Άγγελος Πόπας: Βάπτισμα πυρός στο ρινγκ

Τετάρτη, Σεπτέμβριος 9, 2020 - 6:00μμ

Για περισσότερα από έξι χρόνια έπαιζε μπάλα στις «μικρές» ομάδες του Ατρόμητου Πατρών, μα η πυγμαχία φαίνεται πως κερδίζει τον Άγγελο Πόπα της ΕΑΠ.

Τι είναι αυτό που κάνει έναν 16χρονο να λατρεύει τόσο πολύ το πλέον συναρπαστικό των «μαχητικών» αθλημάτων;

Ο Άγγελος Πόπας γεννήθηκε το 2004 και ετοιμάζεται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας παίδων που θα γίνει τέλος Οκτωβρίου και θα είναι το ντεμπούτο του πάνω στο ρινγκ. Μέχρι τότε αρκείται σε προπονητικά σπάρινγκ έχοντας πάντα στο πλευρό του τον προπονητή του Χρήστο Κλαμπανά. Με ύψος 1.82μ. αγωνίζεται στην κατηγορία 60κ. - 63κ. και έχει στόχο το χρυσό μετάλλιο και τίποτε άλλο.

Οκτώ μήνες πάνω στο ρινγκ τα δίνει όλα και εξηγεί το πάθος για το μποξ: «Στο άθλημα αυτό βάζω τα συναισθήματά μου, η πυγμαχία δεν έχει καμιά σχέση με τη βία, αντίθετα καλλιεργεί την πειθαρχία».

Βλέποντας πολλούς φίλους του να πυγμαχούν, αλλά και έχοντας την εικόνα επαγγελματιών στο εξωτερικό, όπου θαύμαζε τη νοοτροπία τους, δεν ήταν δύσκολο να ξεκινήσει προπονήσεις με τον Χρ. Κλαμπανά. Στα υπέρ του είναι τα πολύ δυνατά ίσα χτυπήματα, ενώ θέλει να βελτιωθεί στα άπερκατ και φυσικά να αποκτήσει εμπειρίες αγώνων. Πρότυπο του ο Ουκρανός πρωταθλητής Bασίλ Λοματσένκο και ο Άγγλος Άντονι Τζόσουα. Στον ελεύθερο χρόνο του τρέχει ακατάπαυστα.

Σε λίγες μέρες θα πάει στη Β’ τάξη στο 3ο Λύκειο της Πάτρας, σκοπεύοντας να φοιτήσει στα ΤΕΦΑΑ. Όσο για την πυγμαχία, απώτερος στόχος του είναι να αγωνιστεί σε διεθνείς διοργανώσεις με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κολλητό του φίλο Μάριο που είναι σαν αδελφός του, την κοπέλα του Κατερίνα, τον προπονητή του Χρήστο Κλαμπανά, που τον θεωρεί δάσκαλο και πατέρα του, όπως όλοι στο team, και την μητέρα του που τον στηρίζει σε κάθε του βήμα.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech