Με 23 παίκτες και τον Χριστόδουλο Κολόμβο η προετοιμασία της Εθνικής πόλο

Πέμπτη, Δεκέμβριος 24, 2020 - 11:02μμ

Στην τελική ευθεία εισέρχεται, μετά τα Χριστούγεννα, η προετοιμασία της εθνικής υδατοσφαίρισης ανδρών για το προ-ολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ (14-21 Φεβρουαρίου). Οι 23 παίκτες που επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, θα πραγματοποιήσουν από 28 έως 30 Δεκεμβρίου στον Πειραιά κοινή προετοιμασία με την εθνική Ρουμανίας (στην οποία προπονητής είναι ο Σάκης Κεχαγιάς, με βοηθό τον Πάνο Βέργο), ενώ θα ακολουθήσει κοινό καμπ με τις ΗΠΑ (2-5 Ιανουαρίου), ξανά στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ».

Στις 6/1 η ελληνική ομάδα θα αναχωρήσει για το Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας, προκειμένου να μετάσχει στην προκριματική φάση του World League (8-10 Ιανουαρίου). Εκεί θα αγωνιστούν συνολικά οκτώ ομάδες, σε νοκ-άουτ αναμετρήσεις, με τους πρώτους τρεις της κατάταξης να παίρνουν το εισιτήριο για την τελική φάση, που θα φιλοξενηθεί στην Τιφλίδα. Στον προημιτελικό της 8ης Ιανουαρίου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία.

Οι 23 πολίστες που έχουν κληθεί στην προετοιμασία από τον Θοδωρή Βλάχο είναι οι εξής: Κώστας Μουρίκης, Ντίνος Γενηδουνιάς, Μάριος Καπότσης, Γιώργος Δερβίσης, Δημήτρης Σκουμπάκης, Στέλιος Αργυρόπουλος, Κώστας Κάκαρης, Θανάσης Χρυσοσπάθης, Μανώλης Πρέκας, Στέφανος Γαλανόπουλος, Μάνος Ζερδεβάς (Ολυμπιακός), Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Κώστας Γκιουβέτσης, Στάθης Καλογερόπουλος, Κώστας Γούβης, Νίκος Κουρούβανης (Βουλιαγμένη), Κώστας Γαλανίδης, Αλέξανδρος Γούνας (Απόλλων Σμύρνης), Γιάννης Φουντούλης (Φερεντσβάρος/Ουγγαρία), Άγγελος Βλαχόπουλος, Δημήτρης Νικολαΐδης (Μπρέσια/Ιταλία), Χριστόδουλος Κολόμβος (Ενκα/Τουρκία), Αλέξανδρος Παπαναστασίου (Γιουγκ Ντουμπρόβνικ/Κροατία).

Υποστήριξη: SilkTech