Ο Φάνης Αρκουμάνης επικράτησε «Στα χνάρια των Ηρώων»

Παρασκευή, Αύγουστος 7, 2020 - 10:00μμ

Δύο συνομίληκοι (γεν: 1972) και...βουνήσιοι, δηλαδή μεγάλης εμπειρίας σε ορεινούς αγώνες, ο Φάνης Αρκουμάνης του ΑΟ «Πέλωψ» Πάτρας και της Tecnica με την Ελένη Ψαρόμυαλου του ΑΚΟΛ και της Sky women team αναδείχθηκαν νικητές στο νυκτερινό 3ο αγώνα υπερ – απόστασης «Στα χνάρια των Ηρώων» επί της απαιτητικής διαδρομής από τις Θεσπιές έως τις Θερμοπύλες (102χλμ).

Ο Φάνης τερμάτισε πριν από τις 05:00 σε λιγότερες από 9 ώρες: 8ω55:59 νέα επίδοση αγώνα... Προσκύνησε για ολίγα λεπτά το άγαλμα του Λεωνίδα και στη συνέχεια από μικροφώνου σε σύντομες δηλώσεις του μίλησε περί του αγαθού της ελευθερίας. Συνέδεσε τη μάχη των Θερμοπυλών με γεγονότα της Επανάστασης του ΄21 και του ΄40. Ακολούθησαν 2ος ο Γιώργος Δρόσος με +16:18 και 3ος ο Γιώργος Πατεράκης με +19:05. Διαμορφώθηκε από την εκκίνηση έντονος ανταγωνισμός! Ο νικητής τέθηκε επικεφαλής μετά το 24ο χλμ (σταθμός Σωληναρίου).

Στον διεθνή αγώνα υπεραποστάσεων με την επωνυμία "ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ" συμμετείχε ο αθλητής του ΣΕΒΑΣ Πάτρας Μιχάλης Νικολόπουλος.
Ο αγώνας έγινε στις 1-2 Αυγούστου, ήταν συνολικής αποστάσεως 102 χιλιομέτρων και ήταν αφιερωμένος στους Έλληνες στρατιώτες, Θεσπιείς και Σπαρτιάτες, που έπεσαν στο πεδίο της μάχης το καλοκαίρι του 480 π.Χ. Αφετηρία είχε τις Θεσπιές και τερματισμό τις Θερμοπύλες.
Ο Μιχάλης Νικολόπουλος, σε σύνολο 104 αθλητών που τερμάτισαν, τερμάτισε την 45η θέση με χρόνο 12:50'20"
Ο ίδιος όπως μας δήλωσε, ήταν πολύ ευχαριστημένος τόσο από τον αγώνα όσο και από την επίδοση του και ότι αυτό αποτελεί ένα πολύ καλό τέστ ενόψει του "Σπάρταθλου" που θα λάβει μέρος στις 25-26 Σεπτεμβρίου.
Ο ΣΕΒΑΣ Πάτρας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια για την επίδοση αυτή και του εύχεται κάθε καλή επιτυχία στο "Σπάρταθλον", επίσης εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια και στον πατρινό αθλητή Φάνη Αρκουμάνη, που ήρθε πρώτος στη γενική κατάταξη με χρόνο 8:55'59".

Υποστήριξη: SilkTech