Αποφασισμένη για την πρόκριση η ΑΕΚ

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 24, 2020 - 2:02μμ

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει (21:30) τη Σεντ Γκάλεν στην Ελβετία σε ένα ματς «δίχως γυρισμό». Χάνει, πηγαίνει σπίτι της. Κερδίζει, προχωράει στην επόμενη φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τα τελευταία χρόνια, μετά δηλαδή την επιστροφή της στη Super League, έχει βρεθεί έξι φορές σε αντίστοιχη θέση. Να κρίνονται τα πάντα σε έναν «do or die» αγώνα. Η μεγάλη διαφορά είναι βέβαια πως για πρώτη φορά -ελέω COVID 19- δεν υπάρχει ρεβάνς.

Έτσι, το ΑΠΕ-ΜΠΕ σας παρουσιάζει τις περιπτώσεις στις οποίες η ΑΕΚ έπαιξε «τελικό» και για να χρησιμοποιηθεί ο συγκεκριμένος προσδιορισμός λήφθηκαν υπόψη το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά και η δυναμικότητα του αντιπάλου.

Για παράδειγμα δεν θεωρείται ως «τελικός» η περσινή ρεβάνς με την Κραϊόβα, αφού η ΑΕΚ είχε επικρατήσει 2-0 στη Ρουμανία και ουσιαστικά είχε εξασφαλίσει την πρόκριση. Το ίδιο ισχύει και για το δεύτερο ματς με την ΤΣΣΚΑ το 2017, αφού οι Ρώσοι είχαν νικήσει 2-0 στο ΟΑΚΑ και το ματς της Μόσχας είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. 

Αντίθετα, υπήρξαν άλλες έξι περιπτώσεις στις οποίες η ΑΕΚ έπαιξε «σε μια ζαριά» το ευρωπαϊκό της μέλλον, όπως θα συμβεί αύριο στο Σεντ Γκάλεν. Στη μοναδική που δεν τα κατάφερε να ανταποκριθεί στις περιστάσεις ήταν στην πρώτη, εναντίον της Σεντ Ετιέν το 2016, καθώς ήταν εμφανώς ανέτοιμη για την ευρωπαϊκή υπέρβαση.

Έκτοτε, παρουσιάζεται απόλυτα προετοιμασμένη για τα «δίχως αύριο» ευρωπαϊκά ματς. Ακόμα και όταν αποκλείστηκε από τη Τραμπζονσπόρ και την Ντιναμό Κιέβου, στάθηκε αντάξια των περιστάσεων και άξιζε την πρόκριση. 

Στα έξι ματς που παρουσιάζουμε, κεντρικό πρόσωπο είναι ο Αντρέ Σιμόες που έχει παίξει σε όλα, χωρίς να χάσει λεπτό. Θα τα κάνει επτά στην Ελβετία! Επίσης, σε όλη αυτή την πορεία της ΑΕΚ συμμετοχές έχουν άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην αποστολή και πιθανότατα θα αγωνιστούν εναντίον της Σεντ Γκάλεν: ο Πέτρος Μάνταλος, ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και ο Μιχάλης Μπακάκης.

Υποστήριξη: SilkTech