Έμαθαν από μικροί να ανεβαίνουν στο βάθρο

Τετάρτη, Ιούλιος 29, 2020 - 7:00μμ
Το "αύριο" του Αχαϊκού στίβου

Ένδεκα μετάλλια κρεμάστηκαν στο λαιμό των Αχαιών αθλητών που συμμετείχαν στο 56ο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου παίδων - κορασίδων.

Για κάποιους ήταν η πρώτη φορά που ανέβηκαν στο βάθρο πανελλήνιου πρωταθλήματος, για κάποιους άλλους όχι.
Έχουμε λοιπόν:
- Πρώτη φορά στο βάθρο ο Ιωσήφ Ορφανόπουλος και μάλιστα με δύο χρυσά, στη σκυτάλη και στα 400μ. Αυξήθηκαν τα μετάλλια στο σπίτι, καθώς πέντε έχει η μητέρα του Κωνσταντίνα Μπορνιβέλλι, και μερικές ...δεκάδες ακόμα, ο πατέρας του Δημήτρης Ορφανόπουλος.
- Ο Ηλίας Αργύρης έφτασε τα τρία μετάλλια, ο Αλέξανδρος Σκούρτης τα δύο, όσα και ο Ανδρέας Μπαχός ενώ για τον Απόστολο Γκοτσόπουλο και την Μαρία Τσιμιγκάτου ήταν το πρώτο τους.
- Τέλος ο σπουδαίος Αλέξανδρος Μορτζάκης, που περιμένει πότε θα διεξαχθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων, όπου έχει προκριθεί, έφτασε τα πέντε μετάλλια!
Η Τσιμιγκάτου, ο Μορτζάκης και ο Ορφανόπουλος προπονούνται με την Ντίνα Μπορνιβέλλι, οι Αργύρης, Σκούρτης και Γκοτσόπουλος με τον Κώστα Λεβιδιώτη, ενώ ο Μπαχός με τον Νίκο Τσιοφύλλα.
Και όλα αυτά χωρίς να έχουμε στο βάθρο δύο εκ των φαβορί στα αγωνίσματά τους, την Αναστασία Καρέλα και την Καλιόπη Παπανδρεοπούλου.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματά τους


ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech