Στην αιμοδοσία της 6ης ΥΠΕ ο Προμηθέας

Πέμπτη, Οκτώβριος 29, 2020 - 5:02μμ

Στη δύσκολη σημερινή συγκυρία, μέσα στην υγειονομική κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα μας εξαιτίας της διασποράς του νέου κορωνοϊού, έχει προκληθεί ποικιλία δυσκολιών, όπως η έλλειψη  φιαλών αίματος για τους μεταγγιζόμενους, πάσχοντες από Θαλασσαιμία και για τους ασθενείς μέσα στα χειρουργεία.

Τα τμήματα Αιμοδοσίας και των δύο μεγάλων νοσηλευτικών Μονάδων της Αχαΐας χρειάζονται ενίσχυση προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες τους ανάγκες. Η Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ. πήρε την πρωτοβουλία για την οργάνωση μίας  εθελοντικής Αιμοδοσίας σε συνεργασία με την Π.Ο.Σ.Ε.Α., με στόχο την  κινητοποίηση του υγειονομικού και λοιπού  προσωπικού της Κεντρικής Διοίκησης και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την ενίσχυση τόσο του Κέντρου Αίματος του Π.Γ.Ν. Ρίου,  όσο και του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν. « Άγιος Ανδρέας» Πατρών.

Ο Προμηθέας Πάτρας, με την πάγια ευαισθησία του σε ζητήματα κοινωνικής προσφοράς, θα συμμετέχει ενεργά στις 2 αιμοδοσίες που διοργανώνει η 6η Υ.ΠΕ., με στόχο την ενθάρρυνση των συμπολιτών μας για να συνδράμουμε στην προσφορά αίματος από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η δράση  θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις:

- Η πρώτη Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή, στο ισόγειο του κτιρίου της 6ης Υ.ΠΕ. από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσει και 2η Αιμοδοσία στις 13 Νοεμβρίου στην πλατεία Γεωργίου με την συνδρομή της Κινητής Μονάδας του Κέντρου Αίματος και του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Πατρών "Άγιος Ανδρέας" (στην οποία θ’ αναφερθούμε εκτενέστερα εκείνες τις ημέρες)

Ας βοηθήσουμε όλοι, Δίνουμε Αίμα, Σώζουμε μια Ζωή!

Για την καλύτερη οργάνωση και με σεβασμό στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν με τον προγραμματισμό ραντεβού κατά ομάδες συμμετεχόντων.

Να σημειωθεί ότι η Εθελοντική Αιμοδοσία έχει ενταχθεί στα «ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΕΙΑ», σε συνεργασία της  Διοίκησης της 6ης Υ.ΠΕ. με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, προς τιμήν του πολιούχου Αγίου Ανδρέα.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ να επικοινωνήσετε με το γραφείο Διοίκησης της 6ης Υ.ΠΕ., την υπάλληλο  κα Αθηνά Κανελλακοπούλου και στο e-mail: [email protected] και τηλέφωνο: 2613-600687

Υποστήριξη: SilkTech