ΝΒΑ: Οι 5 «μάγοι» των Χριστουγέννων

Κυριακή, Δεκέμβριος 27, 2020 - 11:02μμ

Στα περισσότερα πρωταθλήματα μπάσκετ η ημέρα των Χριστουγέννων δεν είναι... εργάσιμη, όχι όμως και στο ΝΒΑ.

Μάλιστα, μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες αναμετρήσεις έχουν σημειωθεί στο NBA Christmas Days, οι οποίες συνοδεύονται από εξαιρετικές ατομικές επιδόσεις σκοραρίσματος.

Την εφετινή αγωνιστική περίοδο, πολλά από τα αστέρια της άλλης πλευράς του Ατλαντικού θα είναι έτοιμα να τα δώσουν όλα ανήμερα των Χριστουγέννων. Μεταξύ αυτών ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Στεφ Κάρι, ο Κέβιν Ντουράντ και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να προσθέσουν το ονοματεπώνυμο τους, στον κατάλογο με τους παίκτες που έχουν σημειώσει τους περισσότερους πόντους σε αγώνα ανήμερα των Χριστουγέννων.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) παρουσιάζει τα υψηλότερα σκοραρίσματα στην Ιστορία του ΝΒΑ, σε αναμετρήσεις ανήμερα των Χριστουγέννων:

1. ΜΠΕΡΝΑΡΝΤ ΚΙΝΓΚ

Ο Μπερνάρντ Κινγκ αγωνίστηκε σε έξι ομάδες σε μια παραγωγική καριέρα 14 σεζόν στο ΝΒΑ. Ωστόσο, ο τέσσερις φορές All-Star είχε τα καλύτερα του χρόνια στους Νιου Γιορκ Νικς, στους οποίους εντάχθηκε μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Τρεις από τις τέσσερις σεζόν του ως All-Star ήρθαν το διάστημα της θητείας του στους Νικς, σπάζοντας αρκετά ρεκόρ στο σκοράρισμα.

Την ημέρα των Χριστουγέννων του 1984, ο Μπερνάρντ Κινγκ σημείωσε 60 πόντους εναντίον των Νιού Τζέρσεϊ Νετς, σε ένα παιχνίδι όμως που είδε την ομάδα του να χάνει, ενώ με την επίδοση του έγινε ο δέκατος παίκτης στην Ιστορία του NBA που σκόραρε 60 ή περισσότερους πόντους σε μία μόνο αναμέτρηση. Εκείνη την ημέρα, μάλιστα, είχε συμπληρώσει τους 40 πόντους από το πρώτο ημίχρονο.

2. ΓΟΥΙΛΤ ΤΣΑΜΠΕΡΛΕΙΝ

Ο θρύλος του NBA, Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, είναι ο μοναδικός παίκτης στην Ιστορία του ΝΒΑ που έχει μέσο όρο περισσότερους από 40 και 50 πόντους σε μια σεζόν. Παρά το γεγονός ότι η πιο παραγωγική σεζόν του ήταν με τους Φιλαδέλφεια Ουόριορς, ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν κέρδισε τα δύο πρωταθλήματα NBA με τους Φιλαδέλφεια 76ερς και τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων των Χριστουγέννων του 1961, ο Τσάμπερλεϊν σημείωσε 59 πόντους στην ήττα από τους Νιού Γιορκ Νικς, μαζεύοντας και 36 ριμπάουντ!

3. ΡΙΚ ΜΠΑΡΙ

Ένας άλλος μύθος του NBA που έχει γράψει το όνομά του στη σχετική λίστα, είναι ο Ρικ Μπάρι. Ανήμερα των Χριστουγέννων του 1966, ο άσος των Σαν Φρανσίσκο Ουόριορς σημείωσε 50 πόντους, μαζί με 4 ασίστ και 6 ριμπάουντ, στη νίκη με 124-112 επί των Σινσινάτι Ρόγιαλς, ενώ η σεζόν ολοκληρώθηκε με τον ίδιο να έχει μέσο όρο 35,6 πόντους.

4. ΤΖΕΡΙ ΓΟΥΕΣΤ

Ο Τζέρι Γουέστ υπήρξε 14 φορές All-Star και κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Λέικερς το 1972. Στα 14 χρόνια θητείας του στους «λιμνανθρώπους», απέκτησε το παρατσούκλι «Mr. Clutch», λόγω της ικανότητάς του να ηγείται σε παιχνίδια με μεγάλη πίεση.

Την ημέρα των Χριστουγέννων του 1963 ο Γουέστ σημείωσε 47 πόντους κατά τη διάρκεια του αγώνα των Λέικερς, εναντίον των Νικς. Οι «λιμνάνθρωποι» νίκησαν με 8 πόντους (134-126), μετά από μία αξέχαστη εμφάνιση του Γουέστ.

5. ΤΡΕΙΣΙ ΜΑΚΓΚΡΕΙΝΤΙ

Ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι είναι το πιο πρόσφατο αστέρι του NBA σε αυτήν τη λίστα, κερδίζοντας τη θέση του στα Χριστούγεννα του 2002.

Ο ΜακΓκρέιντι είχε μπει στη free agency μετά από μία τριετή θητεία στους Τορόντο Ράπτορς, καταλήγοντας στους Ορλάντο Μάτζικ. Η μετακίνηση του είχε προκύψει, επειδή δεν ήθελε να είναι η δεύτερη επιλογή στην ομάδα πίσω από τον Βινς Κάρτερ.

Κατά τη διάρκεια της τρίτης σεζόν του στους Μάτζικ και ανήμερα των Χριστουγέννων σημείωσε 46 πόντους και 6 μάζεψε ριμπάουντ στη νίκη με 104-99 επί των Ντιτρόιτ Πίστονς. Την επόμενη σεζόν, ο ΜακΓκρέιντι έγινε ανταλλαγή σε μία συμφωνία επτά παικτών με τους Χιούστον Ρόκετς.

 

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ...

Ο Κόμπι Μπράιαντ αποτελεί τον κορυφαίο σκόρερ του ΝΒΑ σε Christmas Day με 395 πόντους σε 16 αναμετρήσεις ανήμερα των Χριστουγέννων, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ!

Υποστήριξη: SilkTech