Πόλο και μαραθώνιος στα χρόνια του lockdown

Τρίτη, Νοέμβριος 17, 2020 - 2:44μμ

Η αθλητική δραστηριότητα, ο θεός να την κάνει, στην περίοδο της Β' Καραντίνας, είναι γνωστή σε όλους. Ασφυκτικά περιορισμένη, για λίγους, υπό όρους και προϋποθέσεις.

* Παρόλα αυτά, την Κυριακή (15/11), στη θέση του ματαιωθέντος πανελληνίου πρωταθλήματος μαραθωνίου δρόμου, είχαμε -σε όλη την Ελλάδα- τη διεξαγωγή του «1ου Virtual Marathon» όπου δρομείς έτρεξαν μόνοι τους σε διαδρομές που επέλεξαν οι ίδιοι στις πόλεις τους!

Ένα τέτοιο Μαραθώνιο πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής ο γιατρός Νεφρολόγος, Παναγιώτης Τρίγκας, εγγεγραμμένος στην Ολυμπιάαδα Πάτρας, που γυμνάζεται με την Ντίνα Μπορνιβέλλι. Έτρεξε με την συνδρομή του προπονητή Δημήτρη Ορφανόπουλου που ήταν δίπλα του και στα 42,2 χλμ της απόστασης συμβουλεύοντας τον και προσφέροντας του τα απαραίτητα.

Αν και είναι πρωτόγνωρη εμπειρία και διαδικασία για τα ελληνικά δεδομένα, έδωσε τελικά την ευκαιρία στους μαραθωνοδρόμους να πραγματοποιήσουν έναν αγώνα για τον οποίο προετοιμάστηκαν!

* Την ίδια ώρα στην Πλαζ μερικοί νεαροί αθλητές πόλο δεν σταμάτησαν την καθημερινή τους άσκηση. Μέλη της οικογένειας Μπιτσάκου, αδέλφια και ξαδέλφια συνέχισαν υπό τις οδηγίες της Αγγελικής Τσίστα την επαφή τους με το νερό, εν αναμονή της επαναλειτουργίας του «Πεπανός».

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech