Κρούσμα κορωνοϊού στον ΝΟΠ

Δευτέρα, Οκτώβριος 12, 2020 - 5:51μμ

Κρούσμα κορωνοϊού παρουσιάστηκε στον ΝΟΠ. Ένας αθλητής του ομίλου βρέθηκε θετικός σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, στην ανίχνευση των επαφών προπονητή κολύμβησης που βρέθηκε θετικός στο παρελθόν.

Η ανακοίνωση του Ναυτικού Ομίλου Πατρών:

«Η διοίκηση του ΝΟΠ,  ανακοινώνει πως μετά από την υποβολή αθλητών  και προπονητών που ήταν επαφές του προπονητή κολύμβησης που βρέθηκε θετικός σε covid-19, σε τεστ, βρέθηκαν όλοι αρνητικοί πλην ενός αθλητή του ομίλου. 

Ο αθλητής είναι καλά στην υγεία του και ήδη έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες διαδικασίες βάση του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ ώστε να αντιμετωπιστεί το περιστατικό.

Οι υπόλοιποι αθλητές και προπονητές προοδευτικά, επιστρέφουν στις προπονήσεις. 

Ο υπεύθυνος συντονισμού για θέματα διαχείρισης covid-19, Νίκος Κανταράκης  προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

"Με αφορμή την όλη διαδικασία που έχουμε κάνει ως σύλλογος γα την αντιμετώπιση του covid-19, θέλω να μεταφέρω τις ευχαριστίες μου & σύσσωμου του ΔΣ του ΝΟΠ στους εξής :

1. Στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής και ειδικότερα στον  Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο.

2. Στους Γιατρούς & ψυχολόγους του ΕΟΔΥ για  τις οδηγίες που μας έδωσαν & την γενικότερη υποστήριξη τους στην οικογένεια του αθλητή μας.

3. Στην Διευθύντρια του τμήματος Λοιμώξεων του ΠΠΓΝΠ,  Ελένη Παυλίδη

4. Στην Νοσηλεύτρια Επιτήρησης Λοιμώξεων  Αννα Χονδρολέων του ΠΠΓΝΠ  για τη πολύτιμη βοήθεια της στον συντονισμό της διαδικασίας

5. Στους Παιδιάτρους και τους Νοσηλευτές στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο  για την συνδρομή τους στη συλλογή των δειγμάτων.

6. Σε όλους τους εργαζόμενους στα εργαστήριο μοριακής διάγνωσης λοιμογόνων παραγόντων του Πανεπιστημίου Πατρών & στην υπεύθυνη καθηγήτρια  κα Αθανασία Μουζάκη.

7. Τον Αντιπρόεδρο του ΠΕΑΚ  Μιχάλη Κουρέτα για την συνεργασία του στην  άμεση κινητοποίηση προκειμένου να εφαρμοστούν τα προτεινόμενα πρωτόκολλα.

Ο ΝΟΠ επιστρέφει πιο δυνατός και ασφαλής».

Θέλουμε να ενημερώσουμε όλους τους φίλους μας ότι ο αθλητής που βρέθηκε θετικός ανήκει στην ομάδα κολύμβησης που προπονείται στο "Αν. Πεπανός" και ουδεμία επαφή είχε με το κολυμβητήριο του ΝΟΠ στην Ακτή Δυμαίων.
Όπως αναφέραμε και στην προηγούμενη ανακοίνωση ο αθλητής είναι καλά στην υγεία του και ήδη έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες διαδικασίες βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ ώστε να αντιμετωπιστεί το περιστατικό.
Οι υπόλοιποι αθλητές και προπονητές έχουν επιστρέψει κανονικά στις προπονήσεις τους.

Υποστήριξη: SilkTech