Συνάντηση της Χ. Αλεξοπούλου με τον πρόεδρο της ΕΠΣΕΠ για την έναρξη των πρωταθλημάτων

Δευτέρα, Δεκέμβριος 7, 2020 - 10:02πμ

Μετά από πρόσκληση της Βουλευτής κα. Χριστίνας Αλεξοπούλου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3/12/2020 στο Πολιτικό της γραφείο  στην Πάτρα, συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου κ. Θεόδωρο Κανελλόπουλο, για θέματα και προβλήματα που απασχολούν τα σωματείων του Βόλεϊ.

Στη συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ, μετέφερε την έντονη ανησυχία του για το μέλλον των ερασιτεχνικών σωματείων, από τυχόν παρατεταμένη αποχή από την αθλητική δραστηριότητα.

Αναγνωρίζοντας τον υγειονομικό «πόλεμο» που διεξάγει σήμερα η χώρα μας, διατύπωσε την άποψη ότι, για λόγους σωματικής και ψυχικής υγείας, θα πρέπει σταδιακά να επανέλθουμε στις προπονήσεις με αυξημένα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.  Επίσης, με την επιστροφή των μαθητών στα σχολικά θρανία, να επιτραπεί παράλληλα και η επανέναρξη λειτουργίας των αθλητικών ακαδημιών, ανάλογα με τα αντίστοιχα τετραγωνικά των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Στη συνέχεια της συνάντησης, υπήρξε και αναλυτική αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός και ειδικότερα το Βόλεϊ, καθώς και τις πρωτοβουλίες που έχουμε προχωρήσει ως ΕΣΠΕΠ.

Συγκεκριμένα διατυπώθηκε από τον πρόεδρο, το έντονο πρόβλημα που υπάρχει σε αθλητικές υποδομές, τόσο στην Αχαΐα όσο και στην Πελοπόννησο γενικότερα.

Με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να εγκαταλείπουν τον αθλητισμό και να κατασπαταλούν τον ελεύθερο χρόνο τους μπροστά στη τηλεόραση, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή στα διάφορα ηλεκτρονικά παιχνίδια, πολύ περισσότερο σήμερα και λόγω της καραντίνας.

Ενημερώθηκε η κα Αλεξοπούλου,  για την πρωτοβουλία της Ένωσης και τις επιστολές που έχουν αποσταλεί, για σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης, είτε με τον Δήμο, είτε με το ΠΕΑΚ, για παραχώρηση συγκεκριμένου χώρου και την ανέγερση Ενωσιακής Αθλητικής Εγκατάστασης, με την τοποθέτηση αεροϋποστηριζόµενου  θόλου σύμφωνα με το άρθρο 25 του Ν.4726/18.9.2020, για τις ανάγκες των σωματείων.

Υπήρξε επίσης  αναφορά για την προσπάθεια της Ένωσης να αποτελέσει και η περιοχή της Ορεινής Αχαΐας, Αθλητικός Προορισμόςγια τους καλοκαιρινούς μήνες με την Δημιουργία Προπονητικού Κέντρου για το Βόλεϊ.

Επίσης για την Πάτρα κατατέθηκε η πρόταση, ότι θα μπορούσαν οι εγκαταλελειμμένοι σύγχρονοι ξενώνες  εθνικού ιδρύματος που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης, να παραχωρηθούν ή να μισθωθούν από αθλητικό οργανισμό της Γ.Γ.Α  και να μετατραπούν, σε Αθλητικούς Ξενώνες για να χρησιμοποιηθούν σε τυχόν αναλήψεις  διοργανώσεων ή σε προετοιμασίες Εθνικών Ομάδων ή Διεθνών αθλητών.

Τέλος υπήρξε αναφορά για τις κατατεθειμένες προτάσεις της Ένωσης,  για μείωση του ενεργειακού κόστους στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις, καθώς και την δυνατότητα θέσπισης ετήσιας οικονομικής ενίσχυσης των ερασιτεχνικών σωματείων.

Η κα Αλεξοπούλου άκουσε με ενδιαφέρον τις παραπάνω προτάσεις μας και δήλωσε, ότι στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού της έργου, θα παρέμβει για την υλοποίηση  των στόχων μας.

Υποστήριξη: SilkTech