Τα πρόσωπα της χρονιάς στον αθλητισμό της Αχαΐας

Σάββατο, Δεκέμβριος 26, 2020 - 10:02πμ

Το κυνήγι των Προσώπων της Χρονιάς, που διοργανώνει η εφημερίδα "Πελοπόννησος" έλαβε τέλος. Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών αναδείχτηκε ένας κατάλογος με πρόσωπα που κρύβονται πίσω από φωτεινές πράξεις.

Από πράξεις που αποκαλύπτουν το καλό πρόσωπο της κοινωνίας, τα πρωτοποριακά επιτεύγματα στην καινοτομία, τις αξιόλογες προσπάθειες της διοίκησης, τις διακρίσεις των αθλητών μας.

Ιδού ποιοι είναι:

Ιωάννης Βαρώτσος

Ο ποδηλάτης του '20



O 18χρονος ποδηλάτης του Ποδηλατικού Ομίλου της Πάτρας, Γιάννης Βαρώτσος, το 2020 κυριολεκτικά εκτοξεύτηκε! Πανηγύρισε 5 μετάλλια σε αντίστοιχα πανελλήνια πρωταθλήματα. Τρία αργυρά,  στο Πανελλήνιο εφηβικό πρωτάθλημα δρόμου αντοχής, στο Πανελλήνιο εφηβικό πρωτάθλημα πίστας (ομαδικό σπριντ) και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πίστας πόντων. Και δύο χάλκινα, στο ομαδικό πουρσουίτ εφήβων και το ατομικό πουρσουίτ εφήβων. Ο Γιάννης Βαρώτσος έχει συμμετοχή στην Εθνική μας ομάδας και είναι πρωτοετής φοιτητής στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ισορροπεί σε πολλές ρόδες και συνεχίζει την πορεία προς τη διάκριση.

Γιώργος Κυριακόπουλος

Πάτρα, Ιταλία, Εθνική

Πάτρα, Τρίπολη, Ιταλία, αντίπαλος με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και Εθνική ομάδα. Αυτή είναι μέχρι στιγμής η σπουδαία διαδρομή του Γιώργου Κυριακόπουλου, ο οποίος βρέθηκε να αγωνίζεται σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης με τη Σασουόλο. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις εξαργυρώθηκαν με την κλήση του στην Εθνική ομάδα με την οποία πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του στις 15 Νοεμβρίου με αντίπαλο τη Μολδαβία για το Nations League. Έγινε έτσι ο 9ος Πατρινός ποδοσφαιριστής που φοράει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας από το 1964 μετά τους Ανδρέα Αντωνάτο, Κώστα Δαβουρλή, Ανδρέα Μιχαλόπουλο, Βασίλη Στραβοπόδη, Πάρη Γεωργακόπουλο, Γρηγόρη Γεωργάτο, Κώστα Κατσουράνη, Ανδρέα Σάμαρη.

Ντίνα Μπορνιβέλι

Η κυρία με το πρωτάθλημα



Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, προπονήτρια της Ολυμπιάδας και Ομοσπονδιακή προπονήτρια η Ντίνα Μπορνιβέλι το 2020 είχε μεγάλο μερίδιο στις επιτυχίες των «πορτοκαλί». Αποκορύφωμα, η κατάκτηση του πανελλήνιου παιδικού (Κ18) πρωταθλήματος στίβου. Στην Ολυμπιάδα είναι από το 1991 με εξαίρεση την διετία 1999-2000, όταν εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Στον κλασικό αθλητισμό είναι, όπως τονίζει η ίδια, από πάντα. Το πρώτο της χρυσό μετάλλιο το πανηγύρισε ως αθλήτρια το 1985 στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 5.000μ. βάδην. Πλέον απολαμβάνει να καθοδηγεί τους αθλητές και τις αθλήτριές στην προσπάθεια που κάνουν να ανέβουν στο βάθρο. 

Πολυχρόνης Ιατρόπουλος

Άριστα Δέκα στο Δέκαθλο



Χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του δεκάθλου στο Πανελλήνιο παιδικό πρωτάθλημα, σωρεία ατομικών ρεκόρ και φυσικά νέο ατομικό ρεκόρ στο δέκαθλο παίδων, που είναι και ρεκόρ Συλλόγου, αλλά και ρεκόρ Αχαΐας όλων των εποχών! Η προηγούμενη στοιχειωμένη επίδοση ανήκε στον Γιώργο Κατσαφλιάκα της Ολυμπιάδας από το 1991, πολύ πριν δηλαδή γεννηθεί ο 17χρονος αθλητής του Αθηνόδωρου Αιγίου! Ο Πολυχρόνης είναι αθλητής του Νίκου Τσιοφύλλα και είναι ο 4ος της οικογένειας που μπαίνει στη λίστα των πανελληνιονικών μετά τον πατέρα του Άγγελο και τα αδέλφια του Σπύρο, Άννα και Κώστα!

Τμήμα Πυγμαχίας Παναχαϊκής

Το μέλλον στα χέρια τους

Την εφηύραν στην Αρχαία Ελλάδα, την αγαπούν στην Πάτρα του σήμερα και την υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο στην Παναχαϊκή. Για την πυγμαχία ο λόγος, η οποία έχει «κοκκινόμαυρο» χρώμα, καθώς οι «Boxerinos» του Νίκου Πλέα έκλεψαν την παράσταση (και) μέσα στο 2020. Έχουμε και λέμε: Η Παναχαϊκή ανακηρύχθηκε πολυνίκης και πρωταθλητής Σύλλογος σε Νέους και Γυναίκες U22, ανέδειξε πρωταθλητές Ελλάδας τους  Άγγελο Ανατολάκη, Νίκο Σωτηρόπουλο, Αντωνία Γιαννακοπούλου, Χρυσούλα και Φωτεινή Πλέα, πήρε μετάλλια στην Ελλάδα με τους Βασιλική Αλεξανδροπούλου και Κωνσταντίνο Λάμπρου, πέτυχε διεθνείς διακρίσεις με τις Ευτυχία Κατσιρούμπα, Μαρία Γεωργοπούλου και Ιωάννα Κάντζαρη, ετοιμάζει μια νέα γενιά πρωταθλητών, ενώ «βλέπει» και Τόκιο με τον Σάκη Πεφάνη.

Αθλητική Ένωση Καλαβρύτων

Ποδόσφαιρο στα ύψη

Αν και δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των προβλημάτων που δημιούργησε στα ερασιτεχνικά σωματεία, η ΑΕ Καλαβρύτων ήταν και το 2020 το μοναδικό ορεινό σωματείο που διατήρησε ακαδημία ποδοσφαίρου με 80 παιδιά, ανδρική ομάδα (Α΄ Κατηγορία), γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου (Γ’ Εθνική), ομάδα μπάσκετ (Γ’ ΕΣΚΑΝΑ), ομάδες βόλεϊ και στίβου. Είναι μια προσπάθεια που έχει αγκαλιάσει και στηρίζει ο κόσμος της περιοχής, με πολλαπλά οφέλη για τον αθλητισμό, αλλά και όλους όσοι συμμετέχουν.

ΠΗΓΗ:pelop.gr

Υποστήριξη: SilkTech