Ο Αντώνης Γεωργιάδης της Παναχαϊκής - ΦΩΤΟ

Τρίτη, Νοέμβριος 17, 2020 - 9:02πμ

Πιο φτωχό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο από το πρωί της Δευτέρας (16/11), καθώς ο Έλληνας τεχνικός με τις περισσότερες παρουσίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου στη χώρα μας, ο Αντώνης Γεωργιάδης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Υπηρέτησε πάρα πολλές ομάδες μέσα σε μία διαδρομή δεκαετιών, μεταξύ των οποίων τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον Άρη, τον ΟΦΗ και την ΑΕΛ, ενώ από το 1989 μέχρι το 1992 είχε χρέη ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Ελλάδας, ενώ είχε ένα σύντομο πέρασμα από την Πάτρα και την Παναχαϊκή.

Ο κορυφαίος σε παρουσίες στον πάγκο Ελληνικών ομάδων, Έλληνας τεχνικός ήρθε στην Πάτρα για να αντικαταστήσει τον Γιουγκοσλάβο, Πάγεβιτς τον Μάρτιο του 1977 και έφυγε με την ολοκλήρωση εκείνης της σεζόν τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Η πρεμιέρα του Αντώνη Γεωργιάδη στον «κοκκινόμαυρο» πάγκο ήταν απέναντι στον Παναιτωλικό στις 20 Μαρτίου του 1977 στην Αγυιά, μετά την αποχώρηση του Γιουγκοσλάβου Πάγεβιτς, με την ήττα με 2-0 από την Καβάλα, μία Κυριακή νωρίτερα στις 13 Μαρτίου στο ίδιο γήπεδο.

Ο κορυφαίος προπονητής εκείνη την εποχή και 28ος στην ιστορία της Παναχαϊκής, δεν συνέχισε και την επόμενη σεζόν καθώς σε ένα αδιάφορο παιχνίδι στο Καραϊσκάκης, ηττήθηκε με το βαρύ 9-1 (!) από τον Ολυμπιακό, που ήταν και η μεγαλύτερη ήττα του Έλληνα τεχνικού.

Τα σημεία της καριέρας του στην Πάτρα:

Θητεία: από 20.3.77 έως και 30.6.77

Ντεμπούτο: ΠΑΤΡΑ 20.3.77

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-0.

Τελευταίο ματς: ΠΕΙΡΑΙΑΣ 5.6.77

--- -------- ------

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ 9-1.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech