CrossFit: Το πλάνο και οι πιθανές λύσεις για το Athens Throwdown 2020-one

Τετάρτη, Δεκέμβριος 2, 2020 - 9:02πμ

Στόχο να πραγματοποιηθεί το Athens Throwdown τον ερχόμενο Απρίλιο (16-18) έχουν οι ιθύνοντες της διοργάνωσης. Παρά τα προβλήματα με τον κορονοϊό που δεν λένε να κοπάσουν, οι διοργανωτές ήδη εξετάζουν όλες τις πιθανές λύσεις, προκειμένου να μην αναβληθεί εκ νέου το τουρνουά.

Σαφώς, το βασικό πλάνο είναι η διεξαγωγή στην αρένα του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο, παρουσία όλων των αθλητών, κριτών αλλά και θεατών.

Βέβαια, με τα πάντα να παραμένουν ρευστά, λόγω του Covid-19, οι υπεύθυνοι του Athens Throwdown μελετούν κι άλλες λύσεις. Η πρώτη αφορά τη μεταφορά του αγώνα στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου, αν αυτό επιτρέπεται από τις Αρχές. Η έσχατη λύση είναι… εναρμονισμένη με τα πρόσφατα μεγάλα τουρνουά, όπως τα CrossFit Games και το Rogue Invitational και δεν είναι άλλη από την online διεξαγωγή, αν δεν επιτρέπονται και οι μετακινήσεις είτε εντός συνόρων είτε από το εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αθλητές έχουν δικαίωμα ακύρωσης της συμμετοχής τους μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, ωστόσο, μονάχα το 3% των συμμετεχόντων έχουν προβεί σε αυτή την επιλογή προς ώρας.

Η πανδημία, πάντως, που έχει επιφέρει σημαντικά οικονομικά προβλήματα παγκοσμίως, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το Athens Throwdown κι έτσι τα έπαθλα θα υποστούν κατ’ εξαίρεση μείωση της τάξης του 50%.

Στο κομμάτι των θεατών συνεχίζει να ισχύει η 30η Νοεμβρίου ως καταληκτική ημερομηνία ακυρώσεων των εισιτηρίων. Βέβαια, επιστροφή χρημάτων θα γίνει και σε περίπτωση που τελικά δεν επιτραπεί παρουσία θεατών εκ του σύνεγγυς στους αγώνες.

Εκτός, όμως, από την τωρινή περίοδο οι διοργανωτές κοιτούν και το μέλλον. Μετά την αλλαγή στα διοικητικά της CrossFit, το Athens Throwdown άλλαξε επίσης στάση και ευελπιστεί να αποκτήσει μία θέση στο καλεντάρι των sanctioned events.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε επαφή και έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις, ωστόσο, η κατάσταση λόγω κορονοϊού έχει παγώσει τις διαπραγματεύσεις από τη μεριά της CrossFit. Εξάλλου, δεν είναι και απλό εγχείρημα για μία διοργάνωση να μπει στο πρόγραμμα των sanctionals, καθώς υπάρχουν πολλές παράμετροι να συμφωνηθούν όπως η ημερομηνία (να μην συμπίπτει με άλλο event), οι χορηγοί και λοιπά.

 

by yesiwod

Υποστήριξη: SilkTech