Αθλητές και παράγοντες που πήρε μαζί του το 2020

Παρασκευή, Ιανουάριος 1, 2021 - 10:39πμ

Πολλές σημαντικές και επώδυνες ήταν οι απώλειες για τον αθλητικό κόσμο της Αχαΐας το 2020.

Νέοι αθλητές, μα και απόμαχοι της ζωής, προπονητές και παράγοντες, έφυγαν μαζί με τη χρονιά που αποχαιρετούμε.

Ο πόνος βαρύς για τους οικείους τους, όμως θα τους θυμόμαστε πάντα με αγάπη και θα στεκόμαστε διαχρονικά στην μεγάλη τους προσφορά για τον αθλητισμό. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (13/1)

https://sportin.gr/article/thrinos-ston-poam-gia-ton-hamo-toy-dimitri-vasilakopoyloy

Το μεσημέρι της 13/1 έφυγε από κοντά μας ο Δημήτρης Βασιλακόπουλος. Το τραγικό τροχαίο συνέβη στα Καμίνια. Ο Δημήτρης ήταν 50 ετών, σύζυγος και πατέρας ενός παιδιού 8 ετών. Η αναγγελία του θανάτου του Δημήτρη ήταν κεραυνός εν αιθρία για όλους στον ΠΟΑ Μπριτζ το σωματείο που τον γνωρίσαμε. Γιατί ο Δημήτρης ήταν μέλος στον ΠΟΑΜ από την ίδρυση του σωματείου. Ήταν εκείνος που εκτελούσε χρέη διαιτητή για πολλά χρόνια και οργάνωνε τις καθημερινές ημερίδες του σωματείου. Ήταν εκείνος που έκανε μαθήματα σε αρχάριους σε χρονιές που η εξάπλωση του παιγνιδιού φάνταζε αδύνατη. Και όμως τα κατάφερε, αφού πολλοί από τους σημερινούς έμπειρους παίκτες είναι δικοί του μαθητές. Όλοι όσοι παίζανε μαζί του ως συμπαίκτες ή ως αντίπαλοι θα έχουν να θυμούνται την στωικότητα, το ήθος και την ευγένεια που τον διέκρινε. Ο Δημήτρης ήταν από τους ανθρώπους εκείνους που κατάφερνε χωρίς να μιλάει πολύ, να λέει πολλά. Μετά τη γέννηση του παιδιού του απομακρύνθηκε από το μπριτζ. Πρόσφατα όμως, και αφού βρήκε ελεύθερο χρόνο (πολυπράγμων και δραστήριος, όντας), επικοινώνησε και εξέφρασε την επιθυμία του να ενσωματωθεί και πάλι στην παρέα μας. Πρόλαβε όσο για να τον γνωρίσουν και να τον εκτιμήσουν οι νεότεροι από εμάς. Δυστυχώς όμως η χαρά να βλέπουμε τον "δικό μας" Μήτσο στην αίθουσα να παίζει και πάλι δεν κράτησε πολύ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΡΕΛΗΣ (17/1)

https://sportin.gr/article/penthos-sto-ahaiko-kai-kerkyraiko-podosfairo-efyge-o-28hronos-andreas-varelis

Τεράστια θλίψη στο χώρο του Κερκυραϊκού, του Αχαϊκού ποδοσφαίρου και όχι μόνο από το χαμό του 28χρονου Ανδρέα Βάρελη. Μια πραγματικά σοκαριστική είδηση με τον Κερκυραίο τερματοφύλακα να είναι ένας εκ των κορυφαίων της γενιάς του.

Το χαμογελαστό παιδί του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου έφυγε μετά από άνιση «μάχη» που έδωσε με τον καρκίνο στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».

Ο εκλιπόν στα φοιτητικά του χρόνια αγωνίστηκε στα γήπεδα της ΕΠΣ Αχαΐας με τη φανέλα του Αετού Ρίου.

Ο Ανδρέας (γεννηθείς το 1991) είχε σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ, η ποδοσφαιρική του περιπέτεια άρχισε από τις ακαδημίες του Ορφέα.

Άρχισε να δημιουργεί «όνομα» στους μικρούς του ΑΟ Κέρκυρα. Ενώ, στη συνέχεια πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα (μεταξύ άλλων) σε Όλυμπο, ΑΕ Λευκίμμης και Κρόνο Αργυράδων.

Όπως είναι φυσικό, αυτή η τραγική είδηση έχει συγκλονίσει (και) την ποδοσφαιρική κοινότητα, που ακόμη προσπαθεί να αντιληφθεί τι έχει συμβεί!

Το μήνυμα του Αετού Ρίου:

«Η οικογένεια του Αετού Ρίου Α.Ο. εκφράζει την οδύνη της και συλλυπούμαστε θερμά την οικογένεια του Ανδρέα Βαρελη που τόσο σύντομα και άδικα έφυγε από κοντά μας.

Ο Ανδρέας ως φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών υπήρξε αθλητής της ομάδας μας και παρέμεινε ένας καλός φίλος όταν αποχώρησε ολοκληρώνοντας τις σπουδές του.

Καλό ταξίδι Αετέ….»

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ (27/1)

https://sportin.gr/article/pethane-o-alexandros-vasilatos-itan-melos-tis-panahaikis-symmahias

Πέθανε ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Βασιλάτος ο οποίος είχε υπάρξει ένας από τους συμμάχους που κατά το πρόσφατο παρελθόν είχαν αναλάβει την Παναχαϊκή.

Ο Αλέξανδρος Βασιλάτος καταγόταν από την Κεφαλονιά και επί σειρά ετών η επαγγελματική του δραστηριότητα τον είχε μεταφέρει στο Καμερούν της Αφρικής. Ο εκλιπών είχε ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση και δραστηριοποιούνταν στην ζαχαροπλαστική, την αρτοποιία και την εμπορία τροφίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες "έφυγε" από την ζωή στην Αθήνα, όπου τελευταία έδινε μάχη με την ασθένειά του.

Η σύζυγός του Νίκη Λαμπροπούλου έγραψε στο facebook:

«Με μεγάλη μου λύπη σας ανακοινώνω την απώλεια του αγαπημένου μου συζύγου Αλεξάνδρου Βασιλάτου, ο οποίος απεβίωσε σήμερα στις 18:00μμ στο Ευγενίδειο  Θεραπευτήριο Αθηνών.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας στη μάχη που έδινε για τη ζωή του τα τελευταία χρόνια, με τον οποιονδήποτε τρόπο.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΤΡΗΣ (31/1)

https://sportin.gr/article/i-panahaiki-oikogeneia-thrinei-ton-hristoforo-petri-foto

Βαθειά θλίψη σκόρπισε στην οικογένεια της Παναχαϊκής η είδηση του χαμού του Χριστόφορου Πετρή.

Ηταν λάτρης της ΠΓΕ, την οποία υπηρέτησε για πολλά χρόνια κι από διάφορα πόστα.

Την περίοδο 19-11-2003 έως 7-6-2004 διετέλεσε μάλιστα πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής.

Δεν είναι εύκολο να πιστέψει κανείς ότι χάθηκε από τη ζωή ένας άνθρωπος μέσα σε λίγες ημέρες από την εμφάνιση ενός συνηθισμένου προβλήματος υγείας.
Ο Χριστόφορος Πετρής υπήρξε ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας με δραστηριότητα στην Πάτρα αλλά και στο εξωτερικό και ειδικά στο χώρο των Βαλκανίων.
Το σημαντικότερο όμως, με την σύζυγό του Ουρανία δημιούργησαν μια θαυμάσια οικογένεια, αποκτώντας δύο παιδιά την Σμαρώ και τον Σπήλιο και τους τελευταίους μήνες το πρώτο εγγόνι.
Σπούδασε στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης, αλλά από φοιτητής ασχολήθηκε με το επιχειρείν και το εμπόριο. Στην Πάτρα δημιούργησε τη θρυλική καφετέρια «Νάπολι» στην πλατεία Όλγας, στη συνέχεια μια πιτσερία στην οδό Μαιζώνος και αμέσως μετά το πρώτο κατάστημα εστίασης σελφ-σέρβις στην Πάτρα και αργότερα η καφετέρια στον προβλήτα της Αγίου Νικολάου
Μετά την Πάτρα, ήλθαν οι επιχειρήσεις στο εξωτερικό, με ιδιαίτερη έμφαση στον ξενοδοχειακό κλάδο όπου δραστηριοποιείτο μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, σταθερά η βάση του ήταν η Πάτρα, εδώ που με την Ουρανία επέλεξαν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να διατηρούν στενή σχέση με γονείς, αδέλφια και άλλους συγγενείς.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (4/2)

https://sportin.gr/article/penthos-ston-panaigialeio-efyge-o-giannis-pantelopoylos

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Παναιγιάλειου. Ο Γιάννης Παντελόπουλος, επί σειρά ετών Διοικητικό Στέλεχος της ομάδας, έφυγε από τη ζωή.

Η ανακοίνωση των «μελανόλευκων»:

«Ο Παναιγιάλειος Γ.Σ. εκφράζει θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του Γιάννη Παντελόπουλου. Ο Γιάννης Παντελόπουλος είχε διατελέσει επί σειρά ετών Διοικητικό Στέλεχος του Σωματείου μας, ενώ ήταν πάντα αρωγός στις προσπάθειες της ομάδας. Ο Θεός να δίνει δύναμη και κουράγιο στους οικείους του».

ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ (2/3)

https://sportin.gr/article/pethane-o-paiktis-kai-paragontas-toy-apollona-nikos-kalogeropoylos-foto

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Καλογερόπουλος ο οποίος είχε διατελέσει παίκτης αλλά και παράγοντας του Απόλλωνα.

Ο Νίκος Καλογερόπουλος αγωνιζόταν στην ομάδα μπάσκετ του Απόλλωνα από τη δεκαετία του '50 μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του '60.

Στην συνέχεια, επί σειρά ετών είχε διατελέσει και παράγοντας της ομάδας και σημαντική προσφορά.

Ο εκλιπών ήταν γιατρός μικροβιολόγος.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΝΟΠ

Το ΔΣ του ΝΟΠ εκφράζει την θλίψη του για την απώλεια ενός ακόμα μέλους του και αθλητή της σπουδαίας ομάδας νέων του Ομίλου, που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος το 1961. Στην συνέχεια ο Νίκος Καλογερόπουλος έπαιξε μπάσκετ με τον Απόλλωνα και διετέλεσε σημαντικός παράγοντας στην διοίκηση του φίλου σωματείου μέχρι τέλος, παραμένοντας όμως πάντα και μέλος του ΝΟΠ.
Ιδιαίτερη τιμή στην μνήμη του αθλητή, του παράγοντα, του γιατρού και του σπουδαίου ενεργού πολίτη της Πάτρας, που συνέβαλε στην ιστορία και την αθλητική παράδοση της πόλης.
Στο επόμενο αγώνα της ανδρικής ομάδας του ΝΟΠ στην Πάτρα, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του πρωταθλητή του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΕΖΕΡΙΤΗΣ (12/4)

https://sportin.gr/article/thrinos-stin-panahaiki-gia-ton-dimitri-nezeriti

Ο Δημήτρης Νεζερίτης έφυγε από τη ζωή την Κυριακή (12/4) έπειτα από πολυετή μάχη με την επάρατη νόσο, αφήνοντας πίσω του τεράστιο κενό, αλλά παράλληλα μεγάλη καλλιτεχνική κληρονομιά.

Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος τραγούδησε τον ύμνο της Παναχαϊκής:

"Θεά - Θεά - Θεά δυναμική, η ΠΑ - η ΠΑ - η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ"!

Η φωνή του Δημήτρη Νεζερίτη μας συντροφεύει εδώ και χρόνια στους εντός έδρας αγώνες της Παναχαϊκής, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός από την ερμηνεία του στον ύμνο της Παναχαϊκής, υπήρξε και ένθερμος υποστηρικτής της. Μάλιστα σε πολλές εμφανίσεις του στα νυχτερινά κέντρα, έβγαινε στην σκηνή με το κασκόλ της Παναχαϊκής!

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια του σπουδαίου ερμηνευτή Δημήτρη Νεζερίτη.

Δημήτρη, η "κοκκινόμαυρη" οικογένεια σου εύχεται καλό ταξίδι...

Ηταν από τις αγαπημένες φωνές, θα τον θυμούνται όλοι από όταν τραγούδαγε στην ΟΥΤΟΠΙΑ, φίλος στενός του Γιάννη Κοντη.

Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στην Πάτρα όπου σε ηλικία 13 χρονών, με την παρακίνηση ενός συμμαθητή του ο οποίος έπαιζε ακκορντεόν, τον παρότρυνε να ξεκινήσει να μαθαίνει μουσική και πηγαίνει στον Δημήτρη Παπαδάτο, τον 4ο καλύτερο κιθαρίστα παγκοσμίως , ο οποίος δίδασκε πολλά μουσικά όργανα και εκείνη την περίοδο πρόσφερε δωρεάν εκμάθηση ενός οργάνου σε ταλέντα της εποχής.

Ο δάσκαλος τον ξεχωρίζει αμέσως όταν ακούει την εκτέλεση του πάνω σε ένα τραγούδι με τίτλο «Παίξε πλακιώτικη κιθάρα» και ανάμεσα σε 54 ταλέντα τον ξεχωρίζει και δίπλα του μαθαίνει τα πρώτα μυστικά της κιθάρας ενώ σύντομα εξελίσσεται τόσο που κερδίζει σε έναν τοπικό διαγωνισμό, ο οποίος αναμεταδόθηκε ραδιοφωνικά ,το πρώτο βραβείο ,το οποίο είχε ως έπαθλο μια κουβέρτα.

Το 1992 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, με την σύνθεση «Δακρύζω», του Κώστα Παπαιωάννου (μουσική) και του Μιχάλη Τουτουντζή (στίχοι) , με την οποία θα κερδίσει το 1ο βραβείο και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα την επόμενη μέρα στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΟΛΩΝΗΣ (22/4)

https://sportin.gr/article/thlipsi-sto-ahaiko-podosfairo-gia-ton-kosta-gkoloni

Εφυγε σήμερα (22/4) από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο παλιός παράγοντας της ΕΠΣ Αχαϊας και του Ατρομήτου Πατρών, Κώστας Γκολώνης, ο οποίος ήταν η ψυχή των Μικτών ομάδων επί θητείας Ανδρέα Κάνιστρα.

Ηταν παντρεμένος με την Βικτωρία Σταθοπούλου, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, τον Γιώργο, τη Βασιλική και τον Αντώνη.

Κηδεύτηκε σε κλειστό οικογενειακό κύκλο -λόγω του κορωνοϊού- από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στα Κριθαράκια Αχαΐας.

ΝΙΚΟΣ ΜΟΙΡΑΛΗΣ (26/4)

https://sportin.gr/article/sparagmos-gia-ton-hamo-toy-nikolaki-moirali

Ο 18χρονος μπασκετμπολίστας του Γλαύκου και παλαιότερα του Προμηθέα και του Εσπερου ΑΟΠΑ, Νίκος Μοίραλης του Ασημάκη, είναι το θύμα του θανατηφόρου δυστυχήματος που σημειώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, στην οδό Πατρών - Κλάους, στη συμβολή με την λεωφόρο Γλαύκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός είχε δανειστεί από συγγενικό του πρόσωπο ποδήλατο για να επισκεφθεί τον παππού του. Κατά την επιστροφή του, συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε μια γυναίκα, στη συμβολή των οδών Πατρών - Κλάους και Γλαύκου. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και ο νεαρός τραυματίστηκε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του. Ήταν μέλος αθλητικής οικογένειας, αφού ο πατέρας του Μάκης ήταν Απολλωνιστής, με μεγάλη προσφορά και στην διοργάνωση των ευρωπαϊκών πρωταθλήμάτων, ο θείος του Κώστας επί χρόνια μέλος του Δ.Σ. του ΝΟΠ και ο θείος του Ανδρέας, διεθνής διαιτητής πόλο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (27/4)

https://sportin.gr/article/thlipsi-ston-apollona-gia-ton-gianni-giannopoylo

Θλίψη προκάλεσε στην οικογένεια του Απόλλωνα και στην πατραϊκή κοινωνία η είδηση της απώλειας του Γιάννη Γιαννόπουλου.

Ο εκλιπών έφυγε στα 75 του χρόνια τη Δευτέρα (27/4) ύστερα από προβλήματα υγείας που τον ταλαιπώρησαν το τελευταίο διάστημα.

Ο Γιάννης Γιαννόπουλος ήταν αγαπούσε τον Απόλλωνα και πρόσφερε πολλά στον Σύλλογο, από διάφορα πόστα. Διετέλεσε μέλος της διοίκησης για πολλά χρόνια, ενώ ήταν μέλος των «μελανόλευκων» από το 1965. Ηταν αδελφός του Βασίλη Γιαννόπουλου, πρώην άσου του Απόλλωνα και προέδρου της ΚΑΕ. 

Με την σύζυγό του Γιώτα είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, την Αγγελική και τον Αριστοτέλη. Για χρόνια διατηρούσε κατάστημα με αθλητικά είδη στην Κορίνθου (AB SPORT).

Η κηδεία του έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στο Ζαβλάνι.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ (29/6)

https://sportin.gr/article/penthos-ston-apollona-patron-apeviose-o-o-gerasimos-parisis

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Απόλλωνα Πατρών, καθώς έφυγε από τη ζωή ένας από τους τελευταίους μεγάλους των «μελανόλευκων». Ο Γεράσιμος Παρίσης απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών.

Ο εκλιπών ήταν μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Απόλλωνα (μέχρι το 1967 όπου και ο σύλλογος συγχωνεύτηκε για την δημιουργία του ΑΠΣ Πάτραι), ενώ ο γιος του Χάρης είναι μέλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορείου Πελοποννήσου.

Η κηδεία του Γεράσιμου Παρίση έγινε στον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιώτισσας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ (6/7)

https://sportin.gr/article/penthos-ston-apollona-pethane-o-idrytis-tis-apolloniadas-giorgos-deligiorgis

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Απόλλωνα Πατρών. Ο ιστορικός πρόεδρος της Απολλωνιάδας, Γιώργος Δεληγιώργης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

Ο εκλιπών ήταν εκ των ιδρυτών της Απολλωνιάδας, που αποτέλεσε το μπασκετικό τμήμα του Ερασιτέχνη Απόλλωνα, στην οποία και διετέλεσε ο πρώτος πρόεδρός της από το 1976 έως και το 1980.

Ο Γιώργος Δεληγιώργης ήταν μαθηματικός και παρείχε δωρεάν εκπαιδευτικό φροντιστήριο στους παίχτες τόσο του Απόλλωνα, όσο και της Απολλωνιάδας. Ο εκλιπών ξεκίνησε την φροντιστηριακή του πορεία στα μέσα της δεκαετίας του '60, συνεργαζόμενος με το φροντιστήριο ΠΡΟΤΥΠΟ του Ανδρέα Καρμίρη μέχρι το 2002. Μαζί του οι Ζούπας, Μαράτος, Ηλιόπουλος και Κοκκόσης.

Με την συζυγό του Δήμητρα απέκτησαν δυο κόρες, την Στέλλα, συνταξιούχο τραπεζικό (η οποία είναι παντρεμένη με τον πατρινό Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και διεθνή αθλητή του Χάντμπολ Σάκη Παπαγιαννόπουλο) και τη Χριστίνα, η οποία είναι καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας και εργάζεται στην Ιταλία.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΚΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του εκπαιδευτικού Γιώργη Δεληγιώργη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με βαθειά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Γιώργη Δεληγιώργη. Ο Γιώργης Δεληγιώργης δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος δάσκαλος των μαθηματικών, που μας έκανε να τα αγαπήσουμε. Δεν ήταν μόνο ένας καλός άνθρωπος που μας δίδασκε στους αθλητές του Απόλλωνα δωρεάν, έχοντας την έγνοια να μορφωθούμε. Δεν ήταν μόνο ένας από τους ιστορικούς αγνούς κορυφαίους Απολλωνιστής. Ήταν ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ μας στη ζωή, που με το ανεπανάληπτο πνευματώδες χιούμορ του μας την έκανε όμορφη. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια μου στη σύζυγο του Δήμητρα, στις θυγατέρες του Στέλλα και Χριστίνα και σε όλους τους συγγενείς».

ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (9/7)

https://sportin.gr/article/penthos-sto-ahaiko-podosfairo-pethane-o-tasos-panagiotopoylos

Στο πένθος βυθίστηκε το Αχαϊκό ποδόσφαιρο. Μία από τις σημαντικότερες μορφές του, ο Τάσος Παναγιωτόπουλος έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Ο εκλιπών διετέλεσε προπονητής σε πολλές ομάδες της Αχαΐας αλλά ξεχώρισε η παρουσία του στο Πάτραι και στον Εθνικό Πατρών.

Κατά την εκδήλωση του Πάτραι επί προεδρίας Μένιου Λαϊνιώτη. Διακρίνονται, μεταξύ άλλων, από αριστερά: Παναγιωτόπουλος, Σπίνος, Μαντζαβίνος, Παπαδόπουλος, Ανάγνου, άγνωστος, Λαϊνιώτης, Τζουραμάνης, Πέτας, Μιχαήλ, Ιω. Ρήγας, Ζαφειρίου.

Το Πάτραι, αγωνίζεται για πρώτη φορά στη Γ’ Εθνική και κατακτά τον τίτλο, ανεβαίνοντας στη Β’! Η ομάδα μπροστά στις περίφημες λαμαρίνες! Ορθιοι από αριστερά: Ν. Λεγάτος, Αντωνάτος, Δελάλης, Γερογιάννης, Τριανταφυλλίδης, Σπίνος, Γεραρής, Γιάννης Λαμπρόπουλος (γενικός αρχηγός). Καθιστοί από αριστερά: Συνοδινός, Γιατράς, Παναγιωτόπουλος, Δρόσος, Ευαγγελάτος.

Τα συλλυπητήρια του Δήμου Πατρέων:

«Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και προπονητή Τάσου Παναγιωτόπουλου και απευθύνει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και στους οικείους του».

ΜΙΜΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (29/7)

https://sportin.gr/article/vary-penthos-ston-nop-efyge-apo-ti-zoi-o-epitimos-proedros-dimitris-giannoylis

Στο πένθος βυθίστηκε ο ΝΟΠ αλλά και ο Πατρινός υγρός στίβος, καθώς έφυγε από τη ζωή ο επίτιμος πρόεδρος των «δαιμόνων» Δημήτρης Γιαννούλης, η Μίμης όπως τον αποκαλούσαν γνωστοί και φίλοι.

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΝΟΠ για τον επίτιμο πρόεδρό του:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΟΠ εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Δημήτρη Γιαννούλη, που υπήρξε σημαντικός αθλητής του ΝΟΠ στην δεκαετία του πενήντα και συνέχισε ως μέλος σε αρκετές διοικήσεις, ενώ  διετέλεσε δύο φορές πρόεδρος του ΝΟΠ (1974-1977 & 1977-1979).

Ο Μίμης Γιαννούλης ήταν ο αρχηγός μιας οικογένειας που τα μέλη της έχουν προσφέρει πολλά στην σύγχρονη ιστορία του Ομίλου και με απόφαση της γενικής συνέλευσης του είχε αποδοθεί ο τίτλος του επίτιμου προέδρου του ΝΟΠ.

Στην μνήμη του επιτίμου προέδρου Δ. Γιαννούλη τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα παραστούν στην εξόδιο ακολουθία και θα καταθέσουν στεφάνι εκ μέρους του Ομίλου, ενώ στην πρώτη επίσημη αθλητική εκδήλωση του ΝΟΠ θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του σημαντικού αθλητή και παράγοντα.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στα παιδιά του εκλιπόντος  και στα μέλη της οικογένειάς του. Τιμή και  μνήμη για την σπουδαία προσφορά του εκλιπόντος προς τον ΝΟΠ και τον αθλητισμό της Πάτρας».

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΝΕΠ

Το Δ.Σ. και σύσσωμη η "οικογένεια' της ΝΕΠ εκφράζουν την βαθιά τους λύπη για την απώλεια του Δημήτρη Γιαννούλη, παλιού προέδρου του ΝΟΠ και ενός.ανθρωπου με μεγάλη διαδρομή και προσφορά στον χώρο του υγρού στίβου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΖΑΚΗΣ (25/8)

https://sportin.gr/article/vary-penthos-ston-atromito-pethane-o-thanasis-vezakis-se-ilikia-40-eton

Στο πένθος βυθίστηκε ο Ατρόμητος Πατρών και το Αχαϊκό ποδόσφαιρο. Έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Βεζάκης σε ηλικία 40 ετών!

Ο εκλιπών έχασε τη ζωή του από εγκεφαλικό, ενώ είχε αγωνιστεί στους «πορτοκαλί» και ήταν γιος του παλιού προπονητή της ομάδας Τάκη Βεζάκη.

Η κηδεία του έγινε από τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Ζαρουχλεΐκων.

Ο Ατρόμητος ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες προπονήσεις για την ημέρα.

ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (31/8)

https://sportin.gr/article/sok-pethane-o-gymnastis-nikos-hristopoylos

Συγκίνηση προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Νίκου Χριστόπουλου, ξημερώματα Δευτέρας, ενώ κοιμόταν.

Γυμναστής, υπηρέτησε με πάθος τις αξίες του αθλητισμού σε σχολεία της περιοχής, ανάμεσά τους και στο Κλασσικό Λύκειο, ενώ διετέλεσε και προπονητής στίβου στη Γαλήνη.

Η κηδεία του έγινε στον Αγ. Τρύφωνα Αμαλιάδας.

ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (13/9)

https://sportin.gr/article/penthos-sto-topiko-podosfairo-kai-tin-panahaiki-efyge-apo-ti-zoi-o-kanellos-mitsopoylos

Έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, Κανέλλος Μητσόπουλος. Ο εκλιπών είχε αγωνισθεί με επιτυχία στον Άρη Πατρών, όταν η ομάδα των Προσφυγικών, βρισκόταν στη Δ’ Εθνική Κατηγορία και αργότερα στον Ηρακλή Πατρών.

Μετά από σοβαρό τραυματισμό, σταμάτησε τις αγωνιστικές δραστηριότητες και ανέλαβε γενικός αρχηγός στον Ηρακλή. Ήταν από τους πιο πιστούς οπαδούς της Παναχαϊκής και ενεργό μέλος σε Ομίλους Φιλάθλων, πριν από αρκετά χρόνια.

«Μια ζωή δίπλα στην Παναχαϊκή, η κινητήρια δύναμη του Ομίλου Φιλάθλων Παναχαϊκής, ο Κανέλλος, έσβησε μετά από εγκεφαλικό στο ΠΓΝΠ», όπως αναφέρουν οι φίλοι των «κοκκινόμαυρων».

Ο Κανέλλος Μητσόπουλος, είχε δίπλωμα ηλεκτρολόγου, αλλά είχε ασχοληθεί και με άλλα επαγγέλματα.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΟΥΡΗΣ (29/9)

https://sportin.gr/article/penthos-ston-apollona-patron-apeviose-o-nikos-zahoyris

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Απόλλωνα Πατρών αλλά και ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας, με το άκουσμα του θανάτου του Νίκου Ζαχουρή, σε ηλικία 81 ετών.

Ο Πατρινός επιχειρηματίας της βιομηχανίας ρούχων «Lemmy» και των καταστημάτων καλλυντικών «Body Shop» είχε διατελέσει αντιπρόεδρος αντιπρόεδρος των «μελανόλευκων» σε μία σημαντική στιγμή της ιστορίας τους και την Ευρωπαϊκή συμμετοχή στο Κύπελλο Κόρατς τότε.

Ο εκλιπών είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τον Πάρη και την Όλγα, και έναν εγγονό, τον Νίκο.

Η εξόδιος ακολουθία έγινε στον Άγιο Διονύσιο Πατρών.

Το μήνυμα του Απόλλωνα:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ και ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑΣ στο άκουσμα του θανάτου του Νίκου Ζαχουρή, που ήταν  στο παρελθόν Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και μέγας χορηγός της ομάδας μας, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στο να γίνει η ομάδας μας ο κύριος εκφραστής της πόλης μας στο ελληνικό μπάσκετ, αισθάνονται την ανάγκη να προβούν στα εξής:

* Να κατατεθεί στεφάνι στην μνήμη του.

* Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

* Να σταλεί για δημοσίευση το παρόν ψήφισμα στον Τύπο. ”

Αγαπητέ μας Νίκο Καλό Παράδεισο!»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (19/10)

https://sportin.gr/article/thlipsi-gia-ton-dimitri-papageorgioy

Στην τελευταία του κατοικία, στο Α' νεκροταφείο της Πάτρας, οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (20/10) ο Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Ο εκλιπών ήταν έμπορος επίπλων στην Τριών Ναυάρχων. Με τη γυναίκα του Αρσινόη απέκτησαν έναν γιο (και εξ αυτού δύο εγγόνια), τον Φάνη Παπαγεωργίου, γνωστό φίλαθλο της Παναχαϊκής.

Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου έπαιξε πόλο στον Αχιλλέα, την περίοδο που αυτός αγωνιζόταν στην Α΄ Εθνική, στη θέση του τερματοφύλακα.

ΦΙΦΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ (26/10)

https://sportin.gr/article/thlipsi-ston-nop-gia-tin-fifi-makrygianni

Όπως έγινε γνωστό από τον ΝΟΠ, έφυγε από τη ζωή η Φιφή Φιλιππάκη - Μακρυγιάννη

Η εκλιπούσα ήταν παλαιά αθλήτρια του ΝΟΠ και πρωταθλήτρια Ελλάδας στο ύπτιο στις αρχές δεκαετίας του 1950.

Περίοδος που οι αθλητές του Ομίλου, αν και προπονούνταν στον Μόλο της Αγίου Νικολάου, γνώρισαν μεγάλες επιτυχίες.

ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (5/11)

https://sportin.gr/article/penthos-ston-panaigialeio-efyge-o-marinos-papanastasioy

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Παναιγιάλειου μετά τον θάνατο του Μαρίνου Παπαναστασίου. Ο εκλιπών είχε διατελέσει στο παρελθόν παράγοντας αλλά και μέλος των διοικήσεων του Συλλόγου.

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση των «μελανόλευκων»:

«Ο Παναιγιάλειος Γ.Σ. εκφράζει θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του Μαρίνου Παπαναστασίου. Ο Μαρίνος Παπαναστασίου είχε διατελέσει στο παρελθόν παράγοντας αλλά και μέλος των διοικήσεων του Συλλόγου έχοντας σημαντική προσφορά.

Το ενδιαφέρον και η βοήθεια του ήταν διαχρονική και έτσι άφησε το δικό του στίγμα στα δρώμενα της ομάδας. Ο Θεός να τον αναπαύσει και ας δίνει δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια του.

Το Δ.Σ. το Συλλόγου σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε να παραστούν μέλη της διοίκησης και των ποδοσφαιριστών στη νεκρώσιμη ακολουθία, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας και να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του».

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΙΟΧΟΣ (5/11)

https://sportin.gr/article/tragodia-nekros-o-konstantinos-antiohos

Ο Κωνσταντίνος Αντίοχος έμελε να βυθίσει στο πένθος τον πατραϊκό αθλητισμό και την ελληνική υδατσφαίριση.

Ο αθλητής της ΝΕΠ έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης σε ηλικία 43 ετών την ώρα της προπόνησης, κατά τη διάρκεια προπονητικού φιλικού με τον ΝΟΠ.

Είχαν περάσει μόλις πέντε λεπτά από την έναρξη του φιλικού στο οποίο ξεκίνησε βασικός. Σε κείνο το σημείο αντικαταστάθηκε από τον προπονητή του Φώτη Γιαννόπουλο και έκατσε, όπως όλοι οι ανπληρωματικοί, στο πλακάκι στην πισίνα. Λίγες στιγμές αργότερα έπεσε στο νερό κι αυτό ήταν... Ο πρώτος που το αντελήφθηκε ήταν ο συμπαίκτης του Παναγιώτης Ορφανός.

Τα υπόλοιπα όλα είναι μια ανείπωτη τραγωδία. Τα κλάματα στο "Πεπανός" δεν εχουν σταματήσει ακόμα...

Αδιευκρίνιστα παραμένουν ακόμα τα αίτια του θανάτου του. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καρδιακό πρόβλημα, χωρίς όμως ο ίδιος να είχε προηγούμενο ιστορικο. Ηταν εν ενεργεία αθλητής μη καπνιστής, αν αυτό έχει πια σημασία.

Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1977, ο μικρότερος γιος του Φίλιππα Αντίοχος και από μικρός έπαιζε πόλο στα χνάρια του αδελφού του Λάμπρου. Ξεκίνησε από τον Θρίαμβο, έγινε διεθνής, έπαιξε στον ΝΟΠ, στον Εθνικό Πειραιώς, στην ΝΕΠ και στον Επειό Ήλιδας.

Αφήνει πίσω του γυναίκα, δύο παιδιά, αδελφό και γονείς.

Τραγωδία χωρίς τέλος...

ΝΟΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ (16/11)

https://sportin.gr/article/efyge-o-notis-zafeiropoylos

Βαρύ πένθος στην οικογένειά του, βαθιά θλίψη στο Αχαϊκό ποδόσφαιρο από την απώλεια του Νότη Ζαφειρόπουλου ο οποίος έφυγε από την ζωή τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (16/11) σε ηλικία 83 ετών.

Υπήρξε μία από τις σημαντικές μορφές του πατραϊκού ποδοσφαίρου με σπουδαία θητεία στον Αχιλλέα Πατρών ως ποδοσφαιριστής αλλά και ως προπονητής.

Ο Νότης Ζαφειρόπουλος ήταν ένας από τους μεγάλους επιθετικούς που ανέδειξε το πατραϊκό ποδόσφαιρο με σπουδαίες εμφανίσεις.

Αγωνίστηκε από το 1951 ως το 1968, στον Αχιλλέα Πατρών όπου ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας και στη συνέχεια ακολουθήσαν οι Πατραϊκός και για τρία χρόνια ο Αστέρας Αμαλιάδας (1965-68).

Ηταν πατέρας του παλιού ποδοσφαιριστή Ανδρέα Ζαφειρόπουλου και του παλιού τερματοφύλακα της Παναχαϊκής Νίκου Ζαφειρόπουλου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΛΕΡΙΟΣ (21/11)

https://sportin.gr/article/o-apollon-patron-penthei-tin-apoleia-toy-dimitri-valerioy

Στο πένθος βυθίστηκε ο Απόλλωνας από το θάνατο του Δημήτρη Βαλέριου. Ο εκλιπών είχε διατελέσει πρόεδρος του συλλόγου την περίοδο 1983-1986.

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση των «μελανόλευκων»:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια Α.Σ. Απόλλων Πάτρας και Απολλωνιάδας στο άκουσμα του θανάτου του Δημήτριου Βαλέριου που είχε διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου, συνεδρίασαν  εκτάκτως διαδικτυακά και αποφάσισαν να  εκφράσουν αφενός τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος και αφετέρου  σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής στην Μνήμη του, να κατατεθεί χρηματικό ποσό, αντί στεφάνου, σε ίδρυμα της περιοχής».

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ (27/11)

https://sportin.gr/article/thrinos-gia-ton-17hrono-leyteri-foto

Στα μαύρα βυθίστηκε η οικογένειά του και όλοι όσοι γνώρισαν τον 17χρονο πατρινό Λευτέρη Καραχάλιο.

Πέθανε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (27/11), στον ύπνο του, νικημένος, τόσο νέος, από τον καρκίνο.

Ο δύστυχος έφηβος ήταν παλαιότερα αθλητής κικ μπόξινγκ στην ομάδα του Πανταζή.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΣ

https://sportin.gr/article/thlipsi-stin-eap-gia-ton-apostolo-gasparinato

Βαρύ πένθος για την οικογένειά του, μα και την οικογένεια της ΕΑΠ, αφού έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Γασπαρινάτος.

Πρόκειται για παλιό πυγμάχο του συλλόγου, και αδελφό του πρώην προέδρου της ΕΑΠ, Δημήτρη Γασπαρινάτου, μα πάν' απ' όλα, φίλαθλου και ένθερμου υποστηριχτή των «μελανόλευκων».

Συνταξιούχος ναυτικός, με τη σύζυγό του Ιωάννα απέκτησαν δύο παιδιά τον Σωκράτη και τον Ανδρέα.

Η κηδεία του έγινε στον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων στο Α' Δημοτικό Νεκροταφείο Πάτρας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ (20/12)

https://sportin.gr/article/ta-syllypitiria-toy-taki-petropoyloy-gia-ton-apollonisti-dimitri-roymelioti

Συγκίνηση προκάλεσε στην κοινωνία της Πάτρας και στην ιατρική κοινότητα η αναγγελία του θανάτου του συνταξιούχου ιατρού Δημητρίου Ρουμελιώτη, σε ηλικία 83 ετών. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, Τάκης Πετρόπουλος δήλωσε για τον πρώην Πρόεδρο του Απόλλωνα Πατρών και γιατρό Δημήτρη Ρουμελιώτη, που έφυγε από την ζωή:
«Άλλος ένας μεγάλος Απολλωνιστής, που άφησε τη δική του σφραγίδα στην ιστορία του συλλόγου ως Πρόεδρος του, έφυγε από τη ζωή. Στον Δημήτρη Ρουμελιώτη, που τον διέκρινε η ευγένεια, η απλότητα και η μετριοπάθεια όλοι εμείς οι παλιοί αθλητές του Απόλλωνα οφείλουμε ευγνωμοσύνη για την αγάπη που μας χάρισε και για όσα έκανε για το σύλλογο κι εμάς.
Για αυτό και θα τον θυμόμαστε με τα ωραιότερα συναισθήματα.
Εκφράζω στην οικογένεια του τη βαθιά μου θλίψη και τα πιο θερμά συλλυπητήρια».
Ήταν πατέρας δύο παιδιών, του Νίκου Ρουμελιώτη και της Κωνσταντίνας Ρουμελιώτη, συζύγου του αχαιού βουλευτή της ΝΔ Αχαΐας Ιάσονα Φωτήλα.

Τ.S

Υποστήριξη: SilkTech