Ξανά συμπαίκτες Καραμπέτσος - ...Μπιτσάκος!

Τετάρτη, Αύγουστος 19, 2020 - 6:00μμ

Πως τα φέρνει η ζωή καμιά φορά και ο Φίλιππας Καραμπέτσος θα έχει και πάλι συμπαίκτη του έναν Μπιτσάκο, αυτή τη φορά όμως όχι τον Δημήτρη, αλλά τον γιο του Χρήστο!

Ο Φίλιππας Καραμπέτσος, σπουδαίος διεθνής τερματοφύλακας, με λαμπρή θητεία στον ΝΟΠ και σε πολλούς συλλόγους αγωνίστηκε πρόσφατα στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας, με το σκουφάκι του Εθνικού. Είναι 42 ετών και πέραν όλων των άλλων κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ:

Το 1995 ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών κερδίσει το Κύπελλο Ελλάδος αφού νικά στον τελικό με 13-12 τη Βουλιαγμένη. Κάτω από το τέρμα της ομάδας της Πάτρας είναι ο 17χρόνος Φίλιππος Καραμπέτσος. Το 2020 στον τελικό του Final-4 της Χίου ο Φίλιππος μετά από 25 χρόνια υπερασπίστηκε την εστία του φιναλίστ της διοργάνωσης, Εθνικού Πειραιώς.

Τότε ήταν 17 ετών και σήμερα 42 και συνεχίζει να παίζει σε τελικούς. Ο έμπειρος τερματοφύλακας παίζει σε τελικό για 3η σερί δεκαετία κάτι σπάνιο στα ελληνικά και όχι μόνο χρονικά. Έπαιξε σε 4 τελικούς με τον ΝΟΠ από το 1995 έως το 1998. Συνέχισε στον Εθνικό όπου θα κερδίσει τον 2ο τίτλο του το 2005 στη Θεσσαλονίκη. Είναι ο τελευταίος τερματοφύλακας που θα κερδίσει Κύπελλο με τον Εθνικό αφού το 2007 στην Καλαμάτα βασικός ήταν ο Ντένις Σέφικ και αναπληρωματικός εκείνος. Θα παίξει και θα χάσει τελικό με τον Ναυτικό Όμιλο Χίου το 2012 στο Αργοστόλι από τη Βουλιαγμένη αλλά και το 2015 ως τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού. Ο Φίλιππος Καραμπέτσος γεννήθηκε το 1977και στην καριέρα του έχει κερδίσει και το πρωτάθλημα Ελλάδος του 2006 με τον Εθνικό Πειραιώς. Το 2012 συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Στον ΝΟΠ έπαιξε μέχρι το 2005.

Πριν λίγες ημέρες πήρε μεταγραφή για το Περιστέρι. Το ίδιο έκανε (από τον Παναθηναϊκό προς το νεοφώτιστο Περιστέρι) και ο 16χρονος Χρήστος Μπιτσάκος που δεν είναι άλλος από τον πρωτότοκο γιο του Δημήτρη Μπιτσάκου, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στην μεγάλη ομάδα του ΝΟΠ ο Φίλιππας Καραμπέτσος (για σχεδόν μια 13ετία)!

Ο γεννηθείς στις 30 Μαρτίου του 2004 περιφερειακός έπρεπε να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με τον Παναθηναϊκό – καθώς πέραν της ανδρικής ομάδας αγωνιζόταν σε όλες σχεδόν τις ηλικιακές ομάδες του «τριφυλλιού» – ώστε να επισημοποιήσει τη μετακίνησή του στην ομάδα των δυτικών προαστίων. Εδωσε τα διαπιστευτήρια του και στην περυσινή σεζόν με το σκουφάκι των «πρασίνων», έχοντας ως κορυφαία του στιγμή ένα γκολ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με το οποίο «υπέγραψε» τη νίκη της ομάδας του (12-11).

Καραμπέτσος και Μπιτσάκος δεν είναι οι μόνοι Πατρινοί πρώην άσοι του ΝΟΠ που αγωνίζονται στην Α1. Υπάρχει, φυσικά, ο Χριστόδουλος Κολόμβος στην ΕΝΚΑ Τουρκίας, ο Γιάννης Παπάκος στον ΠΑΟΚ, ο αδελφός του Κωνσταντίνος (πρώην της ΝΕΠ) στην ΑΕΚ, ο Μιχάλης Δίπλαρος στο Παλαιό Φάληρο, ο Αρης Καραβιώτης στον Εθνικό, ενώ από τους «μικρούς» ο Ανδρέας Αλμύρας συνεχίζει στον Παναθηναϊκό, ο Παναγιώτης Τσιρώνης στον Ηλυσιακό και ο Ιάσονας Νταλάπας στον Πανιώνιο, όπου και μεταγράφηκε επίσης, ο Κώστας Λιμαράκης. Δέκα παίκτες συνολικά, μια ομάδα δηλαδή, στην Α1!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech