Τρεις Πατρινές στο ursa trail - Στα χνάρια της Αρκούδας

Παρασκευή, Αύγουστος 28, 2020 - 4:02μμ
Φωτογραφία από αριστερά: Γεωργία Σκέντζου, Διονυσία Βελισσαροπούλου, Διαλεκτή Χουρδούμη.

Το Σάββατο 29 Αυγούστου θα διεξαχθεί  ο αγώνας ορεινού τρεξίματος "ultra ursa trail 100km relay" στο Μέτσοβο.  Ο συγκεκριμένος αγώνας στο είδος του είναι η κορυφαία διοργάνωση στην Ελλάδα, αρκετά επίπονος για όσους λαμβάνουν μέρος και απαιτεί να έχεις κάνει την σχετική προετοιμασία για να λάβει κάποιος μέρος,  για να έχει κάποιες αξιώσεις στον τερματισμό.

Το τελευταίο διάστημα όλο και  περισσότερος κόσμος (άνδρες – γυναίκες)  ασχολείται με το ορεινό τρέξιμο και αρκετοί κάτοικοι της Πάτρας είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του το τελευταίο διάστημα.

Ο συγκεκριμένος αγώνας που θα διεξαχθεί το Σάββατο 29 Αυγούστου πιο αναλυτικά αφετηρία και τερματισμός είναι το Μέτσοβο. Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες διασχίζουν τον εθνικό δρυμό της Πίνδου ( Βάλια Κάλντα ), περνά από τις δίδυμες λίμνες Φλέγγα Φλαμπουραρίου, Βοβούσα, ανεβαίνει στη κορυφή Αυγό, κατεβαίνει στο χωριό Μηλιά ,συνεχίζει ανηφορικά ως  το χιονοδρομικό κέντρο του Ανήλιου και  τέλος τερματίζει στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου.

Τρείς γυναίκες  από τη Πάτρα η  Γεωργία Σκέντζου, Διονυσία Βελισσαροπούλου, Διαλεκτή Χουρδούμη θα μας εκπροσωπήσουν στην κατηγορία team race (υπάρχουν τρεις κατηγορίες αγωνισμάτων). Πρόκειται για έναν αγώνα σκυταλοδρομίας όπου τα τρία  κορίτσια θα μοιραστούν την απόσταση των 102 km!!!  με όριο διάρκειας 26 ωρών!!!

Οι διαδρομές περνούν από ιστορικά μονοπάτια και περιοχές υψηλής αισθητικής και φυσικής αξίας που αποτελούν βιότοπο της καφέ αρκούδας και για αυτό στα Ελληνικά ο αγώνας ονομάζεται “στα χνάρια της αρκούδας”.

Ας ευχηθούμε όλοι μας στα τρία κορίτσια  την Γεωργία , την Διονυσία και την Διαλεκτή καλή επιτυχία και έναν υγιή τερματισμό!!! Τώρα εάν φέρουν στην πόλη και κάποιο από τα τρία μετάλλια θα είναι πάρα πολύ καλό πρωτίστως για αυτές για την προσπάθεια που καταβάλουν  όλη την χρονιά και δευτερευόντως για όλους του Πατρινούς….

Υποστήριξη: SilkTech