Πήρε εξιτήριο ο Ντεντόπουλος, σειρά έχει η Δικαιοσύνη

Παρασκευή, Σεπτέμβριος 25, 2020 - 1:34μμ
Ο Κωνσταντίνος Ντεντόπουλος εν ώρα προπόνησης

Ανάστατη είναι η αθλητική κοινότητα μετά το σοβαρό περιστατικό που συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης (25/9) στο βοηθητικό στάδιο του Παμπεπολοννησιακού.

Θυμίζουμε ότι -όπως αποκλειστικά μετέδωσε το sportin.gr- αθλούμενος στο βοηθητικό του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, παίκτης ράγκμπι και στο παρελθόν, επιτέθηκε στον πρωταθλητή βάδην της Ολυμπιάδας Κώστα Ντεντόπουλο που εκείνη την ώρα έκανε την προπόνηση του.

Στην προτελευταία στροφή δέχτηκε αναίτια επίθεση με γονατιά στον γλουτό αλλά και λαβή που τον πέταξε 3-4 μέτρα μακριά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Τον παρέλαβε ασθενοφόρο, όπου στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" του περιποιήθηκαν τα τραύματα (εκδορές, μώλωπες, κακώσεις) και του συστήθηκε ολιγοήμερη αποχή από τις προπονήσεις.

Αμέσως έτρεξαν άλλοι αθλητές και παιδιά που ήταν εκείνη την ώρα στο στάδιο ενώ ο φύλακας έκλεισε την πόρτα για να μη φύγει ο δράσης. Παρόλα αυτά ο δράστης πήδηξε τα κάγκελα και εξαφανίστηκε, ενώ ακόμα καταζητείται.

ANAKOΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π.

Με αφορμή το γεγονός της ανεπίτρεπτης βιαιοπραγίας σε βάρος του πρωταθλητή στίβου Κώστα Ντεντόπουλου και τον τραυματισμό του εντός του χώρου του Παμπελοποννησιακού Σταδίου από "αθλούμενο", κατά τη διάρκεια της προπονήσεως του, η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βορείου Πελοποννήσου, αφενός μεν εκφράζει την αμέριστη ηθική της συμπαράσταση στον πατρινό πρωταθλητή μας, αφετέρου δε καταδικάζει απερίφραστα οποιαδήποτε μορφή βίας από όποιον κι αν προέρχεται και ζητεί την παραδειγματική ποινική , αστική και διοικητική τιμωρία του υπαιτίου από αρμόδια όργανα και Αρχές.
Η υγεία, το θάρρος, η ευγένεια της ψυχής, η ηθικότητα, η άμιλλα, ο τολμηρός και ακλόνητος χαρακτήρας είναι μερικές από τις έννοιες που καλλιεργεί ο αθλητισμός στον πολιτισμένο άνθρωπο του σήμερα. Η βία, λεκτική ή και σωματική, δεν επιτρέπεται επ' ουδενί και είναι καταδικαστέα και ποινικά κολάσιμη, ιδιαίτερα σε χώρους άθλησης, εκεί που αναπτύσσεται η ευγενής άμυλα, τα αθλητικά ιδεώδη και οι εν γένει αξίες του αθλητισμού. Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βορείου Πελοποννήσου στέκεται δίπλα στον πρωταθλητή Κώστα Ντεντόπουλο προτάσσοντας όλα τα μέσα που διαθέτει με σκοπό την όσο το δυνατό αρτιότερη αντιμετώπιση του γεγονότος που του συνέβη.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Με αφορμή το γεγονός της βιαιοπραγίας από ένα άτομο σε βάρος του πρωταθλητή στίβου Κώστα Ντεντόπουλο εντός του χώρου του Παμπελοποννησιακού Σταδίου (διαχειριστής είναι ο Δήμος Πατρέων), ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση κατά του πρωταθλητή Κώστα Ντεντόπουλου που είναι γνωστός και για το ήθος του.
Ήδη από την Διοικούσα Επιτροπή του Παμπελοποννησιακού Σταδίου αφαιρέθηκε η κάρτα ελεύθερης εισόδου του ατόμου που διέπραξε την βιαιοπραγία κατά του αθλητή μας. Έτσι ο δράστης δεν έχει πλέον δικαίωμα να εισέρχεται στο Στάδιο μέχρι να απολογηθεί ενώπιον της Διοικούσας Επιτροπής του Παμπελοποννησιακού, η οποία θα αποφασίσει για τις πιθανές διοικητικές κυρώσεις, όπως αυτές προβλέπονται από τον Κανονισμό Λειτουργίας του Σταδίου».

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech