Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Το επί κοντώ Γυναικών το αγώνισμα της διοργάνωσης

Πέμπτη, Αύγουστος 6, 2020 - 8:00μμ

Υπάρχει ένα αγώνισμα στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ της Πάτρας, που θα μοιάζει ανεπηρέαστο απ΄όσα συμβαίνουν στον πλανήτη τη φετινή χρονιά.

Ένα αγώνισμα, που οι επιδόσεις του είναι πιθανό να είναι αντίστοιχες με αυτές που θα σημείωναν οι συμμετέχουσες σε μια μεγάλη διοργάνωση. Αυτό το αγώνισμα δεν είναι άλλο από το επί κοντώ των γυναικών. Το αγώνισμα που την τελευταία δεκαετία έχει γνωρίσει πολλές διακρίσεις, χάρη στις Κατερίνα Στεφανιδη (ΑΟ Φιλοθέης) και Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009).

Η Πάτρα το επίκεντρο του στίβου

Οι δύο αθλήτριες θα είναι παρούσες στη διοργάνωση της Πάτρας, ωστόσο καμία από τις δύο δεν θα μπει στον αγώνα με την κορυφαία επίδοση στη σεζόν, αφού αυτή ανήκει στην Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων). Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη ξεπέρασε στη διάρκεια των Διασυλλογικών Αγώνων τα 4,70 μ., ενώ έχει κάνει έναν ακόμη αγώνα, στην Καλλιθέα, με άλμα στα 4,55 μέτρα.

Για την Στεφανίδη, ο αγώνας του Σαββάτου (8/8) θα είναι στην ουσία ο πρώτος της σεζόν με δυνατό συναγωνισμό, αφού έχει ήδη πάρει μέρος σε δύο διοργανώσεις, στο "The Ultimate Garden Clash", στο οποίο συμμετείχε από το στάδιο "Στέλιος Κυριακίδης" στη Φιλοθέη και το διαφορετικό Inspiration Games της Ζυρίχης, όπου ήταν μόνη της σε στάδο της Καλιφόρνιας. Η Στεφανίδη είναι αθλήτρια του συναγωνισμού, οπότε ειναι σίγουρο πως στην Πάτρα θα παρουσιάσει καλύτερη εικόνα και θα είναι σε θέση να ανέβει ψηλά, έστω κι αν δεν έχει στα πόδια της, τους αγώνες που θα είχε υπό κανονικές συνθήκες αυτή την εποχή. Σε καλή κατάσταση, για τα δεδομένα της εποχής είναι και η Νικόλ Κυριακοπούλου, που έχει 4,60 μ. από το Διασυλλογικό, ενώ αγωνίστηκε και στα Παπαφλέσσεια, εκεί όπου στον πρώτο της αγώνα με ολόκληρη τη φορα της, μετά από έναν χρόνο, έκανε 4,40 μέτρα.

Οι τρεις αθλήτριες διαθέτουν τις περγαμηνές, αλλά πολύ περισσότερο την ικανότητα να ανεβάσουν τον πήχη ψηλά και να πετύχουν σπουδαίες επιδόσεις. Αλλωστε είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας διαθέτει τρεις αθλήτριες - και μάλιστα την ίδια χρονική περίδο- με επιδόσεις πάνω από τα 4,70 μέτρα, κάτι που δε συναντά κανείς εύκολα παγκοσμίως. Γεγονός που από μόνο του είναι αρκετό για να προδιαθέσει για εξαιρετικά πράγματα.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου έχει τις περισσότερες νίκες στη διοργάνωση  συνολικά έξι (2018, 2014, 2013, 2012, 2011, 2009), ενώ η Στεφανίδη, που απουσιάζει αρκετά χρόνια στις ΗΠΑ, έχει τέσσερις (2019-2017, 2016, 2015), ενώ με άλμα στα 4,83 μ. κατέχει τόσο το ρεκόρ διοργάνωσης όσο και σταδίου.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΕΡΤ sports από τις 19.00 τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Υποστήριξη: SilkTech