Ο Ρόκο-Λένι Ούκιτς απέναντι στον Προμηθέα

Κυριακή, Ιούλιος 19, 2020 - 1:02μμ

Ενισχύεται η Τσεντεβίτα Ολίμπια Λιουμπλιάνα ενόψει της νέας σεζόν, κατά την οποία θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα Πατρών στον Δ΄ όμιλο του EuroCup. Οι «δράκοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση για ένα χρόνο του 35χρονου Ρόκο-Λένι Ούκιτς, ο οποίος αγωνιζόταν την παρελθούσα σεζόν με την Αντίμπ στη Β΄ κατηγορία της Γαλλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η τρίτη θητεία για τον Ούκιτς στην Τσεντεβίτα, με τις πρώτες δύο να έρχονται πριν τη συγχώνευση με την Ολίμπια, όταν η ομάδα είχε την έδρα της στο Ζάγκρεμπ. Ο έμπειρος πλέι μέικερ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Τσεντεβίτα τη σεζόν 2014-15, ενώ επέστρεψε για την περίοδο 2017-18.

Ο Ούκιτς άρχισε την καριέρα του στην Κροατία με τη Σπλιτ, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμη στις ισπανικές Ταού Κεράμικα (σ.σ. Μπασκόνια) και Μπαρτσελόνα, τις ιταλικές Ρόμα, Βαρέζε και Καντού, στο NBA με τους Τορόντο Ράπτορς και τους Μιλγουόκι Μπακς, την τουρκική Φενερμπαχτσέ και τη γαλλική Λεβαλουά Μετροπολιτάν (νυν Μετροπολιτάν 92).

Πάντως, ο Κροάτης διεθνής είναι πολύ γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους από τις θητείες του σε Παναθηναϊκό (2012-14) και ΑΕΚ (2016-17).

 

Υποστήριξη: SilkTech