Αντετοκούμπο: «Στην Ελλάδα δεν ένιωσα ποτέ φόβο, εδώ φοβάσαι για τη ζωή σου»

Δευτέρα, Αύγουστος 31, 2020 - 9:02μμ

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο κλήθηκε να συγκρίνει την Ελλάδα με τις ΗΠΑ αναφορικά με το πόσο επικίνδυνη είναι η ζωή στις δύο χώρες. Ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ τόνισε ότι στην Ελλάδα δεν ένιωσε ποτέ φόβο κάτι που στις ΗΠΑ το βλέπει καθημερινά.

«Φυσικά πρόκειται για δύο διαφορετικές κουλτούρες. Στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που βιώσαν τον ρατσισμό κάποιες φορές, νιώσαμε κι εμείς έτσι. Ποτέ όμως στη ζωή μου δεν ένιωσα φόβο.

Ποτέ δεν φοβήθηκαν ότι θα μου συμβεί κάτι ενώ περπατούσα στο δρόμο. Είμαι εδώ πλέον επτά χρόνια και ο αδελφός μου μεγάλωσε εδώ. Είχα συζητήσεις με μαζί του, με την οικογένεια μου και τους συμπαίκτες μου.

Ο κόσμος φοβάται να περπατήσει στο δρόμο λόγω του χρώματος του δέρματος του. Φοβάσαι για τη ζωή σου. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Έγινα πατέρας πριν από λίγους μήνες και είχα αυτή τη συζήτηση με την σύντροφο μου.

Είναι τρομακτικό να μεγαλώνεις ένα παιδί εδώ και να έχεις οικογένεια. Γιατί πρέπει να φοβάμαι κάθε φορά που ο γιός μου ή η οικογένεια μου περπατούν στο δρόμου μπορεί να τους συμβεί κάτι;

Προσπαθώ να μορφωθώ όσο γίνεται περισσότερο και να μιλάω με τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές για να καταλάβω πώς είναι ακριβώς η ζωή εδώ στις ΗΠΑ" τόνισε.

Υποστήριξη: SilkTech