Προπονήσεις στίβου εκεί όπου χτίστηκε το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Το τμήμα στίβου της Ολυμπιάδας στο προπονητήριο που σημερα είναι το Νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας"

Το πρώτο προπονητήριο στίβου της Ολυμπιαδας, που ιδρύθηκε το 1961, διαμορφώθηκε σε χώρ εκεί που βρίσκεται σήμερα το Νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας".

Στο χώρο αυτό, στο επάνω μέρος, ήταν η κατοικία της οικογένειας Κολοκυθά που τους βοήθησε πολύ, παραχωρώντας μέρος της κατοικίας για αποθήκη, ενώ όλα τα παιδιά της οικογένειας υπήρξαν αθλητές της Ολυμπιάδας.

Ενας από αυτούς, ο Βασίλης Κολοκυθάς, υπήρξε μεγάλο ταλέντο, ανεδείχθη πανελληνιονίκης στην κατηγορία παίδων στο άλμα εις ύψος και στη συνέχεια στο δέκαθλο με μεγάλες επιτυχίες, ενώ αργότερα υπήρξε μέλος της μεγάλης ομάδας του μπάσκετ.

Ο στίβος της Ολυμπιάδας, από το ξεκίνημά του κιόλας, είχε μεγάλες επιτυχίες στα τοπικά, περιφερειακά και πανελλήνια πρωταθλήματα καθώς και στους Βαλκανικούς Αγώνες. Κορυφαία στιγμή η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας, το 1980, του Νίκου Αγγελόπουλου. Αθλητές που διακρίθηκαν ήταν οι Λίτσας, Γρηγορόπουλος, Δημητρόπουλος, Μυλωνάς, Ξανθάκης, Βασιλακόπουλος, Γελάσιος, Δρόσος, Κονιδάρης, Μπούσιας (προπονητής για πολλά χρόνια), Καπετανάκης, Λυκούδης, Λιακόπουλος, Αγγελόπουλος. Αθλητής ορόσημο για την Ολυμπιάδα ήταν ο Ξενοφώντας Φραντζής, που υπήρξε μεγάλο ταλέντο με πλούσια προσόντα.

Η Ολυμπιάδα στον "Αγιο Ανδρέα" άρχισε να μεγαλώνει, να αρέσει, να διακρίνεται χάρη στο καλό κλίμα. Μια παρέα ήταν οι αθλητές, γειτονόπουλα στην ευρύτερη περιοχή. Οι Κολοκυθαίοι έμεναν μέσα στο οικόπεδο - προπονητήριο, στου Μαρούδα ο Δημήτρης Δημητρόπουλος και ο Αυγερινόπουλος, στου "Τάσι" ο Φραντζής και ο Συνοδινός, στον Αι Γιώργη ο Γρηγορόπουλος. Παίζανε κάθε απόγευμα, ο ένας "παρέσερνε" τον άλλον για να κάνει στίβο στην Ολυμπιάδα.
Προπονήσεις γίνονταν - κυρίως για τους δρομείς- στο Δασύλλιο, αλλά και στις σκάλες της Αγίου Νικολάου, από τα χαράματα, καθώς μετά οι αθλητές πήγαιναν σχολείο.
Η

Ολυμπιάδα γιγαντώθηκε σε κείνο τον χώρο. Κι αυτό οφείλεται στον Κώστα Κολοκυθά, τον πατέρα των αθλητών Τάσου, Μίμη και Βασίλη, που δεν ήθελε, αν και ποδοσφαιριστής ο ίδιος, να παίξει μπάλα ο Βασίλης Κολοκυθάς. Και σε συνεννόηση με τον πρόεδρο Χαράλαμπο Πολυμερόπουλο κανόνισε όπως η Ολυμπιάδα χρησιμοποιεί το οικόπεδο όπου έμενε η οικογένειά του!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech