Το τελευταίο αντίο στον Κώστα Αντίοχο

Παρασκευή, Νοέμβριος 6, 2020 - 11:08πμ

Στις 3 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Μπεγουλάκι της Πάτρας θα κηδευτεί ο 43χρονος Κωνσταντίνος Αντίοχος που έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης, την ώρα της προπόνησης στο κολυμβητήριο Πεπανός.

Απαρηγόρητη η σύζυγός του Βασιλική και τα δυο του παιδιά Φίλιππος και Μαρκέλα, οι γονείς του, ο αδελφός του, οι συγγενείς και οι φίλοι του.

Η Πάτρα ξύπνησε παγωμένη από το τραγικό μαντάτο του χαμού του δημοτικού υπαλλήλου και εν ενεργεία πολίστα.
Ολα συνέβησαν σε λίγα λεπτά στην πισίνα του Πεπανός.
Ο πολίστας έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια του διπλού ανάμεσα στον ΝΟΠ και τη ΝΕΠ και μπροστά στα μάτια των συμπαιχτών του άφησε την τελευταία του πνοή.
Είχαν περάσει μόλις πέντε λεπτά από την έναρξη του φιλικού στο οποίο ξεκίνησε βασικός. Σε κείνο το σημείο αντικαταστάθηκε από τον προπονητή του Φώτη Γιαννόπουλο και έκατσε, όπως όλοι οι αναπληρωματικοί, στο πλακάκι στην πισίνα. Λίγες στιγμές αργότερα έπεσε στο νερό κι αυτό ήταν... Ο πρώτος που το αντελήφθηκε ήταν ο συμπαίκτης του Παναγιώτης Ορφανός.

Θρήνος στην Πάτρα
Συγκλονισμένοι οι συναθλητές και οι φίλοι του τον αποχαιρετούν με σπαρακτικά μηνύματα στο διαδίκτυο.
Ξεχωρίζει το μήνυμα του αδελφού του Λάμπρου, σπουδαίου πολίστα του Θριάμβου, του ΝΟΠ και του Ολυμπιακού:



*με όλη τη ψυχή μου σε αποχαιρετώ και σου λέω το εξής όταν θα έρθω και εγώ εκεί ψηλά θα παίξουμε το καλύτερο παιχνίδι πόλο εσύ μέσα να μου χαμογελάς και εγώ από έξω να σε θαυμάζω για το ήθος σου και τις αξίες σου...δεν έχω άλλα λόγια μόνο δάκρυα που σου γράφω αυτά τα λίγα...σε παρακαλώ ετοίμασε την ομάδα πάνω και θα έρθω να σφυρίξω...
*Ρε φιλε... οχι ρε ...
*Κωστακο μου τι να πω...τοσα χρονια μαζι συμπαικτες,τοσες αναμνησεις,τοσοι αγωνες,τοσες αποστολες...μια ζωη διπλα μου,παντα στο ιδιο δωματιο,με εμαθες τοσα πραγματα και το κυριοτερο να χαμογελω...δεν μπορει να το χωρεσει το μυαλο μου...σου χρωσταω παρα πολλα σαν αθλητης και σαν ανθρωπος...θα σαι παντα ο Αντιοχος μου,ο φιλος μου,ο "γερακος" μου!!!Σ αγαπω πολυ,να μας προσεχεις...!!!!
*Καλό παράδεισο ΤΕΡΑΣΤΙΕ ΜΑΓΚΑ ΑΡΧΗΓΈ ΜΑΣ
*Τι ομάδα Πολο έχεις φτιάξει εκεί πάνω Θεέ μου ...
Το καλύτερο παιδί στην γειτονιά των αγγέλων...
Δεν μπορώ να το πιστέψω.
Θερμά συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια και κουράγιο στην γυναίκα του τον αδερφό του και όλους εμάς που χάσαμε έναν τέτοιον φίλο και Συνάνθρωπο.

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εξέφρασε την θλίψη του για τον ξαφνικό και άδικο θάνατο του Κώστα Αντίοχου, δηλώνοντας τα εξής:
«Ο απροσδόκητος θάνατος του δικού μας, αγαπητού, νέου ανθρώπου, Κώστα Αντίοχου, σε ηλικία μόλις 42 χρόνων, αιφνιδίασε την πόλη μας και την σκέπασε με ένα βαρύ πέπλο θλίψης και οδύνης.
Ο Κώστας έφυγε από κοντά μας στην πισίνα που αγαπούσε τόσο πολύ, την υπηρετούσε με ανιδιοτέλεια και ήθος και είχε διακριθεί όσο λίγοι αθλητές.
Θα δυσκολευτούμε πολύ να αποδεχθούμε την απουσία του.
Θα τον θυμόμαστε με αγάπη, για όσα προσέφερε στον Αθλητισμό, αλλά και στον Δήμο μας, ως εργαζόμενος.
Συλλυπούμαστε από καρδιάς την οικογένειά και τους οικείους του και τους συμπαραστεκόμαστε στο βαρύ τους πένθος».

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ

O πρόεδρος Νίκος Παπαδημάτος και τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κώστα Αντίοχου για τον αιφνίδιο χαμό του που βύθισε στο πένθος τον αθλητικό κόσμο της πόλης.
Ο Κώστας Αντίοχος με την προσφορά του, το ήθος του αλλά και την κοινωνική του διαδρομή κόσμησε τον Πατραϊκό αθλητισμό.

ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΤΡΩΝ
Το Δ.Σ. της ΝΕΠ συνελθόν εκτάκτως με το άκουσμα του θανάτου του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΝΤΙΟΧΟΥ,
πολίστα και προπονητή υποδομών του Συλλόγου, συνεδρίασε και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1. Αντιπροσωπεία να παραστεί στη νεκρώσιμο ακολουθία.
2. Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.
3. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της ΝΕΠ αμέσως μετά την καραντίνα.
4. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεζόν, μαζί με την κραυγή των παικτών πριν από τα παιχνίδια της ΝΕΠ, να ακούγεται πάντα και το όνομά του.
5. Να αναρτηθεί μεγάλη φωτογραφία του, στα γραφεία του Συλλόγου.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΟΥΡΑΜΑΝΗΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΡΟΣΩ ΜΑΝΕΤΑ
Επίσης, η ΝΕΠ ενημερώνει όλα τα μέλη, τους γονείς, τους φίλους, τους προπονητές και τους αθλητές της ότι σε ένδειξη πένθους για τη μεγάλη απώλεια του Κωνσταντίνου Αντίοχου, ο Σύλλογος δεν θα λειτουργήσει σήμερα Παρασκευή 6/11.

ΝΟΠ
Η οικογένεια του ΝΟΠ εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της για τον άδικο χαμό του Κωνσταντίνου Αντίοχου. Παλαιός παίχτης της ομάδας υδατοσφαίρισης του Θριάμβου, του ΝΟΠ, του Εθνικού, της ΝΕΠ και του Επειού, φέτος αγωνιζόταν ξανά με το σκουφακι της ΝΕΠ στηρίζοντας με την πείρα του τους νεώτερους αθλητές. Η σκέψη μας είναι με την οικογένεια του.
Ας ειναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Φίλε Κώστα θα μας λείψεις!

ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κώστα Αντίοχου και το σωματείο του ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ, απευθύνει ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, για την αδόκητη απώλεια του 43χρονου αθλητή της υδατοσφαίρισης.
Ο Κώστας Αντίοχος, υπήρξε διεθνής με την Εθνική μας ομάδα Νέων ανδρών με την οποία και μετείχε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1996 (Κωνσταντινούπολη), όπου η Ελλάδα κατέλαβε την 4η θέση.
Στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας, αγωνίστηκε σε 4 ομάδες (Εθνικός, ΝΟ Πατρών, ΝΟΒΑ, ΝΕΠατρών), στο διάστημα από το 1997 έως το 2016, πετυχαίνοντας συνολικά 121 γκολ.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ

Την οδύνη του για τον χαμό του Κ. Αντίοχο εξέφρασε και ο πρώην πρόεδρος του ΠΕΑΚ, Νίκος Κανελλάκης.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Ο υγρός στίβος της Πάτρας από χθες το βράδυ είναι φτωχότερος. Ένας υπέροχος άνθρωπός και αθλητής της ΝΕΠ ο Κωνσταντίνος Αντίοχος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, στα 42 του χρόνια, μέσα στην πισίνα που λάτρευε.
Η Αθλητική Επιτροπή της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανασυγκρότησης Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείου του.
Το Γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ

Υποστήριξη: SilkTech