Αντιπρόεδρος της FIFPRO: «Απαράδεκτο να είναι οκτώ μήνες κλειστή η SL2 και η FL»

Παρασκευή, Δεκέμβριος 4, 2020 - 8:02πμ

Ο αντιπρόεδρος της FIFPRO, Σπύρος Νεοφυτίδης φιλοξενήθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στο OPEN» και αναφέρθηκε στην αγωνιστική απραξία της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ.

Συγκεκριμένα, ο Σπύρος Νεοφυτίδης επισήμανε:

«Εγώ αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι είναι το λιγότερο απαράδεκτο, να μη χρησιμοποιήσω πιο βαριά λέξη, να είναι οκτώ μήνες κλειστή η Super League 2 και η Football League. Μιλάμε για έναν αριθμό, πέραν των 800 επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που προσπαθούν να ζήσουν τις οικογένειές τους και κάποιοι δεν είναι άξιοι να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα αυτά.

Και εδώ πέρα μπαίνουν πάρα πολλά ερωτήματα. Για ποιους λόγους δεν ξεκινούν τα πρωταθλήματα όπως όφειλαν να ξεκινήσουν;

Στη Super League δηλαδή, ποια η διαφορά; Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Super League ή στη Football League δεν είναι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές; Δηλαδή αυτοί που εργοδοτούνται σε μια πολύ πιο υψηλή κλίμακα θα μπορούν να εργάζονται αλλά οι χαμηλόμισθοι στην Ελλάδα δεν έχουν δικαίωμα να εργάζονται;

Αυτό είναι τραγελαφικό. Ειδικά αυτό που γίνεται με τους λοιμωξιολόγους και στην Κύπρο και στην Ελλάδα, δεν θα κάνουμε τους ειδικούς γιατί δεν είμαστε ειδικοί. Αλλά η κοινή λογική το τι λέει, τα αποτελέσματα το τι λένε. Φαίνεται ότι αν είμαστε καλά μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα θα έχουμε και μια έρευνα πανευρωπαϊκή από τη FIFPro που αποδεικνύει ότι είναι ελάχιστος έως εξαλειμμένος ο κίνδυνος της μετάδοσης του ιού εντός αγωνιστικού χώρου, σε ανοιχτό χώρο.

Είναι παραδεκτό ότι υπάρχει κίνδυνος μέσα σε κλειστούς χώρους όπως είναι τα αποδυτήρια, όπως είναι τα αεροπλάνα ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα λεωφορεία, αλλά με τα κατάλληλα μέτρα μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Άρα με ποια στοιχεία βγαίνουν έξω και λένε πρέπει να κλείσουν τα πρωταθλήματα αυτά και να σταματήσουν να εξασκούν το επάγγελμά τους τόσοι επαγγελματίες οι οποίοι εξαρτώνται από αυτό το επάγγελμα και οι οικογένειές τους. Από τη μια, δεν δίνουν οποιαδήποτε δικαιολογία και από την άλλη λένε η Super League μπορεί να αγωνιστεί, αλλά η Super League 2 και η Football league δεν μπορεί να αγωνιστεί».

Υποστήριξη: SilkTech