Η αναγέννηση του Βαγγέλη Μάντζαρη στον Προμηθέα

Τρίτη, Νοέμβριος 24, 2020 - 9:02πμ

Το καλοκαίρι που πέρασε, ο Βαγγέλης Μάντζαρης θέλησε να επιστρέψει σε ομάδα Ευρωλίγκας. Η αναζήτησή του δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς δεν έμεινε ικανοποιημένος από κάποιες προτάσεις που είχε από Τουρκία και Ισπανία.

Έτσι, αποφάσισε να επιστρέψει στον Προμηθέα, όπου και ολοκλήρωσε πέρυσι την σεζόν, μετά το πέρασμά του στην Ούνιξ Καζάν. Η Πάτρα, αποδεικνύεται ιδανικός τόπος για να επιχειρήσει υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις την επανεκκίνηση της καριέρας του, καθώς ναι μεν έχει μείνει πίσω σε σχέση με αυτά που έκανε στο παρκέ στο παρελθόν με τον Ολυμπιακό, όμως είναι ακόμα στα 30 και έχει αρκετά χρόνια μπάσκετ μπροστά του.

Ο Μάντζαρης, έκανε εξαιρετικό παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ και δείχνει πως βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση. Ήταν μαζί με τον συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Δημήτρη Αγραβάνη, οι κορυφαίοι του Προμηθέα, καθώς σταμάτησε στους 16 πόντους με 3/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 4/6 βολές, ενώ είχε και 8 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 4 κερδισμένα φάουλ, με μοναδικό ψεγάδι τα ισάριθμα λάθη σε 36’:15’’ συμμετοχής με σύστημα αξιολόγησης 27 βαθμούς.

Το σημαντικότερο, είναι πως οργανώνει πολύ καλά με την εμπειρία και την ικανότητά του το παιχνίδι. Καλές εμφανίσεις πραγματοποιεί και στο Eurocup, όπου έχει μέχρι τώρα σε τέσσερα παιχνίδια μέσο όρο 6 πόντους, 7 ασίστ, 3,8 ριμπάουντ παίζοντας 26΄λεπτά. Στο ματς με την Ναντέρ μοίρασε 11 ασίστ, ενώ κόντρα στην Γκραν Κανάρια, είχε 13 πόντου και 5 ασίστ.

Αν συνεχίσει έτσι, εκτός από κομβικός για την πορεία της ομάδας του Μάκη Γιατρά, θα έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανεβάσει τις μετοχές του μπασκετικό στερέωμα. Το σίγουρο, είναι ότι και θέλει και μπορεί…

Η τρίτη καλύτερη εμφάνιση του Μάντζαρη και οι 2.000 ασίστ του Προμηθέα

Το παιχνίδι του «Δ.Τόφαλος» ανέδειξε και κάποια ακόμη αξιοσημείωτα, ατομικά και ομαδικά επιτεύγματα για τον Προμηθέα...

*Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν άξιος συμπαραστάτης του Αγραβάνη πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του. Όχι όμως την καλύτερη.

Ο διεθνής γκαρντ είχε 27 βαθμούς στο ranking, δύο λιγότερους από το παιχνίδι της σεζόν 2010-11 του Περιστερίου με τον Ίκαρο (29) και έναν λιγότερο από το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Αμαλιάδα κόντρα στον Κόροιβο για την περίοδο 2017-18 (28).

Υποστήριξη: SilkTech