Είκοσι χρόνια φίλοι και πρωταθλητές

Τετάρτη, Ιούλιος 22, 2020 - 8:00πμ

Σπανίζουν οι φιλίες που αντέχουν στον χρόνο, ειδικά όταν μιλάμε για νέα παιδιά και μάλιστα πρωταθλητές.

Μια τέτοια περίπτωση είναι των πατρινών πρωταθλητών της ενόργανης και του τραμπολίνου, Νίκου Ηλιόπουλου και Στέφανου Κακογιάννη. Γνωρίστηκαν το 2001, νήπια σχεδόν και μέχρι σήμερα παραμένουν κολλητοί φίλοι, στο μεταξύ έγιναν και πρωταθλητές Ελλάδας!

Ο Νίκος Ηλιόπουλος γεννήθηκε το 1993 και μόλις 4 ετών, το 1997, ξεκίνησε την ενόργανη γυμναστική με πρώτο προπονητή τον Θανάση Δορμπαράκη. Τέσσερα χρόνια μετά, το 2001 ξεκίνησε να κάνει τραμπολίνο στου Λαδόπουλου ο 4χρονος τότε Στέφανος Κακογιάννης, με πρώτο προπονητή τον Δημήτρη Στεφανόπουλο (με αυτόν συνεχίζει και σήμερα).

Εκτοτε πέρασαν 19 χρόνια, άλλαξαν πολλά, ο Ηλιόπουλος είναι 27 ετών, ο Κακογιάννης 23, ένα όμως δεν άλλαξε η φιλία που τους ενώνει!

Τις δύο αυτές δεκαετίες εκείνοι οι μπόμπιρες έγιναν πρωταθλητές Ελλάδας, ο μεν Ηλιόπουλος στην ενόργανη, ο δε Κακογιάννης στο τραμπολίνο. Αμφότεροι διεθνείς, εξακολουθούν να είναι κολλητοί φίλοι, έστω κι αν ο Ηλιόπουλος κατοικοεδρεύει (λόγω Εθνικής) στον Άγιο Κοσμά στην Αθήνα, ο δε Κακογιάννης μετά την ολοκλήρωση της φοίτησής του (ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής) επέστρεψε στην Πάτρα.

Ο Ηλιόπουλος είναι αθλητής του ΑΓΟ Πάτρας, ο Κακογιάννης ξεκίνησε με τον ΓΣ Πατρών και συνεχίζει στον ΓΑΣ Αλέξανδρος.

Και για πρώτη φορά κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις, ο ένας για τον άλλον!

Δεν θυμούνται, είναι αλήθεια, τα πρώτα χρόνια της γνωριμίας τους, 8 και 4 ετών αντίστοιχα, αλλά δεν ξεχνούν την «στρατιωτική πειθαρχία» που υπήρχε στο Κέντρο Υψηλών Επιδόσεων στου Λαδόπουλου, όπου απαγορεύονταν οι συζητήσεις μεταξύ αθλητών! Πώς και πώς περιμέναν να έρθει το Σάββατο για να ξεδώσουν!

Και ειδικά μετά το 2012, όταν ο Ηλιόπουλος πήγε Στρατό και ακολούθως στην Αθήνα, έγιναν αυτοκόλλητοι!

- Ν.Η.: «Είναι πολύ εργατικός, ξεροκέφαλος, τελειομανής και πάντα έχει στόχο σε αυτό που κάνει».

- Σ.Κ.: «Από τους πιο εργατικούς αθλητές, δεν αποκλίνει ποτέ από τον στόχο του και κάπως έτσι έφτασε στο να τον θαυμάζουμε!».

- Ν.Η.: «Πάντα θα θυμάμαι τη στιγμή που πήρε το πτυχίο του από το ΤΕΦΑΑ στην Κομοτηνή, και μάλιστα νωρίτερα των 4 ετών, στα 3½ χρόνια από την έναρξη των σπουδών του!».

- Σ.Κ.: «Είναι πολλά αυτά που θυμάμαι μέχρι στιγμής στην καριέρα του, περισσότερο από όλα όμως την παρουσία του στην Ολυμπιάδα νέων και την συμμετοχή του στον τελικό των Μεσογειακών Αγώνων».

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech