Τέλος εποχής για τον Βαγγέλη Τζελάτη (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Σεπτέμβριος 14, 2020 - 6:00μμ
Ο Βαγγέλης Τζελάτης

Είχαν ξεχωριστό ενδιαφέρον οι πρόσφατες αρχαιρεσίες στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, όπου είχαμε αλλαγή σκυτάλης. Νέος πρόεδρος ανέλαβε ο Νίκος Μπαλάσης, σε αντικατάσταση του ευδοκίμως τερματίσαντος τη θητεία του, Βαγγέλη Τζελάτη.

Ο νέος αντιπρόεδρος της ΕΑΣ, ήδη εδώ και ένα χρόνο, είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από την προεδρία, τούτο δε ήταν άσχετο με όσες τυπολογίες, νομολογίες και άλλα εφευρήματα ανακαλύφθηκαν εσχάτως για λόγους κομματικής μικροπολιτικής.

Ο Βαγγέλης Τζελάτης υπηρέτησε από πολλά μετερίζια τον κλασικό αθλητισμό, κατέχει δε (και θα κατέχει για καιρό ακόμα) τον τίτλο του μακροβιότερου προέδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου.
Η ενασχόλησή του ξεκίνησε ως φίλαθλος από το 1965 και ακολούθως ως αθλητή από το 1968 (πρωταθλητής ρίψεων με την Ολυμπιάδα) και κριτή από το 1976. Το 1981 εξελέγη για πρώτη φορά μέλος του Δ.Σ. στην τότε ΤΕ ΣΕΓΑΣ και στη συνέχεια για μια δεκαετία από το 1987 στον κεντρικό ΣΕΓΑΣ. Τέλη δεκαετίας '80 ανέλαβε πρόεδρος στην ΤΕ ΣΕΓΑΣ θέση που κατείχε μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η πρώτη του ζωντανή επαφή με το Στίβο, ήταν στα πρώτα «Τοφάλεια», το 1965 ως θεατής. Ήταν αγώνες με πολλούς θεατές, αλλά μέσα σε πρωτόγονες συνθήκες, στο Στάδιο της Παναχαϊκής. Είχε μετάσχει ο μετέπειτα κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο επί κοντώ Χρήστος Παπανικολάου.

Το όνομά του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις μεγαλύτερες στιγμές του αχαϊκού στίβου της τελευταίας 40ετίας.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech