Πρωταθλητής Ελλάδας στο βόλεϊ ο Παναθηναϊκός!

Κυριακή, Ιούλιος 12, 2020 - 8:50μμ

Ο Παναθηναϊκός είναι Πρωταθλητής Ελλάδας μετά από δεκατέσσερα χρόνια, και μάλιστα σε βάρος του Ολυμπιακού!

Οι πράσινοι κέρδισαν δύο φορές μέσα σε τέσσερις ημέρες τους ερυθρόλευκους, έκαναν το 2-0 στη σειρά των τελικών της Volley League και επέστρεψαν στην κορυφή της Ελλάδας.

Πανηγυρίζουν το 19ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους σε σύνολο 65 διοργανώσεων, έχοντας σε μεγάλη μερα και πάλι τους πατρινούς Αλέξανδρο Ράπτη και Παναγιώτη Πελεκούδα, ενώ χαμένος ήταν ο τρίτος πατρινός του τελικού ο Άκης Ασπιώτης.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έχασαν το πρώτο σετ, είδαν τους φιλοξενούμενους να παίζουν καλύτερα στη μεγαλύτερη διάρκεια του δεύτερου, αλλά η είσοδος του Σωτήρη Πανταλέοντα άλλαξε τα δεδομένα.

Είναι χαρακτηριστικό πως όπως και στον πρώτο τελικό, ο Ολυμπιακός αυτοκτόνησε. Τότε είχε 3 ματς μπολ (σε δύο διαφορετικά σετ) και κατόρθωσε να χάσει τον αγώνα (ήταν η 3η φετινή του ήττα εντός έδρας από τον ΠΑΟ. Το βράδυ της Κυριακής προηγήθηκε με 1-0 σετ, και 19-16 στο 2ο. Ο ΠΑΟ με ένα ξέσπασμα έκανε το σκορ 21-24 (8-2 σερί), πήρε το σετ, ισοφάρισε 1-1 και μετά άρχισε το πάρτι!

Παίρνοντας ώθηση από την ανατροπή που έκανε στο τέλος του δεύτερου σετ, ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στο τρίτο σετ και κατάφερε να από νωρίς να χτίσει διαφορά και να φτάσει εύκολα στην κατάκτηση του με 25-15. Στην αντίπερα όχθη ο Μουνιόθ συνέχισε να ανακατέβει την τρέπουλα χωρίς αποτέλεσμα.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο τέταρτο σετ όπου οι πράσινοι συνέχισαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αντιδράσει και έφτασε στην κατάκτησή του και μαζί στη νίκη που του χάρισε το πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε δίκαια στον τίτλο, αν και μόλις 3ος στην κανονική διάρκεια (απέκλεισε με 2-1 στα ημιτελικά τον ΠΑΟΚ).

Τα σετ: 22-25, 25-22, 25-15

Μούνιοθ: "Πιστεύω ότι δεν ήμασταν καλοί στο μυαλό στη διάρκεια των αγώνων, για να διατηρήσουμε αυτά που είχαμε πει. Το πρόβλημα είναι ότι δεν κρατήσαμε φρέσκα αυτά που έπρεπε να κάνουμε. Γι αυτό ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο παιχνίδι και κέρδισε τον τίτλο".

Υποστήριξη: SilkTech