Χωρίς κόσμο στα Δημοτικά γήπεδα θα ξεκινήσουν τα τοπικά πρωταθλήματα

Παρασκευή, Σεπτέμβριος 25, 2020 - 10:02πμ

Το υγειονομικό πρωτόκολλο της διεξαγωγής παιχνιδιών στα Δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου, ανακοίνωσε ο Δήμος με κύριο χαρακτηριστικό την απουσία του κόσμου και την τήρηση των μέτρων και των αποστάσεων.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

«Σας γνωρίζουμε, ότι χθες 21/9/2020 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παμπελοποννησιακού Σταδίου πραγματοποιήθηκε η 8η Συνεδρίαση της (Δ.Ε.Δ.Γ.Π.Π.), με θέμα ημερησίας διάταξης «Λειτουργία δημοτικών γηπέδων ποδοσφαίρου την νέα αγωνιστική περίοδο 2020-21» στην οποία παρευρέθηκε και ο Γραμματέας της Ε.Π.Σ.Αχαϊας Αγγελόπουλος Κώστας.

Η επιτροπή αφού έλαβε υπόψη τις:

1.      Την Δ1α/Γ.Π.οικ. 56435 (ΦΕΚ Β’ 3958 15/09/2020) Κοινή Υπουργική Απόφαση «Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

2.      Τις συστάσεις του ΕΟΔΥ για τα ομαδικά αθλήματα: Instructions_EODY-GGA_team_sports_-_01_07_2020.pdf

3.      Τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την απολύμανση μη υγειονομικών μονάδων

4.      Το Υγειονομικό πρωτόκολλο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της ΕΠΟ.pdf https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

5.      Την αριθμ. 618/4-11-2015-ΑΔΑ:72ΤΕΩΞΙ-5ΕΘ απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Πάτρας περί κανονισμού λειτουργίας Δημοτικών Γυμναστηρίων

6.      Την αριθμ. 32/3-2-2016-ΑΔΑ:79Π8ΩΞΙ-5ΔΗ απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Πάτρας περί κανονισμού λειτουργίας Δημοτικών Γυμναστηρίων

7.      Την αριθμ. 244/16-9-2020-ΑΔΑ:ΨΞΕΛΩΞΙ-ΣΛΓ απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Πάτρας περί δωρεάν παραχώρησης για περιορισμένη και περιοδική χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων στα αθλητικά σωματεία της Πάτρας για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

8.      Την προκήρυξη των πρωταθλημάτων και κυπέλλου ερασιτεχνών της Ε.Π.Σ. Αχαΐας για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 καθώς και τη συμπληρωματική της

Αποφάσισε   ομόφωνα

Λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας, οι αγώνες θα πραγματοποιούνται πάντοτε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και τους Κανόνες τήρησης αποστάσεων και τα άλλα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 που έχει ορίσει η πολιτεία. Πιο συγκεκριμένα:

1.       Σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 2 της παραπάνω 1. Σχετ. οι αγώνες θα πραγματοποιούνται χωρίς την παρουσία θεατών στις κερκίδες, καθώς και τους χώρους μεταξύ εξωτερικής περίφραξης και περίφραξης αγωνιστικού χώρου των γηπέδων

2.       Σύμφωνα με την παραπάνω 4 σχετ. από κάθε γηπεδούχο ομάδα ορίζεται ένας υπεύθυνος για την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου και λεπτομερή ενημέρωση – εκπαίδευση όλων των αναμειγνυομένων (ποδοσφαιριστών, προπονητών, βοηθητικού προσωπικού, παραγόντων) για την τήρηση των κανόνων του πρωτοκόλλου. Η ενημέρωση επεκτείνεται και στα μέλη της φιλοξενούμενης ομάδας αναφορικά με ιδιαιτερότητες της αθλητικής εγκατάστασης (τον συγκεκριμένο αριθμό εισερχομένων στα αποδυτήρια, τον αριθμό των ποδοσφαιριστών που θα κάνουν χρήση ντους μετά τον αγώνα). 

3.       Με μέριμνα και ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας ο χώρος των αποδυτηρίων, ντους και των τουαλετών θα απολυμένεται σύμφωνα με τις οδηγίες στην παραπάνω 3 σχετ. Η ομάδα η οποία έχει σύμφωνα το πρόγραμμα της ΕΠΣΑ πρόκειται να αγωνιστεί πρώτη (Σάββατο ή Κυριακή,  πρωί ή απόγευμα) και δεν έχει προηγηθεί πριν άλλος αγώνας της ΕΠΣΑ υποχρεούται να απολυμάνει τους εν λόγω χώρους και πριν τον  αγώνα.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την παραπάνω 8 σχετ. τα δημοτικά γήπεδα παραχωρούνται δωρεάν στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία για την πραγματοποίηση αγώνων μετά από αίτηση τους, με την οποία αποδέχονται ρητά και ανεπιφύλακτα τον κανονισμό λειτουργίας των (5 και 6 σχετ.). Στις γενικές διατάξεις του εν λόγω κανονισμό λειτουργίας αναφέρεται ρητά ότι:

  • Οι αθλούμενοι κάνουν χρήση των αθλητικών χώρων με την υποχρεωτική παρουσία του διαπιστευμένου από το φορέα χρήσης Προπονητή, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση του προπονητικού προγράμματος και μαζί με τον Έφορο του φορέα χρήσης είναι υπεύθυνος και για την τήρηση του παρόντος Κανονισμού Λειτουργίας και ιδιαίτερα για την τήρηση των κανόνων τάξης, ασφάλειας, καθαριότητας και υγιεινής.
  • οι αθλούμενοι, οι συνοδοί τους και οι επισκέπτες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τους κανόνες καθαριότητας των εγκαταστάσεων και να τηρούν τους όρους υγιεινής κατά τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων.
  • Η παραβίαση των παρόντων κανόνων και η άρνηση συμμόρφωσης των χρηστών μπορεί να προκαλέσει την άμεση απομάκρυνση τους από τους αθλητικούς χώρους ή και την απαγόρευση εισόδου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η Διοικούσα Επιτροπή Δημοτικών Γηπέδων Ποδοσφαίρου Πάτρας θεωρεί, ότι τα αθλητικά σωματεία και η ΕΠΣΑ θα σταθούν στο ύψος των ιδιαίτερων περιστάσεων, που επικρατούν στη χώρα μας και θα επιδείξουν πνεύμα υπευθυνότητας και συνεργασίας, προκειμένου να διεξαχθεί το φετινό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με ασφάλεια για την υγεία όλων των αθλουμένων, παραγόντων και φιλάθλων του ποδοσφαίρου στην πόλη μας».    

Υποστήριξη: SilkTech