Τρομερός Γιατράς: «Να βοηθήσουμε προπονητές και παίκτες που δεν μπορούν να κάνουν γιορτές»!

Τετάρτη, Δεκέμβριος 30, 2020 - 10:02πμ

Η ήττα από την Μπούρσασπορ πέρασε σε δεύτερη μοίρα για την Μάκη Γιατρά, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στους προπονητές και τους παίκτες των μικρότερων κατηγοριών που «χτυπήθηκαν» από τις συνέπειες του κορωνοϊού.

Ο προπονητής των Πατρινών ανέφερε μετά από το τέλος του αγώνα με την Μπούρσασπορ:

«Το φετινό μαρτύριο του EuroCup τελείωσε. Τύχανε πολλά πράγματα. Είμαστε μια ομάδα που είχε φιλοδοξίες να περάσει στην επόμενη φάση. Πολλοί θα πουν ότι η πρόκριση κρίθηκε στο παιχνίδι με την Τσεντεβίτα, που χάσαμε στο σουτ, αλλά η πρόκριση κρίθηκε σε άλλα πράγματα.

Για το σημερινό παιχνίδι δεν έχω να κάνω και πολλά σχόλια, αλλά θα πω χαριτολογώντας πως αν δεν ήταν ο Πίτερς θα παίζαμε παράταση. Και εμείς επειδή είχαμε κάποιους νέους παίκτες θέλαμε να κάνουμε μια καλή προπόνηση, οπότε διαλέξαμε να παίξουμε με τους μικρούς, να πάρουν ευκαιρίες παιδιά και εγώ είμαι χαρούμενος με αυτό το γεγονός.

Καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο. Το 2021 να είναι καλύτερο, να έχουμε υγεία, να υπάρχει εμπιστοσύνη και αγάπη και όλοι να ξεπεράσουμε αυτά που περνάμε και να βγούμε νικητές».

Για τον Ραντίσεβιτς είπε: «Λύθηκε το συμβόλαιό του, κοινή συναινέσει με την ομάδα. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Ήρθε να μας βοηθήσει στην Ευρώπη, είχαμε συμβόλαιο μέχρι το τέλος του Eurocup και θα πάρουμε χωριστούς δρόμους. Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Θα έρθουν καινούργιοι παίκτες.

Κοιτάμε την ομάδα που έχουμε. Ξεκινάμε την προετοιμασία μας για τη συνέχεια για να δοκιμαστούμε σε ένα δύσκολο παιχνίδι στο Μεσολόγγι. Εμείς βρισκόμαστε σε φάση προετοιμασίας. Θέλουμε να παίξουμε το μπάσκετ που μας αρέσει».

Κλείνοντας ανέφερε: «Είμαι ένας προπονητής που προέρχομαι από τις χαμηλότερες κατηγορίες. Διαβάζω ότι οι προπονητές της Basket League πρέπει να πουν κάποια πράγματα για τους συναδέλφους τους στις άλλες κατηγορίες που δεν έχουν δουλειά.

Επειδή εγώ θεωρώ τον εαυτό μου απλό προπονητή θα ήθελα να κάνω μια έκκληση. Υπάρχουν παιδιά, προπονητές και παίκτες, στις πιο μικρές κατηγορίες που μπορεί να μην έχουν να κάνουν γιορτές. Και πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος η κυβέρνηση να προσφέρει σε προπονητές και αθλητές ένα μικρό βοήθημα, ώστε να μπορέσουν κι αυτοί να ζήσουν και να κάνουν καλές γιορτές.

Δεν θέλω να βγω μπροστά, αλλά επειδή έχω περάσει από όλες τις κατηγορίες ξέρω πόσο δύσκολα είναι. Πρέπει να πούμε μπράβο σε ανθρώπους που δίνουν λεφτά από το υστέρημά τους και τα δίνουν για να βοηθήσουν τις ομάδες.

Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε όλοι κι αν χρειαστεί να κάνουμε κάτι, μέσω του Σ.Ε.Π.Κ. ας μπορέσουμε να το κάνουμε γιατί και αυτοί οι άνθρωποι είναι εργαζόμενοι, κάποιοι δεν έχουν άλλες δουλειές κι ένα βοήθημα θα ήταν σημαντικό».

Υποστήριξη: SilkTech