ αυτών, οι 15 θα ταξιδέψουν στο Ντέμπρετσεν (τα ονόματα έχουν ήδη δοθεί για την έκδοση εισιτηρίων), ενώ μετά το World League θα ακολουθήσει νέο κάλεσμα. Στην προετοιμασία δεν συνεχίζουν οι Κάκαρης (τραυματίας), Χρυσοσπάθης, Πρέκας, Γαλανόπουλος, Τζωρτζάτος, Κουρούβανης, ενώ πιο ηχηρή απουσία θα είναι αυτή του Αλέξανδρου Γούνα, ενός βασικού παίκτη της Εθνικής εδώ και πολλά χρόνια, με συμμετοχή στις μεγαλύτερες διοργανώσεις. Μένει να διαπιστωθεί εάν ο έμπειρος περιφερειακός του Απόλλωνα θα κληθεί στο μέλλον ξανά στη «γαλανόλευκη», ενόψει Προολυμπιακού τουρνουά ή αν δεν βρίσκεται οριστικά στα πλάνα του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Υποστήριξη: SilkTech