Οι εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας τη δεκαετία του '60

Το πρώτο διάστημα μετά την ίδρυση της Ολυμπιάδας (1961), δεν υπήρχαν γραφεία και οι συναντήσεις των μελών της διοικησης γίνονταν δύο - τρεις φορές την εβδομάδα στην ταβέρνα - οινοπωλείο των αδελφών Μπίρμπα επί της οδού Ασημάκη Φωτήλα στη γωνία με την Μεσολογγίου.

Για καλή τους τύχη, τους κάλεσε ο τότε πρόεδρος του τοπικού ΣΕΓΑΣ Κώστας Χαλικιόπουλος, εκτιμώντας την προσπάθεια τους, και τους είπε: “Σας ανακοινώνω ότι, σας παραχωρώ ένα δωμάτιο να συνεδριάζετε και από εδώ και πέρα θα με έχετε δίπλα σας”. Αυτό το κτίριο ήταν στη διασταύρωση των οδών Κορίνθου και Φιλοποίμενος, στον δεύτερο όροφο και ήταν τα πρώτα γραφεία του Συλλόγου.

Το 1962 φτιάχτηκε ένα μικρό γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ και ένα γραφείο συνεδριάσεων στη γωνία των οδών Πατρέως και Αγίου Ανδρέου, εκεί όπου ακολούθως κατασκευάστηκε το κτίριο της Αγροτικής Τράπεζας, νυν Πειραιώς.

Μετά από δύο χρόνια η Ολυμπιάδα μεταφέρθηκε στη διασταύρωση των οδών Κολοκοτρώνη και Αγίου Ανδρέου σε μεγαλύτερο γήπεδο, κανονικών διαστάσεων με μεταλλικές κερκίδες. Στο γήπεδο αυτό διεξάγονταν οι αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων μπάσκετ και βόλεϊ. Είναι ο χώρος όπου αργότερα φιλοξενούσε Λούνα Παρκ.

ΛΕΖΑΝΤΑ: Η Ολυμπιάδα στο γήπεδό της (Αγ. Ανδρέου και Πατρέως) το 1963

Τ.S

Υποστήριξη: SilkTech