Η ΑΕΚ ξέφυγε +4 από τον ΠΑΟΚ

Τετάρτη, Ιούλιος 8, 2020 - 9:57μμ

Χαλαρά κι εύκολα η ΑΕΚ κέρδισε τον ΟΦΗ 2-0 με Ολιβέιρα-Σβάρνα και ξέφυγε 4 πόντους από τον ΠΑΟΚ στη μάχη της δεύτερης θέσης.

Μόλις με δυο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Άρη παρατάχθηκε η ΑΕΚ εναντίον του ΟΦΗ: με ίδιο σύστημα (4-3-3) αλλά τους Οικονόμου και Αλμπάνη να παίρνουν θέση βασικών αντί των Τσιγκρίνσκι και Βέρντε και έχοντας απέναντί της μια κρητική ομάδα που έπαιξε με πέντε αμυντικούς, το σύνολο του Καρέρα δεν δυσκολεύτηκε να επιβάλλει τον ρυθμό του μόλις από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης.
Μάλιστα, η Ένωση όχι απλά «καθάρισε» το παιχνίδι μόλις από το πρώτο ημίχρονο αλλά το πέτυχε και στο ρελαντί, χωρίς καν να αγχωθεί στο παραμικρό. Το γκολ του Ολιβέιρα στο 19', ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Γουόλι, τον κρέμασε και άνοιξε το σκορ, απλοποίησε τα πράγματα στο άδειο το ΟΑΚΑ ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, η κοντινή προβολή του Σβάρνα έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λιβάγια έκανε το 2-0 και ουσιαστικά, το δεύτερο ημίχρονο απέκτησε τυπική σημασία.

Παρά το γεγονός ότι στην επανάληψη η ΑΕΚ έδωσε χώρο στον ΟΦΗ κατάφερε να μην απειληθεί ούτε στο ελάχιστο. Ίσα-ίσα: η ομάδα του Καρέρα εκμεταλλεύτηκε άψογα τους κενούς χώρους που άφησε ο αντίπαλός της καθώς έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο, οι ποδοσφαιριστές της βγήκαν τρεις φορές τετ-α-τετ (μια ο Αραούχο, μια ο Παουλίνιο και μια ο Βέρντε) με τον Γουόλι να κάνει ισάριθμες, σωτήριες επεμβάσεις και γενικά, έδειχνε πως αν μέσα στην χαλαρότητα της επανάληψης προκύψει και κάποιο τρίτο γκολ, θα είναι και αυτό «κιτρινόμαυρο».
Το παιχνίδι μπήκε στα τελευταία λεπτά με την ΑΕΚ να εντείνει την πίεσή της και τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ να περιμένουν απλά το τελευταίο σφύριγμα, τελικά αυτό ήρθε χωρίς να αλλάξει το σκορ του πρώτου ημιχρόνου και ήταν το 2-0 που έστειλε την Ένωση στο +4 από τον ΠΑΟΚ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 85

2. ΑΕΚ 66

3. ΠΑΟΚ 61

4. Παναθηναϊκός 52

5. Άρης 38

6. ΟΦΗ 36

ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 0-0

Ισόπαλο χωρίς τέρματα, 0-0, έληξε το παιχνίδι στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι που είχαν και πάλι αρκετές απουσίες και έπαιξαν με αλλαγές και νέους ποδοσφαιριστές στη σύνθεση τους ήταν εξαιρετικοί για 60-65' λεπτά ενώ οι γηπεδούχοι που ανέβηκαν στο τελευταίο μισαώρο απείλησαν μόνο με μακρινά σουτ. Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα έμεινε και άλλο πίσω στη μάχη που δίνει για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (81' Μάτος), Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Καντουρί (81' Τσιγγάρας), Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (61' Λημνιός), Τζόλης (61' Στοχ), Άκπομ (73' Σβιντέρσκι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Θεοχάρης, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης, Ζαγαρίτης (80' Σερπέζης), Ανουάρ, Αλεξανδρόπουλος (80' Μπεκ), Καμπετσής (65' Χατζηγιοβάνης), Μπουζούκης (78' Περέα), Μακέντα (80' Κολοβός).

Σκόρερ: -

Κίτρινες: 35' Ελ Καντουρί, 60' Μπίσεσβαρ/7' Σένκεφελντ, 75' Ανουάρ

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Βοηθοί: Γιούρε Πραπρότνικ (Σλοβενία), Ρόμπερτ Βούκαν (Σλοβενία)

4ος: Τάσης

Διαιτητής VAR: Μανούχος

Διαιτητής AVAR: Φωτόπουλος

TΕΣΣΑΡΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Για την 7η αγωνιστική των playoffs της Super League ο Ολυμπιακός νίκησε 4-2 τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και έφτασε τις έξι νίκες στα playoffs. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν ανώτεροι απέναντι στην λειψή ομάδα του Μίκαελ Ένινγκ, που στάθηκε αξιοπρεπέστατα.

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης
ΑΡΗΣ (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Μπακούτσης, Μπακαλιάνης, Δεληζήσης, Ροζ, Σάσα (80' Διαμαντόπουλος), Ματίγια, Μαρτίνες, Γκάμα, Φετφατζίδης, Διαμαντόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Άλεν (78' Τζολάκης), Τοροσίδης, Γκασπάρ (57' Μπρούνο), Σεμέδο, Σισέ, Καμαρά (57' Ραντζέλοβιτς), Μπουχαλάκης, Καφού - Μασούρας (69' Βαλμπουενά), Λοβέρα (69' Ξενιτίδης), Χασάν.
Σκόρερ: 56' Φετφατζίδης, 87' Μπαγκαλιάνης - 34', 49' Μασούρας, 45'+2', 66' Χασάν
Κίτρινες: 94' Ματίγια - 89' Μπρούνο, 42' Καφού
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ψάρρης (Ζακύνθου), Αντώνιος Σινιοράκης (Χανίων)
4ος: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
Διαιτητής VAR: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
Διαιτητής AVAR: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής)

Υποστήριξη: SilkTech