Ισχυρά ερείσματα ο Φασούλας και στην Πάτρα

Δευτέρα, Νοέμβριος 2, 2020 - 7:00μμ

Το σαββατοκύριακο (31/10-1/11) βρέθηκε στην Πάτρα ο υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές της ΕΟΚ, Παναγιώτης Φασούλας.

Η "αράχνη" του ελληνικού μπάσκετ, επισκέφτηκε και πάλι την Αχαϊκή πρωτεύουσα για μια ακόμα φορά το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να έχει επαφές με φορείς και ανθρώπους του μπάσκετ και μια ανοιχτή συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους σωματείων της περιοχής.

Σε όλες αυτές τις συναντήσεις του, που πραγματοποιούνται ανά την Ελληνική επικράτεια, στόχος του είναι η καταγραφή των προβλημάτων, η ανταλλαγή απόψεων και η κατάθεση προτάσεων από τα σωματεία για την "επόμενη μέρα" στο άθλημα, που όπως τονίζεται θα σημάνει μια νέα σελίδα για το Ελληνικό μπάσκετ.

Ο Παναγιώτης Φασούλας έχει στο πλευρό του τους πρώην διεθνείς άσους, Μέμο Ιωάννου, Φάνη Χριστοδούλου και Ευθύμη Ρεντζιά που τον στηρίζουν σε όλη την εκστρατεία του, ενώ θυμίζουμε πως την υποψηφιότητά του έχει στηρίξει ολόθερμα ο «Νουρέγιεφ» του ελληνικού μπάσκετ, ο Κώστας Πετρόπουλος και φυσικά ο Νίκος Γκάλης!

Το πρωί του Σαββάτου (31/10) ο Παναγιώτης Φασούλας βρέθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Απόλλωνα και τα είπε και φωτογραφήθηκε, τόσο με τον πρόεδρο του Απόλλωνα Γιώργο Αθανασίου όσο και με τον αντιπρόεδρο Κώστα Μαρλεφέκα.
Αθανασίου και Μαρλαφέκας τον ξενάγησαν και τον ενημέρωσαν σχετικά με το γήπεδο, την αναβάθμιση του και την νέα συνεργασία του νεοσύστατου Οργανισμού και έμεινε κατενθουσιασμένος. Ο Απόλλων μάλιστα ανέφερε σε ανακοίνωσή του, πως «η φιλοξενία μας ήταν επιβεβλημένη, μιας και ο Φασούλας αποτελεί μέρος της Ιστορίας του Ελληνικού μπάσκετ».

Ο Κώστας Μαρλαφέκας ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις που έκανε στον Τύπο, καλωσορίζοντας τον Φασούλα: «Είναι πολύ σημαντικό που άνθρωποι του μπάσκετ θα ασχοληθούν με την ομοσπονδία, άνθρωποι που γνωρίζουν και μπορούν να λύσουν τα προβλήματα και να προχωρήσουν μπροστά. Έτσι γίνεται σε όλο τον κόσμο».

Δημιουργήθηκαν πάντως  απορίες γιατί ο Απόλλων έσπευσε με πολλή σπουδή να ξεκαθαρίσει πως δεν στηρίζει τον Π. Φασούλα και πως η επίσκεψή του στην Περιβόλα ήταν για άλλους λόγους.
Δηλαδή πήγε ο Φασούλας στην Πάτρα, στην «έδρα» του Βαγγέλη Λιόλιου, βασικού του αντιπάλου στη μάχη για την προεδρία, προφανώς με την προσδοκία στήριξης από τον Απόλλωνα και τελικά περιορίστηκε στα της ξενάγησης στο γήπεδο στο οποίο έπαιζε μπάσκετ πριν 30 χρόνια και στην ενημέρωση για κάποια έργα που θα γίνουν κάτι που είναι γνωστό εδώ και μήνες; Μάλλον δεν πείθει η ανακοίνωση.

Εγείρονται ερωτηματικά για το τι τελικά συνέβη. Υπήρξε λάθος εκτίμηση από πλευράς Φασούλα ή για κάποιους άλλους λόγους ο Απόλλων, εκ των υστέρων, έσπευσε μερικώς να αποστασιοποιηθεί από τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν;;

Η «Αράχνη» επισκέφτηκε επίσης τη Ναύπακτο, την Αμαλιάδα, την Ανδραβίδα, το Αντίρριο, την Κάτω Αχαγιά κλπ. Συναντήθηκε με στελέχη των σωματείων ΕΑΠ (του δόθηκε αναμνηστική φανέλα), Γαλήνη, Γλαύκος, Αχαγιά '82, Αστέρια, Υπερίων, Σφήκα, Αστέρια Αμαλιάδας, Ανδραβίδα, Προοδευτική ΑBC (τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα), Απόλλων, Απολλωνιάδα, Έσπερος, Ροΐτικα, Παραλία, Διαγόρας, Φαέθων, Αίολος, ΑΕ Αγυιάς, Ήφαιστος, ΝΕΠ.

Αποτιμώντας κανείς την παρουσία του Φασούλα στην Πάτρα, θα πρέπει να σταθεί κανείς στο γεγονός πως συνομίλησε με πολύ κόσμο και άκουσε με ευχαρίστηση στελέχη διαφόρων ομάδων να δηλώνουν πως συμπαραστέκονται και αυτοί στην προσπάθειά του για μια νέα, καλύτερη εποχή, στο ελληνικό μπάσκετ.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech