Πάτησε κορυφή ο Ντίνος Κυριαζής (ΦΩΤΟ)

Σάββατο, Αύγουστος 15, 2020 - 8:00μμ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο πατρινός κολυμβητής Ντίνος Κυριαζής στέφεται πρωταθλητής Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας τις μεγάλες προσδοκίες που τον συνοδεύουν!

Πρόσφατα πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο με την σκυταλοδρομία 4χ100μ. ελ. του Εθνικού, ενώ το χειμώνα στο ίδιο αγώνισμα είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Γεννήθηκε το 2000 στο Ρίο με ρίζες που ξεκινούν από τα ορεινά της Ναυπακτίας, μα έμελλε να ζήσει τις καλύτερες στιγμές του μέσα στο νερό!

Μόλις 6 ετών πήγε κολυμβητήριο, όπου ήδη κολυμπούσε ο μεγάλος του αδελφός Γιάννης, στην ΝΕΠ. Το 2017 μεταγράφηκε στον Ωκεανό και από πέρυσι είναι στον Εθνικό Πειραιώς. Φοιτητής (Διοίκηση Επιχειρήσεων) έχε στόχο να δραστηριοποιηθεί επαγγεματικά στην φυσικοθεραπεία και στην προπονητική κολύμβησης.

«Κόλλησε» από νωρίς το σαράκι του πρωταθλητισμού, εξειδικευόμενος στο ελεύθερο και στο ύπτιο. Πρώτη δασκάλα του στο νερό, η Μαριάννα Δημητροπούλου, μετά συνέχισε με τον Σταύρο Νταλαχάνημ μέχρις ότου πήγε Αθήνα (Ακης Οικονόμου), ενώ στην Πάτρα προπονείται με τον Λευτέρη Μήτρακα.

Οσο αντέχει θα κάνει πρωταθλητισμό, για τον οποίο έχει θυσιάσει πολλά πράγματα. Εχει στερηθεί ώρες από την οικογένειά του, έχει κουραστεί επί 15 χρόνια καθημερινής εντατικής προετοιμασίας, με κοπιαστικές προπονήσεις, τραυματισμούς, μα έχει κερδίσει και κάτι όπως αποκαλύπτει:

«Είναι η αθλητική παιδεία που έχω, ο πρωταθλητισμός με έμαθε να σέβομαι τον εαυτό μου και τους αντιπάλους μου, με έχει κάνει πιο σκληρό, ήταν και είναι αναμφίβολα μια διαφυγή για διάφορα άλλα προβλήματα της καθημερινότητας».

Όνειρό του η συμμετοχή σε μια Ολυμπιάδα, και στόχος του η διαρκής βελτίωση. Εχει ατομικό ρεκόρ 24.03 στα 50μ. ελεύθερο και 51.66 στα 100μ., ενώ στο ύπτιο το ρεκόρ του είναι 26.27 στα 50μ. και 57.91 στο κατοστάρι. Αγαπημένα του αγωνίσματα τα 100μ. ελεύθερο και τα 50μ. ύπτιο.

Καλύτερη στιγμή μέχρις στιγμής στην καριέρα του το πρόσφατο χρυσό μετάλλιο με τον Εθνικό, ενώ στον αντίποδα ο τραυματισμός του το 2017, οπότε και δεν μπόρεσε να προετοιμαστεί σωστά για το πανελλήνιο πρωτάθλημα που είχε γίνει στο «Αντώνης Πεπανός».

Για τον ύψους 1.97μ. 20χρονο κολυμβητή μεγάλος αντίπαλος είναι η κακή ψυχολογία, το γεγονός πως κάνοντας πρωταθλητισμό είναι μόνιμα αγχωμένος με το αποτέλεσμα, τη διαχείριση τυχόν αποτυχίας κλπ.

Πρότυπο του ο Κριστιάν Γκολομέεφ, ενώ θαυμάζει ακόμα τα επιτεύγματα του Μάικλ Φελπς.

Χρωστά, τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους προπονητές του, τους γυμναστές, την παρέα και τους φίλους του και πάνω από όλους, στην οικογένειά του.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech