Ο Τζόκοβιτς... έπιασε τον Σάμπρας και θέλει νέα ρεκόρ - ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή, Νοέμβριος 8, 2020 - 8:02μμ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα τελειώσει το 2020 ως επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης για 6η φορά στην καριέρα του και θα ισοφαρίσει το σχετικό ρεκόρ που «κρατά» ο Πιτ Σάμπρας.

Η είδηση ήταν γνωστή από το τέλος Οκτωβρίου, όμως σε θεωρητικό επίπεδο, ο Ράφα Ναδάλ θα μπορούσε -μαθηματικά- να στερήσει το ρεκόρ από τον «Νόλε». Αυτό θα συνέβαινε, εάν αφ΄ ενός ο Ισπανός έφθανε στα ημιτελικά του Masters 1000 στο Παρίσι -όπως κι έγινε- και αφ΄ ετέρου, εάν έπαιρνε βαθμούς στο τουρνουά που θα φιλοξενηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Σόφια. Ομως ο Ναδάλ δεν θα λάβει μέρος στην διοργάνωση της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

Στα 33 του χρόνια, πλέον, ο Τζόκοβιτς είναι ο γηραιότερος επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης στο τέλος μίας χρονιάς.

Binary Data embedded_rich_media_on_twitter

Ο Σέρβος πρωταθλητής, ήταν Νο 1 στο τέλος των ετών 2011, 2012, 2014, 2015 και 2018 και ισοφαρίζει το ρεκόρ του Αμερικανού, Πιτ Σάμπρας, ο οποίος τελείωσε την χρονιά επικεφαλής, από το 1993 μέχρι το 1998.

 «Το να ισοφαρίσω τον Πιτ, είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», σχολίασε ο Τζόκοβιτς και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσω να κάνω τα πάντα για να γίνω ακόμη καλύτερος, ελπίζοντας να κερδίσω ξανά και να δημιουργήσω νέα ρεκόρ».

Πλέον, ο Τζόκοβιτς έχει ως στόχο να φθάσει στα 20 Grand Slam, ρεκόρ που κατέχουν οι Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ, αλλά και να καταρρίψει το ρεκόρ παραμονής στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Ο «Νόλε» έχει συμπληρώσει 293 εβδομάδες, ενώ το ρεκόρ κατέχει ο Φέντερερ με 310 εβδομάδες.

Binary Data embedded_rich_media_on_twitter

Υποστήριξη: SilkTech