Έγραψε ιστορία ο Παναγιώτης Αυγερόπουλος

Δευτέρα, Ιούλιος 20, 2020 - 7:00μμ

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε στο διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου ανδρών - γυναικών ο Παναγιώτης Αυγερόπουλος καθώς κατέρριψε το ρεκόρ Αχαΐας όλων των εποχών στον ακοντισμό νέων.

Ο νεαρός Πατρινός ρίπτης, γέννημα - θρέμμα της Οβρυάς αγωνίστηκε στον όμιλο της Κρήτης, καθώς είναι φοιτητής στο Ηράκλειο και πήρε μεταγραφή στον ΟΦΗ από την Ολυμπιάδα Πάτρας όπου έκανε στίβο.

Εριξε το ακόντιο στα 57.55μ. και όχι μόνο έκανε ατομικό ρεκόρ, αλλά κατέρριψε και την σχετική κορυφαία επίδοση όλων των εποχών που ήταν 54.50μ. και την κατείχε ο σπουδαίος Νίκος Μοναστηρλής με 54.50μ. από το μακρινό 1988!

32 χρόνια άντεξε το ρεκόρ που ίσως να είχε διπλή κατάρριψη, καθώς στην 1η του βολή ο Αυγερόπουλος έριξε το ακόντιο πάνω από τα 60μ. (περίπου στα 61,5), όμως ήταν άκυρος. Εδειξε πάντως ότι είναι σταθερά σε τροχιά μεγάλων επιδόσεων. Ήταν όμως διπλά άτυχος, καθώς λόγω του κορωνοϊού το πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων θα γίνει (στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο) από κοινού με το πρωτάθλημα των ανδρών. Δυστυχώς αν και μέσα στην κορυφαία 6άδα φέτος στους νέους, είναι 15ος στους άνδρες και μοιραία μένει εκτός 12άδας τελικού.

Ο Παναγιώτης Αυγερόπουλος ξεκίνησε στην Ολυμπιάδα με προπονητή τον αείμνηστο Γιάννη Καραχάλιο. Μετά τον θάνατο του προπονητή του συνέχισε με τον Γεράσιμο Θεοδώρου μέχρις ότου πήγε στην Κρήτη όπου προπονείται με τον Γιάννη Αντωνακάκη.

Είναι 19 ετών και σπουδάζει Λογιστική στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Επόμενος στόχος του, η κατάρριψη του αχαϊκού ρεκόρ στην κατηγορία των ανδρών. Είναι 60.03μ. και κάτοχος του είναι ο Νίκος Μοναστηρλής. Οσο για τον αείμνηστο Γιάννη Καραχάλιο έχει στην κατοχή του τις σχετικές επιδόσεις νέων και ανδρών με τον παλιό τύπο ακοντίου, που καταργήθηκε τον Απρίλιο του 1988, με 60.22μ. και 61.22μ. αντίστοιχα...

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech